Koronavirüs Vakası Görülmeyen Ülkeler

Paylaşmayı unutmayın.

Koronavirüs Vakası Görülmeyen Ülkeler- Koronavirüs salgınıyla birlikte tüm dünyanın düzeni bozuldu. Ancak milyarlarca insanı etkileyen bu salgınının etkisine girmeyen ve normal hayatın devam ettiği ülkeler bulunmakta. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün henüz uğramadığı bu ülkelerde vaka olmamasının genel sebebiyse, salgının başlangıcında aldığı tedbirlerin ve coğrafi konumunun avantajları olduğunu söyleyebiliriz. Türkmenistan ve Kuzey Kore gibi vaka sayısını açıklamayan ülkelerin yanı sıra Covid-19’un tespit edilmediği ülkeler de bulunmakta. Biz de size Şimdiye Kadar Hiçbir Koronavirüs Vakasının Bulunmadığı Ülkeleri listeledik.

Koronavirüs Vakası Görülmeyen Ülkeler

1) Mikronezya

@pinterest

607 adadan oluşan Mikronezya, Büyük Okyanus’ta yer alan ve hala Covid-19 vakasının bulunmadığı ülkelerden birisi. 100 binden fazla kişinin hayatını sürdürdüğü Mikronezya’da pandemi süreci yaşanmadığı için insanlar normal hayatlarına devam etmekte.

2) Solomon Adaları

@pinterest

Solomon Adaları, Büyük Okyanus’un güneyinde yer alan bir ülkedir. 650 bin nüfusu bulunan Solomon Adaları, pandemi sürecinin başlarında aldığı tedbirler sayesinde bugüne kadar hiçbir koronavirüs vakasına rastlanmadı. Ayrıca Solomon Adaları’nın sahip olduğu avantajlardan birisiyse, hala Covid-19 vakasına rastlanmayan Tuvalu ve Vanuatu’nun komşusu olmasıdır.

3) Tuvalu

koronavirus-vakasi-gorulmeyen-ulkeler
@pinterest

Dünyanın neredeyse her yerine uzak bir ülke olan Tuvalu, diğer ülkelerden uzak olmasından dolayı hala Covid-19 vakası tespit edilmedi. Aynı zamanda turistler tarafından oldukça az tercih edilen bir ülke olmasından dolayı da koronavirüsün uğramadığını söylemek mümkün.

4) Vanuatu

koronavirus-vakasi-gorulmeyen-ulkeler
@pixabay

292 bin nüfusa sahip olan Vanuatu, turistik bölgelerden birisi olmasına rağmen Covid-19 görülmemiş. Ancak her ne kadar vaka görülmese de her ülke gibi pandemiden dolayı ekonomik alanda fazlasıyla zarar görmüş durumda.

5) Samoa

@pixabay

196 bin kişinin yaşadığı Samoa’da şu ana kadar hiç kimseye koronavirüs tanısı konulmamıştır. Samoa, diğer koronavirüs vakası bulunmayan ülkeler gibi ada ülkesi ve onlarca adadan oluşmaktadır.

6) Kiribati

koronavirus-vakasi-gorulmeyen-ulkeler
@pinterest

Kiribati, doğu ucu tarih değiştirme çizgisine sınır olan bir ada ülkesidir. Kiribati’ye koronavirüsün uğramamasının nedeniyse pandemi sürecinin başında ülke giriş ve çıkışlarını kapatmasıdır. Ada ülkelerinde alınan bu önlemin birçok ülkede başarılı olduğunu görebiliyoruz.

7) Marshall Adaları

koronavirus-vakasi-gorulmeyen-ulkeler
@pixabay

Marshall Adaları, Pasifik Okyanusu’nda bulunan ve Papua Yeni Gine ile Hawaii arasında bulunan bir ada ülkesidir. Vaka görülmeyen diğer ülkeler gibi pandemi döneminin başında aldığı tedbirlerin yanı sıra ülkeye gelen yük gemilerine karşıda büyük bir hassasiyet göstermekteler.  

8) Nauru

@pinterest

Nauru Cumhuriyeti Güney Pasifik’te yer alan ve 12 bin kişinin yaşadığı adalardan oluşan bir ülkedir. Komşusunun daha önce vakaya rastlanmayan Kiribati olmasının avantajıyla birlikte Nauru’da da bugüne kadar hiçbir Covid-19 vakasına rastlanmamıştır.

9) Palau

koronavirus-vakasi-gorulmeyen-ulkeler
@pinterest

Büyük Okyanus’un güneyinde bulunan Palau, koronavirüsün yayılmadan önce ülke giriş çıkışlarını kapatması sonucunda bugüne kadar hiçbir vakaya rastlanmamıştır. Fakat ülkenin geçim kaynağı turizm ve balıkçılık olduğundan bu süreç içerisinde büyük bir ekonomik zarara uğramışlardır.

10) Tonga

koronavirus-vakasi-gorulmeyen-ulkeler
@pinterest

103 bin kişinin hayatını sürdürdüğü Tonga’da şimdiye kadar Covid-19 vakasına rastlanmamıştır. Birçok ada ülkesi gibi uyguladığı tedbirler nedeniyle Covid-19’un uğramadığını söyleyebiliriz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar