3D Yazıcılardan Yemek Yemenin Keyfini Çıkarın

3d-yemek-yazıcı

Paylaşmayı unutmayın.

Artık Yemekleriniz 3D Yemek Yazıcılardan – 3D baskılı yiyecek, karmaşık tasarımlar, otomatik pişirme, seri üretim ve kişisel yemekler gibi yeni olanaklar sunar. Ama bugün bildiğimiz geleneksel yöntemlerin yerini alacak mı? Geleceğin akıllı evinin mutfağına adım attığınızı hayal edin. Bağlı ocağınız ve IoT özellikli ekmek kızartma makinesi arasında, bir ekrana bir dokunuşla en sevdiğiniz yemeği basıp pişirebilen bir 3D yemek yazıcısı ile kolay yemek yapmaya ne dersiniz? 3D gıda baskı sektörüne göre bu konsept gerçek olmaktan çok uzak değil. Sadece evlerin değil, restoranların ve ticari işletmelerin de ortak bir özelliği haline gelmesi için yıllar öncesinden çalışmaya başlanıldı. 

3D Basılı Yemeklere Giden Yol

2014 yılına kadar, 3D gıda yazıcıları ağırlıklı olarak karmaşık olan bu sistemde, şeker ağırlıklı gıdalara odaklandı. Ardından Barselona merkezli bir şirket, akşam yemeğinde yiyebileceğiniz bir şeyi 3D baskı olarak gerçekleştirdi.

3D gıda baskısı kavramını keşfederken, firmalar şekerlemelerin baskısı için önceden doldurulmuş bir gıda kapsülü yerine neden kendi taze, sağlıklı bileşenlerini neden kullanamadıklarını bilmek istedi. Araştırmalar bu yöne doğru kaydı. Bu firmalar araştırmalarını yaparken, ek olarak, ürettikleri ürünleri  dünyaya dağıtmak istedi, ancak çok pahalı olduğu için geri tutuldu. Masraflar bu şekerleme ve keklere giren malzemeler veya emek değildi, ama bu kekleri ve şekerlemeleri fiyat açısından oldukça astronomik yapan donma, nakliye, paketleme ve muhafaza etmekti.

Şirketler, dünyanın çeşitli ülkelerinde seri üretime olanak tanıyan bir çözüme ihtiyaç duymuş, aynı zamanda sadece şekerlemeden daha geniş bir yelpazede yiyecek basabilecek bir çözüme ihtiyaç duyuyordu.

2014 Yılı İlk 3D Yemek Yazıcı Piyasaya Çıktı

Natural Machines, 2014 yılında, şu anda üretimde olan ve belirli müşteriler için uygun olan, 10 kg, 4,7 inç yüksekliğinde, Android destekli 3D gıda yazıcısı Foodini’yi piyasaya sürdü. Foodini kullanıcıları, Natural Machines’in topluluk sitesinden veya akıllı telefon veya tabletten yapabilecekleri tarifleri seçmek için bir Wi-Fi bağlantısına ihtiyaç duyuyorlar.  Foodini’nin yemek tarifleri kütüphanesinden seçim yapabilir veya yazdırmak için kendi oluşturabilir bir sistemle çalışmakta. Piyasaya çıkan bu ilk 3D Gıda yazıcısına bir defada beş adede kadar yiyecek kapsülü yüklenebilir ve üretebilir kapasitededir. 

Doğal Makineler Yapay Yemekler

3D Yemek Yazıcı ’larda kurulan sistemlerin ve yazılımların çoğu,  gıda ile çalışmak için özelleştirilmiş; gıda sınıfı uygun malzemeler ile çalışır. İstediğiniz herhangi bir şeyi, başka bir şey eklemenize gerek kalmadan yazdırabilirsiniz. Jelleştirici maddelere ihtiyacınız yok, herhangi bir katkı maddesine ihtiyacınız olmaz. 3D Gıda yazıcılarıyla, düz kraker basmak istediğinizde, 20 saniye içinde bunu yapabilir, beş dakika içinde kişiselleştirilmiş bir pizza yapabilirsiniz.
“Buradan 3D yemek yazıcılarının yaptığı işlere erişebilirsiniz.”

Foodini ev mutfak kullanıcılarına ulaştığında, yemek yapmayı sevmeyen veya başka türlü yapamayan insanlar için oldukça faydalı olacaktır. Sık yemek yapanlar için bile, vakti olmadığı zamanlar için cazip bir tekliftir. Doğal Makineler, 3 boyutlu yazdırılan yiyeceklerin geleneksel pişirme yöntemlerinin yerini almasını önermiyor, ancak taze ve sağlıklı malzemelerle kesinlikle bir seçenek olmalı ve mikrodalgada pişirilebilen bir tepsideki yiyeceklerden daha iştah açıcı sonuçlar vermelidir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar