KFC’de Ye Gülümseyerek Öde

KFC ödemek için gülümse

Paylaşmayı unutmayın.

Hayatta güler yüzlü olmak, insanların sempatisini kazanmanın haricinde bir ödeme yöntemi olarak düşünülebilir mi? Kulağa oldukça ilginç gelse de, değişen ve gelişen pazarlama stratejileriyle artık olmaz dediklerimiz olmaya başlamakta. Bizler ise yıllar öncesinde hayalini dahi kuramadığımız bu yeniliklerin içinde bulmaya başlıyoruz kendimizi.

KFC de tam olarak bahsettiğimiz gibi hayal gücümüzün ötesinde bir uygulamaya imza attı. Doğu Çin’in Hangzhou şehrindeki KFC mağazasında yemek yiyenler, ödemelerini çok sempatik ve kolay bir yöntemle yapıyorlar: Gülümseyerek.

nynews

Yum China Holdings Inc tarafından geliştirilen ve yüksek teknolojik ürünlerin yer aldığı konsept mağazada “Ödemek İçin Gülümse- Smile To Pay” temasını barındıran, oldukça müşteri odaklı bir uygulama hayata geçirildi. 8 bine yakın noktada hizmet sunan Yum, Çin’in en büyük fast food zincir mağazası olarak biliniyor. Bu ise uygulamadan yararlanmak isteyen müşterilerin içini rahat ettiren oldukça önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan araştırmalarda, Çin’deki gerek fast food mağaza satışlarında gerekse KFC markası adına önemli yükselişler yakalandığı görülüyor.

Yum China Başkanı Joey Wat, yeni kurdukları bu mağazaya hedef kitlesi olarak; yeniliklere sonuna kadar açık, teknoloji meraklısı ve yeni lezzetler denemekten çekinmeyen gençleri seçtiğini belirtiyor.

nynews

Gülümseyerek Ödeme Sistemi Nasıl Çalışıyor ?

Bu sistem kiosklara yerleştirilmiş 3 boyutlu bir kamera sayesinde gerçekleşiyor. Müşteriler için özel olarak önceden hazırlanmış kiosk üzerinden yüzlerini taratarak kişisel bir profil oluşturuyorlar. Ardından bu profile, telefon numaralarını eklemek suretiyle Ali Pay hesaplarını bağlıyorlar. Restoranda self-servis siparişini verirken, karşılarına çıkan büyük ekranda yüz tarama ile ödeme seçeneğini işaretlediklerinde monitör fotoğraflarını çekiyor.

Güvenlik açısından bir sorun teşkil edip etmediği konusunda Ant Financial’ın sunduğu biyometrik kimlik doğrulama teknolojisinin arkasındaki isim Jidong Chen şunları söylüyor;

“Smile to Pay (Ödemek için Gülümse) sistemi, bir 3D kamera ve canlılık algılama algoritmasının birleşiminden oluşuyor. İnsanların fotoğraflarını veya video kayıtlarını kullanarak sahtecilik girişimlerinde bulunan kişiler tespit edilebiliyor ve hesap güvenliği sağlanıyor.”

nynews

KFC’nin yüz tanıma teknolojisine olan merakı ilk değil. Geçtiğimiz yıllarda, KFC’nin Çin bölümü, müşterinin yüzünü taramak ve ruh haline, yaşa ve cinsiyete göre yemek önerileri yapmak için benzer teknolojiyi kullanan yeni teknoloji ürünü “akıllı lokantalar” yaratmak için çalışmaları da olmuştu. Umarız “Smile to Pay” müşterilere fazlasıyla cazip gelir ve bu yöntemi diğer KFC mağazalarında da görme imkanı buluruz. Güvenlik konusunda ön yargıları kırabilecek yeterli kanıtlar mevcut olsa da, müşteriyi buna ikna etmek bazen güç olabiliyor. KFC ve bu uygulamada beraber çalıştıkları ortakları bu konuda oldukça iddialı. Zaman neler gösterecek, başarı oranlarında yükseliş devam edecek mi bekleyip göreceğiz.

KFC ile ilgili blogumuzda yer alan Hodor İle Yepyeni Bir KFC Lezzeti ve KFC Gözünü Uzaya Dikti! yazılarımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar