Kendinize Yatırım Yapın – En İyi Online Eğitim Platformları

Paylaşmayı unutmayın.

Online eğitim siteleri ile yeni şeyler öğrenenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Eğitimlerin sonunda sağlanan sertifikalar da bonus oluyor. Özgeçmişlerinize ekleyebileceğiniz sertifikalar ile iş alanlarınızı da genişletmeniz gayet mümkün. Yabancı dil eğitimlerinden, web sitesi tasarımlarına kadar pek çok alanda online eğitimler sağlayan siteleri sizler için derledik. İşte en iyi online eğitim platformları.

Nedir Online Eğitim Platformları?

Özellikle pandemi sürecinde iyice popülerleşen online eğitim siteleriyle ilgi duyduğunuz onlarca alanda kendinizi geliştirebiliyorsunuz. Siteler kendi özelinde değişiklik gösterse de ana unsur kaydedilmiş videolar. Online eğitim sitesi içerisine, ilgili konunun eğitim dersi videoları ekleniyor. Üye olan kişi kendi kullanıcı adı ve şifresiyle istediği her an, cep telefonundan dahi giriş yaparak ders konularını işleyebiliyor. Ders videolarının süresi ve içeriği siteye ve eğitime göre değişiklik gösteriyor. Genellikle yabancı dil eğitimlerinde; ders videolarının yanı sıra ekstra videolar da yer alıyor. Bahsi geçen ekstra videolar, bir önceki konuyu pekiştirme amacıyla eklenen nispeten daha kısa videolar. Bazı online eğitim platformları ise eğitimler canlı yayın ve toplu sınıf katılımı ile gerçekleştiriliyor. 

İSTANBUL İŞLETME ENSTİTÜSÜ

Online eğitim platformları arasında ilk sırada İstanbul İşletme Enstitüsü yer alıyor. Enstitünün bir milyondan daha fazla katılımcısı bulunuyor. İçeriğindeki eğitimlerin bazıları ücretli bazıları ise ücretsiz olarak sunuluyor. İş hayatına hazırlık eğitimlerinden, muhasebe eğitimlerine kadar oldukça geniş yelpazede konu başlıkları mevcut. En çok tercih edilen eğitimlerin başında Fotoğrafçılık eğitimleri geliyor. Düğün ya da doğum fotoğrafçılığına yönelmek isterseniz bir göz atmanızda fayda var. Diğer popüler eğitimler arasında İngilizce dil eğitimleri, koçluk eğitimleri, diksiyon eğitimleri ve iletişim eğitimleri yer alıyor. Alınan eğitimin ardından platform, sizi online bir sınava yönlendiriyor. Eğer bu sınavı başarıyla tamamlarsanız eğitiminizin sertifikasını alıyorsunuz. Sertifikanın PDF formatı ücretsiz. Ancak resmi bir belge için uygun bir miktar ödeme yapmanız gerekiyor. 

BİLGEİŞ.NET

Bilgeiş işçi ve işverenlerin uyum yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlama amacıyla kurulan bir online eğitim platformudur. Siteyi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finanse ediyor. Aynı zamanda site içerisinde devamlılık sağlayabilmek adına bağış da kabul ediliyor. ODTÜ destekli online eğitim platformunda yazılım ve teknoloji alanında kurslar bulabilirsiniz. Kursların birçoğu ücretsiz olarak sunuluyor. Tamamlanan eğitimlerin ardından aldığınız sertifika ise ODTÜ onaylı. En çok tercih edilen eğitimleri tasarım odaklı düşünmeye giriş, web tasarımına giriş, programlamanın temelleri, Python programlama ve 3B tasarım üzerine verilen eğitimler. Yalnızca yazılım ve tasarım dersleri bulunmuyor. Dijital iş dünyası hakkında da eğitimleri mevcut. SEO eğitimleri, sosyal medya eğitimleri ve işinizi internete taşıma üzerine eğitimler de sıkça tercih edilenler arasında yer alıyor. 

UDEMY

Türk girişimi olan Udemy’ de pek çok farklı alanda online eğitim bulabilirsiniz. Sanattan bilime kadar geniş bir yelpazede eğitimler mevcut. Ufkunuzu genişletecek bu eğitimlerin birçoğu ise ücretsiz. Eğitimlerin süreleri ise hem branşlara hem de içeriğe göre değişiklik gösteriyor. Her eğitim tamamlandığında da sertifika veriliyor. Udemy’ de hem Türkçe hem de İngilizce eğitimlere ulaşabilirsiniz. Dönemsel olarak bazı eğitimlerde kampanyalar oluyor. Bu dönemlerde fiyatlar nerdeyse yarı fiyatına düşüyor. Udemy online eğitim platformunun en çok tercih edilen eğitimleri ise yabancı dil eğitimleri. İngilizce ve İspanyolca listenin başında yer alıyor. Dil eğitimlerini Python programlama eğitimleri takip ediyor. Popüler kategoriler arasında tasarım, yazılım geliştirme, pazarlama ve kişisel gelişim eğitimleri bulunuyor. Aynı zamanda Udemy eğitmen olmak için de fırsat sunuyor. Site içerisinden yetkinliğiniz olan konu üzerine eğitmenlik adına başvurabiliyorsunuz. 

EDX.ORG

EDX.ORG üzerinde dünya çapında tanınan önemli üniversitelerden ve kurumlardan online eğitim imkanı sağlayan platformda hem ücretli ve hem de ücretsiz eğitimler var. Harvard Üniversitesi, MIT, Berkeley ve Cambridge gibi kurumların eğitim programlarına ulaşmak mümkün. Fiyatlar dolar üzerinden olduğu için diğer online eğitim sitelerine göre ücretleri biraz daha pahalı. Ücretsiz bir online eğitimin ardından sertifika almak isterseniz cüzi bir miktar ücret ödemeniz gerekiyor. 31 farklı kategoride ve yüzlerce farklı başlıkta ders imkanı sunmakta. Neredeyse tüm eğitimler İngilizce olarak veriliyor. En çok tercih edilen eğitimleri ise Python’a Giriş, AI Yapay Zeka ve ChatGPT’ye Giriş eğitimleri. Site içerisinde ücretsiz aldığınız eğitimleri isterseniz belli bir ücretle daha kapsamlı hale getirebiliyorsunuz. EDX.org içeriğinde yalnızca bilgisayar bilimleri yer almıyor. Aynı zamanda Tarih, Beslenme, Yabancı Dil, Matematik ve Müzik gibi birçok başlıktan eğitimler de mevcut. 

COURSERA.ORG

Diğer platformlar gibi Coursera da hem ücretli hem de ücretsiz ders seçeneği imkanı var. Bu dersler ise hem kariyerinize hem de öğrencilik hayatınıza destek olacak nitelikte. Sitede matematikten yazılıma, psikolojiden kişisel gelişime kadar pek çok farklı alanda kurslar yer alıyor. Ancak almış olduğunuz eğitimin ödevlerine erişmek ve sertifikasını almak için ücret ödemeniz gerekiyor. Güzel yanı ise, her bir kurs özelinde burs başvurusu yapabilirsiniz. Coursera platformu, IBM, Stanford, Google ve Duke gibi tanınmış kurumlarla iş birliği içerisinde. Platform içerisinde en çok tavsiye edilen eğitim ise Google Proje Yönetimi. 5 tam puan değerlendirmesi üzerinden 4.8 puan ile listenin en üstlerinde yer alıyor. Popüler eğitimleri ise İşletme, Veri Bilimi, Bilgisayar eğitimleri ve Toplum Sağlığı eğitimleri. Bu eğitimleri bahsi geçen üniversitelerin lisans eğitimi derecesinde alıyorsunuz. Özgeçmişinize ekleyebileceğiniz seçenekleri değerlendirmekte fayda var. 

KHANACADEMY.ORG

Bu platformda ilk ve orta okul ile lise seviyesindeki dersler yer alıyor. Platform tamamen ücretsiz. Ayrıca içeriğinde Türkçe dersler de var. Çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için bu platformdan yararlanabilirsiniz. Site devamlılığı için isterseniz bağış yapabiliyorsunuz. En çok alınan eğitimlerin başında Matematik, Biyoloji ve Bilgisayar Programlama geliyor. Her sınıf özelinde eğitimler mevcut. ‘’Her çocuk eğitimi hak eder.’’ misyonu ile yola çıkan Khanacademy, kar amacı gütmeyen bir online eğitim platformu. 

GOOGLE DİJİTAL GARAJ

Kariyerinizi ve kendinizi geliştirmek için en iyi platformlardan bir diğeri ise Google Dijital Garaj. Bu platform özellikle Google servisleri (Analytics, Adsense, Adwords) konusunda uzmanlaşmak isteyenler için ideal. Dijital pazarlama alanında kendini geliştirmeyi isteyen herkes faydalanabilir. Eğitimler tamamen ücretsiz. Aynı zamanda sertifika imkanı da var. Veri takibi ve analizi için platforma bir göz atabilirsiniz. Platform online eğitimlerin yanı sıra web seminerleri de sağlıyor. Bir saatten daha az süren seminerler de ücretsiz. Yaklaşan web seminerlerinde, sosyal medya yazarlığı, işletmenizi Google’da görünür kılma ve özgeçmiş hazırlamanın incelikleri anlatılacak. Site içerisinden web seminerlerine seçerseniz sizi direkt olarak yönlendiriyor. 

CURIOUS.ORG

Curious’da, neredeyse her konuda 25 binden fazla ders seçeneği mevcut. Bu platformun sistemi diğerlerinden biraz daha farklı işliyor. Her gün seçeceğiniz konuda size 5, 15 veya 30 dakikalık içerikler gönderiyor. Tabii ki bu çok zaman harcamadan yeni bilgiler edinmenizi sağlıyor. Farklı konularda farklı şeyler öğrenmenizi hedefliyor. Böylece eğitimler tamamen kişiye özel olarak ilerliyor. Aynı zamanda gelişiminizi de çeşitlendiriyor. Harvard, Stanford, Cornell gibi ünlü üniversitelerin eğitim programlarından da eğitim alma fırsatı yakalıyorsunuz. İnsan ilişkilerinden estetik ve müziğe, iş planlamadan ilk yardım eğitimlerine kadar her alanda eğitimler var. Bu platformda eğitimler ise İngilizce. 

MASTERCLASS

Bu online eğitim platformunda genellikle sanat dalları üzerine sanatçılar tarafından dersler veriliyor. Eğitimler müzik, resim, drama gibi alanlarda uzman kişiler tarafından veriliyor. Masterclass’ta online eğitimler ücretli. Ancak eğitimin ve sertifikanın dünyaca prestijli olduğunu belirtelim. Bahsi geçen uzman eğitmenler arasında Martin Scorsese, Natalie Portman, Dan Brown ve Timbaland gibi isimler var. Yazarlık, müzik, eğlence gibi dalların yanında işletme, bilim ve teknoloji eğitimleri de mevcut.  

Bonus: En İyi Udemy Eğitimleri

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar