Son 10 Yılda En Çok İzlenen Filmler

en-iyi-filmler

Paylaşmayı unutmayın.

Son 10 Yılda En Çok İzlenen Filmler – Film izlemek belki de en keyif alarak yaptığımız aktivitelerden biri. Birinin hayal gücün yarattığı fantastik karakterlerden tutun da ders almamız gereken gerçek öykülere kadar gözler önüne serilen perdedir. Kitap okumak nasıl ki ufkumuzu açıyor, bizi bambaşka alemlere götürüp hayal dünyamızı genişletiyorsa, aynısı filmler için de geçerli. Son 10 yılda en çok izlediğimiz filmlere göz atalım.

En Çok İzlenen Filmler

@wallpaperup

2010

Başlangıç (IMDb: 8,8/10)

@D&R

Konu: Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye mal olmuştur. Cobb’a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. O, bu fırsatı nasıl değerlendirecek?

2011

Karayip Korsanları (IMDb: 8,0/10)

en-çok-izlenen-filmler

Konu: Kaptan Jack Sparrow’un (Johnny Depp) korsanlık yaşamı, düşmanı kurnaz Kaptan Barbossa’nın gemisi Siyah İnci’yi çalmasıyla altüst olur. Bu da yetmezmiş gibi Kaptan Barbossa, Port Royal kasabasına saldırır ve belediye başkanının güzeller güzeli kızı Elizabeth’i kaçırır. Kızı kurtarmak ve Siyah İnci’yi yeniden ele geçirmek amacıyla Elizabeth’in çocukluk arkadaşı Will (Orlando Bloom) ve Jack güçlerini birleştirirler.

2012

Açlık Oyunları (IMDb: 7,2/10)

@D&R

Konu: Yakın bir gelecekte Kuzey Amerika kuraklık ve arkasından gelen yangın ve kıtlıklarla zayıflayarak çökmüş; yerini bir başkent ve 12 eyaletten oluşan Panem adında bir ülkeye bırakmıştır. Bu yeni ülkede her sene eyaletlerden kura ile seçilen ikişer gencin katıldığı “Açlık Oyunları” düzenlenmektedir. Katniss’in 16 yaşımdaki kız kardeşi Primrose, ‘kadın yarışmacısı’ olarak seçildiğinde Katniss onun yerini almak için gönüllü olur. Erkek katılımcı Peeta ile Katniss, kendilerinden yaş ve kuvvet açısından daha büyük, güçlü ve ömürleri boyunca bu an için eğitilmiş olan rakiplerine karşı ayakta durmaya çalışırlar.

2013

Çelik Adam (IMDb: 7,1/10)

@pinterest

Konu: Yeni Superman filminde Clark, nasıl kullanacağını hiç bilmediği, birtakım sıra dışı güçlere sahip bir çocuktur. Bir gün okul servisi bir kaza geçirip, içinde çocuklarla birlikte nehre uçar. Servisin içindekilerin ölmesine göz yumamayan Clark, güçlerini kullanarak herkesi kurtarır. Fakat bu olay onun diğerlerinden oldukça “farklı” bir çocuk olduğunu da bariz biçimde ortaya çıkartacaktır.

2014

Galaksinin Koruyucuları ( IMDb: 8/10)

@ranini

Konu: Galaksinin Koruyucuları, evrenin kontrolünü ele geçirmeye çalışanları durdurmaya çalışan bir grup suçlunun hikayesini konu ediyor. Kendisine Star-Lord lakabını takan maceracı Peter Quill, esrarengiz bir küreyi çalınca kötü adam Ronan’la başı derde girer. Quill, ondan kurtulmak isterken bir anda kendisini birbiriyle hiçbir ilgisi olmayan uyumsuz bir ekibin içerisinde bulur; tehlikeyi yok etmek isteyen Star-Lord, silahlı bir rakun olan Roket, Rakun’un  yoldaşı olan ağaç kılıklı Groot, ölümcül yeşil kadın Gamora ve gözünü intikam hırsı bürümüş Yokedici Drax ile işbirliği içerisine girer. Galaksinin Koruyucuları olarak anılan bu beşli, evren için gerçekten tehlike arz eden bu kürenin gücüne ve peşindeki düşmanlarına karşı ne yapacaktır?

2015

Hızlı ve Öfkeli ( IMDb: 7,2/10)

@sozcu

Konu: Hız, güzel arabalar, soygun, dostluk, ihanet ve sadakat temaları üzerine kurulmuş, fenomenleşen film serisinin son halkasında Vin Diesel, Dwayne Johnson ve Paul Walker son kez beraber kamera karşına geçti.
Hızlı ve Öfkeli ekibi bu kez İngiltere’den gelen bir intikam planından habersizlerdir. Shaw kardeşi Owen’ ın hesabını sormakta ve onu yaralayanların karşısına çıkmaktadır

2016

Gerçek Kötüler ( IMDb: 6/10)

@filmöenerileri

Konu: Dünyanın en tehlikeli takımını toplamak için, hapisteki Süper Güçlü Kötü Adamları bir araya getir, devletin emri ile onları en güçlü silahlarla donat ve gizemli bir suç örgütünü yenmeleri için onları göreve gönder. Ancak, bu İntihar Timi, aslında başarılı olmaları için değil de, tescilli suçları nedeniyle, eninde sonunda kaybedenleri aşikar bir göreve çıktıklarını fark ettiklerinde ne yapacaklardır?

2017

IT (IMDb: 7,3/10)

@pinterest

Konu: Maine’in küçük bir kasabasında yaşayan yedi çocuk, hayatın problemleri, zorbalar ve Pennywise adındaki palyaço şeklini alan canavarla yüzleşmek zorunda kalırlar. Stephen King’in ünlü romanı ‘It’ 1990’dan sonra yeni uyarlamasıyla 15 Eylül 2017’de Türkiye’de gösterime girdi.

2018

Kara Panter (IMDb: 7,3/10)

@pinterest

Konu: Babasının ölümünden sonra Wakanda Kralı olan T’Challa, hakkı olan tahta sahip çıkmak için izole yaşayan ancak teknolojik açıdan ileri seviyede olan halkına geri döner. Ancak güçlü bir eski düşman yeniden ortaya çıktığında, T’Challa’nın yeterliliği, Wakanda’nın ve tüm dünyanın kaderini tehlikeye atan korkunç bir çatışmaya girince test edilir. İhanet ve tehlike ile karşı karşıya kalan genç kral, düşmanlarını yenmek, halkının güvenliğini ve yaşam biçimini korumak için müttefiklerini toplamalı ve gücünü serbest bırakmalıdır.

2019

Yenilmezler: Oyunun Sonu (IMDb: 8,5/10)

Konu: Yenilmezler’in neredeyse sonunu getirmiş olan mücadele sonrasında Thanos ve savaşçıları evrenin dört bir yanında terör estirmektedir. Savaştan hem yenik hem de tamamen moralsiz bir şekilde ayrılan Yenilmezler ekibinin hayatta kalan üyeleri Thanos’un yarattığı terör ve kaosun önüne geçebilmek için belki de hayatlarının en zorlu mücadelesini vermek zorunda kalacaklardır. İç çekişmelerini ve kendi aralarındaki problemleri bir kenara bırakacak olan Yenilmezler, Thanos’a karşı güçlerini birleştirirken, onun yarattığı zararı geri döndürebilmek için insanüstü bir çaba ve mücadele içine gireceklerdir.

KAYNAK: Google Trends, Wikipedi

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar