İzlerken Sıkılmayacağınız 5 Türk Yapımı Biyografik Film

izlerken-sikilmayacaginiz-turk-yapimi-5-biyografik-film

Paylaşmayı unutmayın.

İzlerken Sıkılmayacağınız 5 Türk Yapımı Biyografik Film – Hani hayatımı yazsam roman olur diye bir tabir vardır ya işte bu örnek vereceğimiz yaşamlar roman değil de film olmuş. Onların hayatlarını, deneyimlerini daha yakından görebilmemiz için birçok film çekilmiş. Biz de sizlerin bu hayatları daha yakından tanıyabilmeniz için 5 biyografik yerli filmi derledik.

İzlerken Sıkılmayacağınız 5 Türk Yapımı Biyografik Film

1) Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu

Imdb: 8,7

2019 yapımı film, Bulgaristan doğumlu Türk asıllı dünyaya adını duyurmuş olan ünlü halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayatını konu alıyor. 15 yaşında dünya rekoruna imza atan, 7 dünya rekoru, 3 olimpiyat altın madalyası, 6 Avrupa şampiyonluğu, 7 Dünya şampiyonluğu olan Naim’i ‘Hayat Van Eck’ canlandırıyor. Filmin senaryosunu, Naim Süleymanoğlu’nun kardeşinin yazdığı ‘Kardeşim Cep Herkülü’ adlı kitaptan Barış Pirhasan ele almakta. Filmin yönetmenliğini ise birçok başarılı filme imza atan Hilal Saral yapıyor. Yapımcılığı ise Mustafa Uslu’ya ait.

2) Çiçero

Imdb: 6,6

2019 yılında biyografik film tadında çok güzel filmler çekilmiş. Bu filmimiz de 2019 yapımı. Konusuna gelecek olursak; 2. Dünya Savaşı’nın seyrinin değişmesinde etkili olan Nazi Almanya’sına çalışmış Türk casus İlyas Bazna’nın takma adıyla Çiçero’nun yaşamını konu edinmekte. Biyografi kategorisinde yer almasa da konusu itibariyle bizler için tam bir biyografi tadında keyifle izleyebileceğimiz filmler arasında. Savaş sırası ve savaş sonrasında Çiçero’nun yaşadıklarını ele alan bu filmde İlyas Bazna’ya Erdal Beşikçioğlu hayat vermekte, yönetmenliğini Serdar Akar, yapımcılığını Mustafa Uslu yapmakta.

3) Bizim İçin Şampiyon

Imdb: 8,4

İzlemekten pişman olmayacağınız filmlerden biri olan Bizim İçin Şampiyon, Bord Pilot adlı yarış atıyla tanınan jokey Halis Karataş’ın hayat hikayesini anlatılıyor. Filmde Bord Pilot’un sahibinin kızı olan Begüm Atman ile Halis Karataş arasındaki ilişkiye değiniliyor. Bu ilişkinin yanı sıra Bort Pilot ve onun jokeyi Halis Karataş arasındaki güçlü bağ ve birlikte elde ettikleri başarılar da filme dökülmüş. Filmde ünlü jokey Halis Karataş’ı Ekin Koç; Begüm Atman’ı ise Farah Zeynep Abdullah canlandırmakta. Filmin yönetmenliğini Ahmet Katıksız, senaristliğini aynı şekilde Ahmet Katıksız ile Serkan Yörük yapmakta.

4) Aşık

Imdb: 6,3

Aşık Veysel’den esinlenen film, ünlü ozanımızın aşk hikayesini kurmaca olarak ele alıyor. Filmin yönetmeni Bilal Babaoğlu: ‘Aşık Veysel’i tanıtmaya gerek yok onu hatırlatmaya ihtiyaç var’ diyerek bizlere bir aşığın yolculuğunu anlatıyor.

Yedi yaşında çiçek hastalığına yakalanıp kör olan dünyayı gönlüne sığdıran usta halk ozanımız ve Esma’ya olan aşkı filmde ele alınmakta. Halk ozanımızı bu filmde Emirhan Kartal canlandırıyor. Hatta filmde Aşık Veysel’in torunu Yeliz Şatıroğlu’da rol alıyor. Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini de Bilal Babaoğlu yapıyor.

5) Hürkuş: Göklerdeki Kahraman

Imdb: 5.8

Gözü kara pilot Kara Bela Vecihi

Birinci Dünya Savaşı ardından Kurtuluş Savaşı’nda görev yapan Vecihi Hürkuş’un hayatı bu filmle beyaz perdeye yansımakta. Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden olan Vecihi uçaklara olan sevdasıyla ve yarine olan aşkıyla filmde ele alınıyor. Ünlü pilotumuzu, Hilmicem İntepe canlandırıyor. Filmin yönetmenliğini de Kudret Sabancı yapıyor. Filmin başarılı senaryosu da Savaş Korkmaz’ın ellerinden çıkmış. Biyografi tadında izleyebileceğiniz güzel filmlerden biri.

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu ve Çiçero gibi iki başarılı filmin de yapımcılığını Mustafa Uslu üstlenmekte. Hatta Müslüm, Türk İşi Dondurma, Ayla gibi filmlerde de başarılı yapımcının emeği bulunmakta. Bu filmler Mustafa Uslu’nun başarısını gözler önüne seriyor. Bu yüzden önerdiğimiz filmler arasından ilk olarak Mustafa Uslu’nun yapımcılığını üstlendiği Naim ve Çiçero filmlerini izlemenizi tavsiye ederiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar