İnsanlar Neden Girişimci Olurlar?

Paylaşmayı unutmayın.

İnsanlar Neden Girişimci Olurlar? – Birçok kişi için girişimci olmak oldukça riskli ve korkutucu bir yolculuk gibidir. Ancak bazıları da bu riski alarak hayatlarında bambaşka bir maceranın kapılarını açar. Rekabetli iş dünyasına adım atmak, daha iyi koşullar ve başarı için tek yol olabilir. Bazıları ise bir hedef belirleyip onu elde etmek için girişimci olmak adına daha fazla nedene sahiptir.

İnsanlar Neden Girişimci Olurlar?

Diğer Girişimci Kişilere Hayran Olurlar

Başarılı insanlar, diğer insanlara da başarılı olmaları için ilham verir. Bu nedenle, girişimci olmanın, halihazırda harika işler başarmış insanlarla bir network sağlamaya izin vereceği düşünülür. Kar sağlayacak bir fikir bulmak ve milyonların hayatını değiştirmek için yeterli potansiyele sahip olduklarını düşünürler. Hiçbir şeye sahip olmayan birinin sonradan başarılı bir iş adamı olduğunu görmek, bu hevesli girişimcileri tetikler.

insanlar-neden-girisimci-olurlar
Photo by Waddas Magalhães on Unsplash

Bir Yöneticiye Sahip Olmak İstemezler

Bazı insanlar otoriteye saygı duymakta zorlanırlar. İnsanların onları yönetmeleri ve tepeden bakmaları gerçeğinden hoşlanmazlar. Önemli kararlarda son söze sahip olamamak onları etkisiz hale getirir. Bu nedenle iş konusunda daha fazla kontrole sahip olabilecekleri fırsatlar isterler. Otorite figüründen hoşlanmasalar da, verimli ve mutlu bir şekilde çalışabilmelerinin tek yolunun kendi işlerinin patronu olmak olduğuna inanırlar.

9-6 Çalışmak Onlara Göre Değildir

Ortalama bir işte çalışmak, hevesli girişimciler için pek motive edici değildir. Tamamlanması gereken görevleri bitirmek onlara gerçekten sıkıcı gelir. Her sabah kahve içmek ve iş arkadaşlarını selamlamak bir süre sonra bunaltmaya başlar. 9’dan 6’ya kadar çalışmanın tekrarlayan ve rutin doğası, yaratıcılık ve yenilik için tutuşan ruhlarını beslemez. Dünyada bir fark yaratmak yerine, toplumun kendilerinden beklediklerini yaptıklarını düşünürler. Yaratıcı fikirlerini özgürce ifade edebilmeleri ve hayallerini gerçekleştirebilmeleri için kendi işlerini kurmaları gerekir.

Ayrıca bakabilirsiniz: Başarılı Bir Girişimci Olmak İçin Neler Yapmak Gerekir?

insanlar-neden-girisimci-olurlar
Photo by Slidebean on Unsplash

Risk Almayı Severler – İnsanlar Neden Girişimci Olurlar?

Başarılı bir iş kurmak çok fazla risk almayı gerektirir ve girişimci ruhlu insan riskleri sever. Bu kişiler adeta heyecan ve macera için yaşarlar. Yeni fikirler için beyin fırtınası yapmak ve hedeflerinde başarılı olma ihtimali onların tüylerini diken diken eder. Yüksek riskli projeleri yönetmeye çalışırlar çünkü bunun için yeterli özgüvene sahiptirler. Bu projeler milyon dolarlık başarı hikayeleri ya da pişmanlık duyacakları başarısızlıklar olabilir. Hevesli girişimcileri gülümseten şey, bir fikre sahip olmak ve onun yavaş yavaş gelişimini izlemektir.

Girişimci Olmak Dışında Başka Seçenekleri Yoktur

Bazı insanlar bunu zorunlu bir yolculuk olarak gördükleri için girişimci olurlar. İş piyasasındaki önceki deneyimleri veya akademik başarıları, başkaları için çalışmanın artık kendilerine uygun bir yaşam olmadığını anlamalarını sağlar. İçlerinden bir ses, onlara dünyada daha farklı bir amaçları olduğunu söyler. Girişimciler, başarılı olma ve kendi kaderlerini kontrol etme ihtiyacıyla hareket ederler. Bir işletmeye sahip olmak, onlara kazanabilecekleri kâr ve fırsatlar konusunda herhangi bir sınırlama getirmez.

Ayrıca bakabilirsiniz: Mark Zuckerberg ve Elon Musk Gibi Başarılı Girişimcilerin de Kullandığı 20 Saat Kuralı

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar