2021 Yılında İşleri Büyütmek İçin Edinmeniz Gereken 4 Beceri

İşinizi Büyütmek için Gereken 4 Beceri

Paylaşmayı unutmayın.

2021 Yılında İşleri Büyütmek İçin Edinmeniz Gereken 4 Beceri Dünya hızla değişiyor. 2001 yılında, çoğu küçük işletmenin web sitesi bile yok iken, 2011’de teslimat siparişleri vermek için hala restoranları aramak zorundaydınız. 2021 yılında ise neredeyse birçok şirket çalışanının ofise gidip gelmesine ihtiyaç duyulmayacak.

Bu durum kısmen pandemiye bağlı olarak gelişse de, tek neden bu değil. Yeni nesil freelance fırsatları ve teknolojik yeniliklerin neredeyse sürekli ilerlemesi nedeniyle, işler artık eskisi gibi değil. Bununla birlikte işgücündeki talep de değişti.

Günümüzün hızlı tempoya uyum sağlamayı ve hızla adapte olmayı gerektiren iş ortamında, eğrinin gerisinde değil ilerisinde kalmak önemlidir. Eğrinin ilerisinde olmak ise; özgeçmişinizi güncel tutmak, kuruluşunuzda yükselmek veya bir girişime baş koymak ve daha büyük fırsatlar elde etmek için yeni beceriler öğrenmek anlamına geliyor. Peki bu beceriler neler?

2021 Yılında İşleri Büyütmek İçin Edinmeniz Gereken 4 Beceri

1- Mantıksal Çözümleme/ Analiz Etme /Analitik Düşünme

2021 Yılında İşleri Büyütmek İçin Edinmeniz Gereken 4 Beceri
Photo by Tumisu on Pixabay

Analitik düşünme kavramı, son zamanlarda iş ilanlarında oldukça fazla karşımıza çıkmakta. İşverenlerin aradığı nitelikler arasında mutlaka analitik düşünme becerisine sahip olmak gibi bir ifade yer alıyor.

Analitik düşünme, bireyin karşılaştığı problemleri hızlı ve etkili bir şekilde çözebilmesini sağlayan düşünme yöntemidir. Karmaşık ve zor problemleri basitleştirerek, tek tek ele alarak ve yönetilebilir küçük parçalara ayırarak metodolojik açıdan incelemeye yarayan bir yaklaşımdır. Analitik düşünme yöntemindeki bakış açısı; bir bütünü anlayabilmek için en kolay yolun, onu oluşturan küçük parçalardan başlamak gerektiğidir.

Gelişen teknolojiye ayak uydurmak, analitik düşünmek için sizi zorlayacaktır. Günlük işinizde kullandığınız programlardan bazılarını düşünün: G Suite, Microsoft Office, Salesforce, Slack, Omniture, Google Analytics – liste neredeyse sonsuz olabilir.

Bir dizi popüler teknolojiyle nasıl çalışılacağını öğrenmek, işini büyütmeye çalışan herkes için son derece değerlidir. Bunun yanında veri odaklı kararlar alabilmek için de, analitik becerilerinizi geliştirmeniz faydalı olacaktır.

2- Dijital Pazarlama

Dijital pazarlama - marketing
Photo by StartupStockPhotos on Pixabay

Pazarlama, kapitalizmin doğuşundan beri hayatımızda. Ama bugün işler öncesine göre biraz farklı. Sosyal mecralar, ürünlerle fotoğraf çekip paylaşarak kazanç elde edilebilir hale geldi. Yeni pazarlama çağı, çok sayıda sosyal medya platformunun, dijital reklamların, programatik reklamların ve çok daha fazlasının yakından anlaşılmasını gerektiriyor.

NOT: Programatik reklam en yalın haliyle, dijital reklam alanlarının yazılım aracılığıyla, uygun hedef kitleye başarılı şekilde ulaşılarak, başarılı bir bütçe kullanımı ve minimum hata riski ile satın alınması olarak tanımlabilir.

Dijital pazarlamaya yatırım yapmak, yükselmeniz için büyük bir artı sağlayacaktır. Gerekli kazanımları sağlamadan bodoslama işin içine girmek ise olduğunuz yerde duraklamanıza belki de gerilemenize bile yol açabilir.

3- Proje Yönetimi

2021 Yılında İşleri Büyütmek İçin Edinmeniz Gereken 4 Beceri
Photo by Gerd Altmann on Pixabay

Pandemi, küçük işletmeler için birçok zorluk yarattı ve proje yönetimi talebini önemli ölçüde artırdı. İşletmelerin bu durum karşısında uygun maliyetli ve verimli olması gerekiyor.

Hem teknik hem de soft yönetim becerilerini öğrenmek, projeleri her zamankinden daha etkili bir şekilde yürütmenize yardımcı olur. Aynı şekilde şirketinizin zaman ve bütçesinden tasarruf etmenize de olanak sağlar. 

2021 Yılında İşleri Büyütmek İçin Edinmeniz Gereken 4. Beceri: Temel Kodlama

İşinizi Büyütmek İçin 2021 Yılında Edinmeniz Gereken 4 Beceri - Kodlama
Photo by Sora Shimazaki on Pexels

Son olarak, kodlamayı öğrenmek herkes için zorunluluk halini almaya başladı. Sıfırdan eksiksiz web siteleri oluşturmayı bilmenize gerek yok ancak temel kodlama bilgisi sizi daha çok talep gören bir çalışan yapabilir. Metin yazarlarının bile webde yazmak için biraz HTML bilmesi gerekebiliyor.

Bazı temel web geliştirme, uygulama geliştirme veya veri analizi kodlarını öğrenmek, kariyerinizde çok daha ileriye gitmenize yardımcı olabilir. Bu günlerde ilkokul öğrencilerine kodlama öğretilmesinin elbette bir nedeni var.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar