Youtube’da Ücretsiz Film İzleme Dönemi Başlıyor!

Paylaşmayı unutmayın.

Video paylaşım devi Youtube uzun zamandır kirala-izle sistemiyle kullanıcılarına birçok filmi sunuyordu. Aynı zamanda YouTube TV ve Youtube Originals gibi hizmetlere üye olarak birçok yayını internet üzerinden takip edebiliyordunuz. Tabi bu hizmetler henüz dünyanın her yerinde hizmete geçmediği için kullanıcı potansiyeline henüz ulaşabilmiş değildi.

@Omghowto

Usa Today’in yaptığı habere göre YouTube’un MGM ile yaptığı anlaşmayla içlerinde bir çok kült filminde yer aldığı 100’den fazla yapım YouTube Movies Channel’da ücretsiz olarak yayınlanmaya başladı. Söz konusu olan bu filmler gömülü reklam desteğiyle sunuluyor. Şöyle ki filmi ücretsiz izleyebiliyorsunuz lakin arada çıkan reklamları da izlemek zorunda kalıyorsunuz. Yani teknik olarak klasik televizyon sistemi YouTube aracılığıyla internete gelmiş oluyor.

Bu reklamları AdBlock gibi eklentilerle engellerim diye düşünmeyin. Reklamlar filmin içine gömülü olduğu için filmi izlemek istiyorsanız reklamları da izlemek zorundasınız. Yani filmi izlerken bol bol reklam çıkmasına hazırlıklı olmalısınız.

YouTube ürün yönetimi müdürü Rohit Dhawan, bu uygulamanın reklamverenler için de güzel bir fırsat olduğunu belirtirken kullanıcıların taleplerine uygun şekilde davranmaya çalıştıklarını dile getiriyor. Bu yeni hamlesiyle markaların platform üzerindeki hareket alanını arttırarak içeriklerden daha reklam geliri elde etmeyi hedefleyen YouTube, özel gösterimler ve sponsorluk gibi anlaşmalara da imza atabilecek.

@digitalage

İşin kötü tarafı maalesef bu uygulama bölgesel bir kısıtlama ile geliyor. Birçok bölgede uygulamaya konan bu sistem Türkiye’de henüz yok. Ücretsiz filmler bir yana, film kiralama sistemi de henüz Türkiye’de faaliyet göstermiyor. Lisans problemlerinden dolayı Youtube’un Türkiye kütüphanesine bakarsanız tek bir içerik bile göremeyeceksiniz.

Bu filmlerin Türkiye üzerinden seyredilip seyredilemeyeceğine dair henüz bir bilgi bulunmasa da izlenebilecek filmlerin bazılarını aşağıda sizin için derledik.

The Terminator

@mentalfloss

1984 yapımı bu filmde yönetmen koltuğunda James Cameron oturuyor. Bilim kurgu türünün ses getiren yapımlarından biri olan Terminator serisinin bu ilk filminde robotlar tarafından kontrol edilen bir dünyada, robotlara karşı savaş veren bir grup insanlık direnişçisinin öyküsü anlatılır. Robotlar daha fazla güç elde etmek ve direnişi kökünden kurutmak için geçmişi değiştirmeye karar verirler. Bu sebeple insanlık direnişinin eski önderlerinden Sarah Connor’ı öldürmesi için tasarlanan Terminatör isimli bir android, gelecekte insanlığın direniş önderi olacak oğlu John Connor’ın doğmasını engellemek için geçmişe gönderilir. Arnold Schwarzenegger’in başrolde olduğu The Terminator hala bilim kurgu türünün en başarılı örneklerinden sayılmaktadır.

Rocky

@PhiladelphiaMagazine

John G. Avildsen’in yönettiği filmde Rocky Balboa boş zamanlarında yaşadığı küçük şehrin yerel kulüplerinden birinde boks yapan amatör bir boksördür. Turnuvanın sonuna doğru sakatlanan yenilmez boksör Apollo Creed’in önerisi üzerine Rocky turnuvaya dahil edilir. Yılın en önemli maçına hazırlanan Rocky’nin en büyük yardımcısı antrenörü Mickey ve büyük aşkı Adrian olacaktır. Devam filmleri de çekilen bu yapıt aynı sene 10 dalda aday gösterilip bunlardan 3’ünü kazanmıştır.

Legally Blonde

@PageSix

Başarılı oyuncu Reese Witherspoon’un başrolde yer aldığı bu yapımda Elle Woods güzeller güzeli bir kadındır ve okulun en yakışıklı erkeklerinden biri olan Warner Huthington ile beraberdir. Fakat Warner’ın ailesi Ella’yı “çok sarışın” bulduğu için bu ilişkiye tepki gösterir ve sonucunda Warner ile Ella ayrılırlar. Warner öğrenim hayatına Harvard’ın hukuk fakültesinde devam eder. Hırslanan Elle de, sırf ondan intikam alabilmek adına aynı bölüme girmek için çabalar. 2001 yapımı bu filmin yönetmen koltuğunda ise başarılı yönetmen Robert Luketic bulunuyor.

Zookeeper

@Freeform

Komedi türündeki bu yapımda yönetmen koltuğunda Frank Coraci oturuyor. Filmde Kevin James’in canlandırdığı Griffin Keyes, hoşlandığı kadına bir türlü yaklaşamaz ve hayvan bakıcılığı işinin havalı bir meslek olmadığı sonucuna varır. Tam hayvanat bahçesinden istifa edecekken her gün tek tek ilgilendiği vahşi hayvanlar birden kendisiyle konuşmaya başlar ve ona karşı cinsi tavlama sanatının sırlarını öğretirler. Hayvanları seslendirenler arasında Adam Sandler, Sylvester Stallone, Nick Nolte gibi ünlü isimlerin bulunduğu bu film sizi gülmekten kırıp geçirebilir.

@TheNerdMag

Şu anlık içerisinde ücretsiz 100 civarında film barından video paylaşım devi YouTube, şimdiden Netflix, Amazon Prime ve HBO gibi servislere kafa tutmaya başladı. Birçok bölgede aktif olan bu uygulamanın Türkiye’de ne zaman kullanıma açılacağı ise büyük bir merak konusu.

Birçok platform tarafından sağlanan bu hizmete Youtube’un dahil olmasına en az sizler kadar biz de sevindik. Umuyoruz ki çok daha fazla film çok daha fazla kaliteli yapım Youtube aracılığıyla evlerimize misafir olur.

Bonus: Eğer Youtube dışında başka platformlar keşfetmek isterseniz; Youtube’a Alternatif En İyi 5 Video Platformu yazımızı da okumanızı öneririz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar