Pazarlama ve İş Dünyası ‘nda Takip Etmeniz Gereken YouTube Kanalları

pazarlama-ve-is-dunyasi-youtube-kanallari

Paylaşmayı unutmayın.

Pazarlama ve iş dünyası ile ilgili takip edilmesi gereken bazı YouTube kanalları – Gelişen ve değişen dünyada etkilenen bir başka sektör ise iş dünyasında pazarlamadır. Öncelikle, insanların izlemek istediği içerikleri günün belli saatlerinde televizyon başına geçip izlemek yerine internet yayınlarından izlemeyi tercih ettiği bilinen bir durumdur Günümüzde televizyonda sadece belli saatlerde yayınlanan programları takip etmek yerine, kişilerin istediği zaman istediği konu hakkında video ve programları izleyebileceği İnternet yayın platformlarına kaymaya başladıklarını görüyoruz. Bu yayın platformlarının başını YouTube çekiyor.

İnternet hızlarının artmasıyla beraber artık insanlar istedikleri yerde ve zamanda ilgi alanları ile ilgili içeriklere hızlıca ulaşabiliyor. Bu yüzden insanlar artık daha çok YouTube gibi mecralardan içerik tüketiyor. YouTube’da takip edebileceğiniz popüler alanlardan birisi de pazarlama ve iş dünyası ile ilgili içerikler. O zaman bu alanda başarılı bazı YouTube kanallarına birlikte göz atalım.

Pazarlama ve İş Dünyası – Barış Özcan

Kendisini storyteller yani hikaye anlatıcısı olarak tanımlayan Barış Özcan YouTube’da yaklaşık 3.4 milyon takipçiye sahip. Kanalında genellikle sanat, tasarım ve teknoloji konularında içerikler üretiyor. Daha önce 6 yıl boyunca Adobe’de Akdeniz Ülkeleri Satış Müdürlüğü yapmış ve abak.us’ün kreatif medya ajans başkanlığını yapmakta. Her hafta pazar günleri saat dokuzda sanat, tasarım ve teknoloji alanındaki güncel konular hakında içerikler paylaşıyor kendisi. Hala takip etmiyorsanız kesinlikle takip edilesi kanallardan birisi.

Pazarlamasyon

Pazarlamasyon.com’un youtube kanalında pazarlama ve iş dünyası ile ilgili yeni gelişmeler, haftalık değerlendirmeler yer alıyor. Yaklaşık 5400 abonesi olan Pazarlamasyon’un YouTube kanalı pazarlama, reklamcılık, inovasyon alanındaki gelişmeler, marka yönetimi, yeni ürünler ve satış stratejileri, sosyal medya ve dijital pazarlamadaki yenilikler gibi konular hakkında içerikler paylaşıyor. Sitelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Doğukan Güven Nomak

İstanbul’da Arayüz Geliştiricisi olarak çalışmakta olan Doğukan Güven Nomak YouTube kanalında kodlama, geliştiricilik konularında içerikler ve alanında uzman isimlerle söyleşiler, canlı yayınlar yapıyor. Kanalında programlama ve yazılım dilleri ile ilgili özgün paylaşımlarıyla bu alanda çalışmak isteyen takipçilerine yardımcı oluyor. Uzun bir süredir video paylaşmasa da daha önce paylaştığı çok yararlı izlenesi videoları var. Kanalı şu anda yaklaşık 50 bin aboneye sahip.

Levent Sapci

Levent Şapçı, yaklaşık 10 senedir San Francisco, Kaliforniya’da yaşayan ve teknoloji sektörünün başkenti sayılabilecek Silikon Vadisi’nde teknoloji şirketlerinde çalışımakta olan birisi. Paylaşımlarında Silikon Vadisi’ndeki çalışma hayatı hakkında bilgi vermesinin yanında Silikon Vadisi’nde çalışan Türk girişimci ve çalışan insanlarla söyleşi ve röportajlar da yapmakta. Ara ara çektiği vloglar ile de yaşadığı yerdeki yaşamın nasıl ilerlediğini ve doğal güzelliklerini de gösteriyor. Bu yazıyı yazarken Levent Sapci’nin yaklaşık 44 bin abonesi bulunmakta.

Hakan Akben

Hakan Akben strateji ve dijital pazarlama danışmanı ve eğitmeni ve YouTube kanalında sevdiği, takip ettiği insanlarla söyleşiler yapıyor, ilgi alanı olan konular hakkında edindiği bilgileri paylaşıyor. Videolarının arasında Mor İnek kitabının yazarı ve pazarlama konusunda ünlü bir isim olan Seth Godin ile yaptığı söyleşi de yer alıyor. Onun dışında Kevin Kelly ve Serdar Kuzuloğlu ile de söyleşileri var. Hakan Akben’in YouTube kanalında yaklaşık 13 bin abonesi bulunmakta.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar