Korona Salgınına Karşı Satışları Yönetmek İçin 4 Temel İpucu

satislari-yonetmek

Paylaşmayı unutmayın.

Korona Salgınına Karşı Satışları Yönetmek İçin 4 Temel İpucu – An itibariyle dünya genelindeki en büyük sorun şüphesiz her saniye pek çok kişinin ölümüne yol açan, ulaşım seyahat, ekonomi, eğitim, sağlık, üretim ve tüketimi olumsuz etkileyen Korona virüstür. Ekonominin en önemli göstergelerinden birisi borsada, ciddi dalgalanmalar söz konusu ve ciddi iş planlaması erteleniyor ya da iptal ediliyor. Sınırlar arası seyahat yasakları pek çok ulaşım planlamasını karmaşıklaştırıyor. Bunun en iyi ve en somut örneği İtalya ülkesine uygulanan bütün ülkeyi kapsayan karantinadır. Kriz zamanlarında olumsuz durumun negatif havasına kapılmak yerine sükuneti koruyarak elimizdeki fırsatların varlığını göz önüne alarak sakin olunmalı ve yapılacaklar için enerjimizi sabit tutmalıyız. Fark yaratıp öne geçebilecek yolların farkına varılmalı harekete geçilmelidir. Bunun en somut örneği korona virüs ile karşı karşıya kalma ihtimalimize karşın sık sık elimizi yıkama, maske kullanma ve temizlik açısından aktif davranmak gibi kriz durumlarında yapılacak bir şeylerin olduğunu unutmamak gerekir.

@mikeruge.ca

Koronavirüs Sırasında Satışın Devam Etme Durumu

Virüsün bazı yasakları beraberinde getirmesine rağmen, hayatı idame ettirmek için zorunlu olan ihtiyaçların karşılanması için satışın devam etmesi zaruridir. Marketlerin gıda satışına devam etmesi, dezenfekte durumunun devam etmesi için kolonya, dezenfektan ve maske gibi sağlık malzemelerinin satışının devamı, restoranlarda yemek üretimi ve ekmek satışı gibi faaliyetlerin devam etmesi gerekmektedir. Bu olağanüstü durumda satışların sağlıklı şekilde devam etmesi için bazı stratejilerin uygulanması lazımdır.

Satışları Yönetmek – 4 Temel Satış Stratejisi

1- Yeni Gelişmelere Karşı Malzeme Stoklama (Yeterli Satış Ürünü Bulundurma)

Satışları yönetmek için ilk yapılması gereken; Malzeme stoğu yapmak demek ucuz malları depolayıp zor zamanda pahalıya fiyata satmak demek değildir. Nasıl ki evden dışarı çıkılmaması istendiği için evde temel ihtiyaçlarımızı gidermek için marketten gıda vb. malzeme stoğu yapıp sıkı bir alışveriş yapıyorsak, işletme sahibi olarak da olası zor durumlara karşı tedbirli olmak ve müşteriyi zor durumda bırakmayıp elini boş göndermemek adına ürün depolamak gerekmektedir. Şuanda satışlar yerinde olsa bile yeni müşteriler elde edebilmek için yeni teknikler ortaya koyup satış sistemini olası duruma entegre etmek gerekir. Korona virüs doğrudan doğruya sizi etkilememiş olabilir. Fakat bu sıkıntılı sürecin daha da genişlemesi ihtimaline karşın yeni tedbirler alarak satış ağını genişletmek lazım.

@viashipyard.com

2)Koronavirüs Olumsuzluğuna Karşı Yeni Ek Çözümler ve Planlamaya Gitme:

Kovid virüsü pek çok insanı pek çok alandan kısıtlanmış durumdadır. Bu kısıtlamalar neticesinde arz alanında da bazı ürünlerden ve sektörlerden uzak durma ihtimaline karşılık daha pozitif ve olumlu bir etki yaratacak ikna alanı yaratmak gerekmektedir. Bu süreçte en doğru adım müşterileri tekrar düşündürmeye sevk etmek en ideal adım olacaktır. Hangi ürünlerin ve hangi alışveriş çeşidinin daha sağlıklı olacağı konusunda bilgilendirme yapmak ideal olacaktır. Örneğin bazı şirketler çalışanları için evlerinde ofis kurarak evden çalışmanın yolunu bularak pazarlamaya ve hizmet vermeye devam ediyorlar. Peki siz sıkıntılı bir durumda müşteriler için yeni bir olan ve yeni bir konuşma metniniz var mı? Her daim ikinci üçüncü bir planın hazır olması gerekir. Satış stratejisi insanların bu durumda en acil ihtiyaçlarıma cevap verecek şekilde ayarlamaya gidilmelidir.

Her hangi bir tedarik zincirine yani bu gıda ve parakende ürün temini eden bir kuruluş, alışveriş ihtiyacına cevap veren bir mağaza ya da bir yemek ve fastfood hizmeti veren iş yerine sahip olunan kişiler ve kuruluşlar, olası Koronavirüs tedbirine karşı alınan önlemlere ayak uydurmalı ve riski az satış sistemine geçilmelidir.

3) Yaratıcı ve Moral Verici Satış Tekniği Geliştirme

Yüz yüze iken bulaşma riskinin en çok olduğu bu virüse karşı zaruri olarak bir iletişim tekniği geliştirilmek zorundadır. Çünkü hangi yaş sınıfında olursa olsun hangi sağlık şartları mevcut olursa olsun yüz yüze iletişimde virüsün bulaşma potansiyeli hat safhadadır. Teknoloji çağında yaşıyor olmamız bize yeni teknikler sunmak için bulunmaz bir nimettir. Çünkü cep telefonu, internet, bilgisayar, görüntülü konuşma teknikleri ve online alışveriş sistemleri bu durumda yüz yüze gelmeye gerek kalmadan bir satış imkanı sunmaktadır.

  • Müşteriler için bir facetime ya da görsel bir mağaza turunu sistem üzerinden hayata geçirerek telekonferans yolu ile alışveriş ve satış sağlanabilir.
  • Merak edilen ürün ve içerikler için sağlıklı bir şekilde youtube videosu hazırlanıp sunulabilir.
@rorybeca.com

4) Panik Yapmadan Satışa Devam Etme

Kriz durumlarında yapılması gereken en önemli şey panik yapmadan soğukkanlı bir şekilde yapılması gerekenleri akıllıca belirleyip hayata devam edebilme kararına uymaktır. Pek çok insan gıda satış noktaları ve market zincirlerinin kapanacağı endişesi ile hızlı ve sürekli stok yapmaktalar. Bu endişeye uymadan yeni ve yaratıcı bir tarz ile salim olmayı ve soğukkanlı iletişimi müşterilere aşılamak gerekmektedir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar