Instagram’da Satış Yapmak – Fenomenleri Satışa Başlayacak

instagram'da-satis-yapmak-fenomenleri-satisa-baslayacak

Paylaşmayı unutmayın.

Instagram’da Satış Yapmak – Fenomenleri Satışa Başlayacak – Milyonların takip ettiği fenomenlerin pahalı T-shirtlerine, mucizevi cilt bakım yağlarına ve daha fazlasına kolayca ulaşmaya hazır mısınız?

Instagram’da Satış Yapmak

Salı günü Instagram’ın yaptığı açıklamaya göre 9 Temmuz 2020 itibariyle, Instagram satış kanalı ürün satışı yapmak isteyen işletmelere açılacak, tabi fenomenlere de. Bu açılışla birincil amaç, daha çok kullanıcının Instagram Alışveriş’e kayıt olmasını sağlamak olacak. Fenomensiniz ve ürün mü satmak istiyorsunuz? Tek yapmanız gereken Instagram Alışveriş’e kayıt olmak ve onay beklemek. Birkaç basit kurala uyuyorsanız onayınız gelecektir.

Açıklanan yeni politikaya göre, Instagram Alışveriş, kullanıcılarının kendi alan adları altında bir web mağazasına bağlantı vermesini gerektiriyor. Bu, Amazon gibi, Etsy gibi üçüncü taraf bir e-ticaret sitesinde satış yapan kullanıcıların Instagram Alışveriş’i kullanamayacağı anlamına geliyor. Bu durumda vergi ve fatura problemi yaşanmayacağını tahmin ediliyor.

Girişler onaylandıktan sonra kullanıcılar, gönderilerinde ürün satışına olanak sağlayan alışveriş etiketlerini kullanmaya başlayabilecekler.

Peki ya giriş için onay alamazsak sorusu akıllara geliyor. Instagram’ın açıklaması şöyle; “Bir işletme onaylanmazsa, gerekli işlemleri yapabilmeleri veya itiraz edebilmeleri için gerekçe ve önerileri açık bir şekilde kullanıcılara ileteceğiz.”

instagram'da-satis-yapmak-fenomenleri-satisa-baslayacak
@TechCrunch

Çoğumuzun bildiği gibi bu özellik daha önce Hermes gibi, Tory Burch gibi büyük markalara açılmıştı. Daha sonra Instagram bazı alışveriş özelliklerini Kylie Jenner ve Elle gibi büyük nüfuzlu yayıncılara da sağlamıştı.

Fenomenler Ne Kadar Güvenilir?

instagram'da-satis-yapmak-fenomenleri-satisa-baslayacak

Peki, fenomenlerin mucize tedaviler veya sahte sağlık takviyeleri gibi aldatmaca ve hatta zararlı ürünleri satması nasıl önlenecek? Yakın geçmişte fenomenlerin tanıtımlarını yaptığı ürünlerden zarar görenler olduğunu biliyoruz. Sözde Covid-19 ilacının reklamını yapan ünlüleri de henüz unutmuş değiliz.

instagram'da-satis-yapmak-fenomenleri-satisa-baslayacak
@ntv

Instagram’dan gelen açıklama şu şekilde; “Instagram’da güven ve güvenlik bizim için çok önemli ve kullanıcılarımızı düşük kaliteli/sahte ürün ve hizmet ticaretinden korumak için yerinde incelemelerimiz var, Instagram’da satılan ürünler ve hizmetler, Topluluk Standartlarımızın yanı sıra Ticaret Politikalarımıza da uygun olmak zorundadır. Sahte satış girişimlerini tespit etmek için kullanıcı etkileşimleri, yorumları ve manuel incelemeler dahil çeşitli sinyaller kullanıyoruz. ”

instagram'da-satis-yapmak-fenomenleri-satisa-baslayacak
pymnts.com

Instagram’da satılması yasaklanan ürünlere tıbbi ürünler, seks oyuncakları, alkol ve canlı hayvanlar sayılabilir. Açıkça görülüyor ki bunlar, ana şirket Facebook’un uyguladığı kurallarla aynı olacak şekilde belirlenmiş.

Örneğin, yasa dışı egzotik hayvan ticareti Facebook’ta birkaç kez keşfedildi ve satışlara müdahale edildi. Gerçek şu ki, yasaklanmış öğeler, giderek daha fazla insanın ürün satması onaylanacağı için Instagram’da kendilerine muhakkak yer bulacaktır. Her iki durumda da, favori fenomeninizin ana sayfanızı ürünlerle doldurması için hazırlanın. 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar