Kelimeleri Resimlere Dönüştüren En İyi 5 Yapay Zeka Yazılımı

Paylaşmayı unutmayın.

Yapay zeka, çağımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen kavramlardan biri. Özellikle konu teknoloji olunca ondan bahsetmemek imkansız. Yapay zekanın bilim ve teknoloji sayesinde kazandığı hız, onu her geçen gün şaşırtıcı noktalara getiriyor. Bugüne dek yapay zekayı yaşamlarımızın çeşitli alanlarında kullandık. Fakat bu defa “kelimeleri resimlere dönüştürerek” çıkıyor karşımıza. İşte bu yazımızda sizin için “kelimeleri resimlere dönüştüren en iyi 5 yapay zeka yazılımı”nı inceledik.

1- DALL-E 2

Dünyayı ziyarete gelen uzaylı ördekler

OpenAI tarafından geliştirilen DALL-E 2, oldukça gerçekçi resimler oluşturabileceğiniz bir yapay zeka robotu. DALL-E’nin ikinci versiyonu olarak geliştirilen bu robot, oluşturduğu görsellerde eskisine kıyasla daha gerçeğe uygun sonuçlar veriyor.

DALL-E 2 ile metinlerinizi görselleştirip yaratıcı fikirlerinize farklı boyutlar kazandırabilirsiniz. Bunu yaparken hayal gücünüzü sınırlamanıza da gerek yok. Çünkü DALL-E 2, en absürt nesneleri bile bir araya getirebiliyor.

Üstelik kullanımı oldukça basit ve herkes tarafından erişime açık. Eserinizi ortaya çıkarmak için arama boşluğuna kelimelerinizi yazmanız yeterli. Çıkan sonucu beğenmediğiniz takdirde fırça yardımıyla belirli kısımları yeniden oluşturma şansına da sahipsiniz.

2- NightCafe

Ata binen bir astronot

NightCafe, alanında oldukça başarılı olan bir başka yapay zeka görsel oluşturucusu. Bu yazılım ile, cisim kazanmasını istediğiniz metinlerinizi çeşitli sanat eserlerine dönüştürebilirsiniz. Üstelik resimlerin tarzına karar vermeniz için size sunduğu beş farklı model ve birçok efekt var.

Bu efektler arasında fantastik, fotorealistik, anime, siberpunk, sürreal, pop art, çizgi roman gibi seçenekler mevcut. Dilerseniz hiçbirini seçmeyip yalnızca NightCafe’nin size sunduğu efekti de tercih edebilirsiniz. Bundan sonrasında ise geriye yalnızca resminizi yaratmak kalıyor.

3- Starry AI

Taş devrinde siberpunk bir ev

Starry AI, metinleri görsele dönüştürme işini çok iyi yapan bir yapay zeka yazılımı. Bu yazılım, ortaya çıkacak sonuçları daha kişisel ve tutarlı hale getirmek için ayrıntılı özellikler sunuyor. Bu sayede daha gerçekçi görsellere ve dilediğiniz sonuçlara ulaşabiliyorsunuz.

İlk başta, metninizi girdikten sonra üç yapay zeka motoru arasında bir seçim yapmanız gerekiyor. Ardından karşınıza içlerinden on tanesine kadar seçme hakkınızın bulunduğu otuz adet efekt çıkıyor. Daha sonra dilerseniz resminizin boyutunu seçip örnek bir resim ekleyebiliyorsunuz.

Starry AI’ın başlıca amacı, sizin için en uygun sonuçları ortaya koymak. Bu yüzden, bu ayarlar üzerinde durmanız, görselinizi aklınızdaki şemaya daha uygun hale getirmeniz açısından önemli.

4- Wombo Dream

Bilgisayar kullanan bir Antik Mısırlı

Wombo Dream, başarılı görseller ortaya koyan bir başka yapay zeka resim yaratıcısı. Birçok yapay zeka resim oluşturucu yazılım kullanıcılarından ücret talep ediyor ya da kredi sistemiyle çalışıyor. Wombo Dream ise bu konuda kesinlikle böyle bir kısıtlamada bulunmuyor.

Tamamen ücretsiz bir yazılım olmasına rağmen, kullanıcısına altmışa varan geniş bir görsel efekt yelpazesi sunuyor. Size de realistik, distopik, vektörel gibi birçok seçenek arasından kendinize en yakın olanı seçmek kalıyor. Ayrıca dilerseniz örnek bir resim de ekleyebiliyorsunuz.

Ek olarak, Wombo Dream size oluşturduğunuz görselleri NFT’ye dönüştürme imkanı veriyor. Bunun için ise hesabınıza bir cüzdan bağlamanız gerekiyor. Hatta oluşturduğunuz eseri gerçek bir tabloya bastırıp satın alma şansınız da var.

5- DeepAI

Siberpunk bir evrende bara giden baykuşlar

Son olarak, DeepAI, istediğiniz görseli sizin için saniyeler içerisinde oluşturabilen bir yapay zeka yazılımı. Bu yazılım size beş yüz görsele kadar ücretsiz olarak görsel yaratma imkanı veriyor. DeepAI, oldukça basit bir arayüze sahip ve kullanımı da epey kolay.

Ücretsiz olarak sunulan on iki görsel efektten bir tanesini seçtikten sonra resminizi oluşturmaya başlayabiliyorsunuz. Kilitli efektlerden yararlanmak içinse ücretli hesap maalesef zorunlu. Yine de bu haliyle bile oldukça başarılı ve istenileni veren bir yazılım.

DeepAI’ın ürettiği görseller diğer yazılımlarınki kadar gerçekçi olmasa da, kendinden beklenenleri karşılıyor. Her şeyden önce kullanımı kolay ve hızlı bir yazılım. Ayrıca kullanıcıyı şaşırtan eşsiz görseller ortaya koyuyor. Bu açıdan kesinlikle denemeye değer.

Sonuç

Sizin için derlediğimiz kelimeleri resimlere dönüştüren en iyi 5 yapay zeka yazılımı listemizin sonuna geldik. Teknoloji ve bilimdeki gelişmeler hız kazandıkça, yapay zeka da adından daha çok söz ettiriyor. Günümüze dek pek çok farklı alanda kullandığımız yapay zeka, artık kelimeleri resimlere dönüştürmek gibi bambaşka biçimlere bürünüyor. Sonucunda çok çeşitli yapay zeka yazılımları karşımıza çıkıyor. Her bir yazılım kendi içinde benzerlik ve farklılıklar gösteriyor. Size ise kendiniz için en uygun olanını seçmek kalıyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar