Karantina Döneminde Evde Yapılacaklar Listesi

evde-yapilacaklar-listesi-1

Paylaşmayı unutmayın.

Karantina Döneminde Evde Yapılacaklar Listesi – Uyarılara kulak veren ve mümkün olduğunca dünyadan kendini soyutlayan herkes kendi çapında evlere hapsolmaya başladı. Bunun sebebini söylemeye gerek yok sanırım. İlk birkaç gün sosyal medyada geçtiği için çok zor olmadı fakat artık yapılabileceklerin sayısı azaldı ve yavaş yavaş sıkılmalar başladı. Peki bu sıkıntıyı nasıl giderebilirsiniz? Bu dönemde neler yapabiliriz? Sizler için bir liste hazırladık gelin birlikte bakalım.

Evde Yapılacaklar Listesi

Yemek yapın

evde-yapilacaklar-listesi
@pexels

Evde yapılacaklar listesi maddelerinin ilk sırasında; yemek yapmak var. Daha önce bir kere bile yemek yapmamış olabilirsiniz ya da gününüzün tamamı yemek yapmaya gidiyor olabilir. Sıradan yemekleri yapmak yerine hazır aldığınız yiyecekleri kendiniz yapmaya çalışabilirsiniz (Makarna iyi bir başlangıç olacaktır).

Yapboz oynayın

Her ne kadar yapboz çocuk oyunu gibi gözüksede oldukça eğlencelidir. 2 Bin parçalı yapbozları alarak uzun bir süre dikkatinizi dağıtabilirsiniz. Ama uyarmakta fayda var. Bir parçası kaybolursa çıldırmamak elde değil.

Resim yapın

evde-yapilacaklar-listesi
cottonbro adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

Resim yapmak hayal gücünüzü güçlendirecektir. Stres seviyenizi düşürecektir. Yaptığınız her resim ile özgüveniniz artacaktır. Şüphesiz yapılabilecek en iyi aktivitelerinden bir tanesidir. Daha önce resim yapmaya çalışmadıysanız başlarda zorlanabilirsiniz fakat vazgeçmeyin. Her çiziminiz bir öncekinden daha iyi olacaktır.

Dizi veya film izleyin

karantina-doneminde-evde-yapilacaklar-listesi
@pexels

Dizi veya film izlemek kendinizi kaptırmanızı sağlayabilir. Gündelik işlemlerinizi bile unutacak duruma gelebilirsiniz. Elbette bu kötü bir şey fakat uzun bir süre yapacak iş aramanıza gerek kalmayacak.

Yeni bir dil öğrenin

Kaboompics .com adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

Yeni bir dili öğrenmek için belki birkaç gün yeterli gelmez ama en azından bir temel atmış olursunuz. Öğreniminiz bittiğinde o çok sevdiğiniz diziyi Türkçeymiş gibi izleyebilir, en sevdiğiniz ülkeyi ziyaret ettiğinizde vatandaşları ile konuşabilirsiniz. Bu alanda Udemy platformunu kullanabilirsiniz.

Odanızı düzenleyin

evde-yapilacaklar-listesi-oda-düzenleme
@pexels

Düzenlemek deyince aklınıza sadece temizlik gelmesin. Eşyalarınızın yerini değiştirin, gereksiz eşyalarınızı atın ve gerekirse ışıklandırmayı yeniden yapın. Kısacası odanızı zevkinize göre tekrar düzenleyin.

Online mağazalarda gezinin

karantina-doneminde-evde-yapilacaklar-listesi
Andrea Piacquadio adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

Bu başlangıçta biraz saçma bir seçenek gibi görünebilir fakat bu birkaç saat bile olsa vaktinizi geçirmenizi sağlayacaktır. İhtiyaçlarınızı belirlemenize de fayda sağlayacaktır.

Bozulan eşyalarınızı tamir edin

@pexels

Biraz bile tamirden hoşlanıyorsanız evinizde bozulan veya kırılan her eşyanızı tamir etmeye başlayın. Bu bir kulaklık da olabilir yenisini aldığınız için kenara atılan eski telefonunuzda.

Bonus: Spor yapın

Canınız sıkılacak ve çerezleri, çikolataları arka arkaya yemeye başlayacaksınız. Bir noktadan sonra pişman olmamak ve bedeninizi aktif tutmak açısından 15 dakikada olsa spor yapmayı unutmayın.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar