İnternetten Para Kazanmak – 10 Farklı Yol

İNTERNET'TEN para kazanma

Paylaşmayı unutmayın.

İnternetten Para Kazanmak – Birçok insan hala internetten çevrimiçi para kazanmanın mümkün olmadığını düşünse de birçok örnek ve hızla büyüyen bir web alemi vardır. İnanmayanlar, bir web sitesi veya başka bir internet girişimi ile para kazanmanın bir yolunu bulabilirlerse, girişimciliğe odaklanmak, aileleriyle daha fazla zaman geçirmek ve sonunda zamanlarının ve yaşamlarının kontrolünü geri almak için işlerini bırakabilme lüksüne sahip olabilirler.

Çılgınca olan şey, internette para kazanmanın kesin bir rüya olmadığıdır. İnternet gelir stratejilerinin çoğu bu kadar karmaşık değildir. Her işletme girişimi gibi, internet gelirinizin de büyümesi zaman alır. Fikrinizi yerden çıkarmak için gereken zaman ve enerjiyi ayırmaya istekli olmalısınız ve ilk başladığınızda yolculuğunuz yavaş olsa bile, buna bağlı kalmaya cesaret etmeniz gerekir.

İnternet’ten para kazanmak için uğraşıyorsanız ancak nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken en gerçekçi ve en iyi stratejilerden bazıları şunlardır:

 1) Google Adsense

adsense-internetten-para-kazanma

Herhangi bir internet sitesini ziyaret ettiyseniz, Google reklamlarını görmüş olabilirsiniz. Google AdSense ile para kazanmak için herhangi bir web sitesi kurmak yeterli değildir. Aynı zamanda web sitenize düzenli içerik girmeli ve belli bir miktar trafik çekmelisiniz. Google AdSense’in en güzel yanlarından biri, kurulum yapmanın çok kolay olmasıdır. Blogunuz veya web siteniz varsa, ücretsiz bir Google AdSense hesabına kayıt olabilirsiniz. Google, blogunuzu ya da web sitenizi benzersiz bir kod ile takip eder. Bu kod ile Google, sayfa görüntülenmelerinizden, trafiğinize tüm analizleri yaparak sizin adınıza kazançlarınızı takip eder.

2) Satış Ortaklığı

Bir web siteniz ya da bir blogunuz var ise ancak hala yeni fikirler arıyorsanız, bağlı kuruluş pazarlamasıyla ilgilenebilirsiniz. Satış ortaklığı pazarlamasıyla, web sitenizin içeriğindeki markalar ve işletmelerle ortaklık kurarsınız. Bir ürün veya hizmetten söz ederken, kayıt olduğunuz ortaklık programından sahip olduğunuz benzersiz kodu da içeriğe ekleyebilirsiniz. Bu koda yapılan tıklamalar ve üzerinden gerçekleştirilen satışlardan pay alarak para kazanabilirsiniz.

3) Danışmanlık

Online para kazanmanın bir başka yolu da danışmanlıktır. Herhangi bir alanda uzmansanız, kişisel veya ticari hedeflerine ulaşmaları için danışmanlık yapmanız karşılığında size para ödemeye istekli olabilecek kişileri de bulabilirsiniz.

4) Çevrimiçi Kurslar

internetten-para-kazanma-

Bir konuda uzmanlığınız var ise bunu başkalarına da güzel bir şekilde aktarabileceğinizi düşünüyorsanız, bilgi ve deneyimlerinizi çevrimiçi olarak pazarlayabileceğiniz bir kurs sitesine kayıt olabilirsiniz. Dil öğretmekten, yemek pişirmeye hatta makale yazarlığına kadar her şeyi öğreten dijital kurslar bulabilirsiniz. Çoğu insan çevrim içi kurslarını Teachable veya Udemy gibi bir platformda başlatır. Udemy ile kurs materyallerinizi yükleyebilir ve eğitimlerinizi satabilirsiniz.

 5) Podcast Yapmak

internetten-para-kazanma-podcast

Blogunuzdan ya da web sitenizden para kazanmanın başka bir yolu da bir podcast hazırlamaktır. Podcasting ile ilerlemenin anahtarı blogunuzun ana temasını bulmak, izleyici kitlesi arttırmak ve ardından sponsorlarla para kazanmanın ve bağlantı kurmanın yollarını bulmaktır. Bir podcast yazma, kaydetme ve düzenlemeye giren birçok detay barındırdığından, dijitalde para kazanmanın en kolay yolu değildir. Ancak yine de dikkate değerdir.

6) E-Kitap Satışı

Yayıncılık endüstrisinde baskı, depo ve dağıtım maliyetli olsa da siz bir dijital kitap yazıp yayınlayabilirsiniz. Wattpad gibi web siteleri, resmi bir yayıncıya dahil olmadan kitabınızı yüklemenize ve yayınlamanıza olanak sağlar.

7) Domain/Site Satışı

İnternette geçirdiğiniz zaman uzun ise para kazanmak için markalara potansiyel müşteriler toplayabilirsiniz. Bir web sitesi oluşturup, o web sitesine trafik çekmek başlamanız için yeterlidir. Daha sonra yapmanız gereken ise birinin gerçekten ihtiyacı olacak bir müşterileri datasına ulaştığından emin olmanızdır.

8) Makale Yazarak Para Kazanmak

Yazma becerileriniz ve yaratıcı yeteneğiniz varsa, çevrimiçi içerik oluşturmak için ödeme almanız da mümkündür. Türkiye’de birçok site mevcut İçerikBulutu, İçerik.net, makaleyaz.net gibi birçok sitede makale siparişi alabilir ya da hazırladığınız makalelerinizi satışa çıkarabilirsiniz.

9) Sponsorlu Yazılar

Temel olarak şirketler, ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak için blog yazarlarına ve sosyal medya influencerlara ödeme yapmaya isteklidirler. Siz de bir web sitesine veya büyük bir sosyal medyaya sahipseniz, sponsorlu yayınları ve reklamları takip ederek para kazanabilirsiniz.

10) YouTube’dan Para Kazanmak

internetten-para-kazanma-youtube

YouTube, insanların çevrimiçi para kazanmalarını sağlayan bir başka platformdur. Youtube, günümüzde birçok kişinin mesleği haline gelmiş durumdadır. Sizin de YouTube’un kendi reklam ağını kullanarak veya sponsorlu yayınlar alarak YouTube üzerinden para kazanmanız mümkündür. Video çekmekten hoşlanıyorsanız, bir YouTube kanalı açmak bir yandan eğlenmenin bir yandan para kazanmanın eğlenceli bir yoludur.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar