Mark Zuckerberg ve Elon Musk Gibi Başarılı Girişimcilerin de Kullandığı 20 Saat Kuralı

Paylaşmayı unutmayın.

Mark Zuckerberg ve Elon Musk Gibi Başarılı Girişimcilerin de Kullandığı 20 Saat Kuralı- Öğrendiklerimizin kalıcı kılmak adına birçok etkili öğrenme tekniği bulunmakta. Bununla birlikte tarihe adını altın harflerle yazdırmış insanların çoğu zamanlarının bir kısmını düzenli olarak bir beceriye sahip olmak için ayırmaktalar. Disiplin isteyen bu etkili öğrenme teknikleri arasındansa en bilineniyse 20 saat kuralı.

Mark Zuckerberg ve Elon Musk Gibi Başarılı Girişimcilerin de Kullandığı 20 Saat Kuralı

Etkili Öğrenme Tekniği 20 Saat Kuralı Nedir?

Photo by StockSnap on Pixabay

Geleceğe yön veren başarılı girişimciler Mark Zuckerberg ve Elon Musk’ın herkesi hayran bırakacak donanımlara sahip oldukları kesin. Bunun sırrıysa disiplinli ve etkili bir öğrenme tekniği olan 20 saat kuralı. Onlar gibi dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış birçok kişinin arkasında bu öğrenme tekniği yatmakta. Uzmanlara göre öğrenmek istediğiniz konu ne olursa olsun ilk 20 saat içerisinde öğrenmek mümkün. İlk 20 saat kuralı da tam olarak bu. İlk 20 saat içerisinde düzenli çalışmanız kaydıyla sağlam temeller oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda dilediğiniz alanda temel düzeyde yeterli olmanızı da sağlamaktadır.

20 Saat Kuralı İçin Disiplinli Olmak Şart

mark-zuckerberg-ve-elon-musk-gibi-basarili-girisimcilerin-de-kullandigi-20-saat-kurali
Photo by JESHOOTS on Pixabay

Herkesi hayran bırakan birçok ismin arkasında saatlerce, durmadan çalışmanın yattığı kesin. 20 saat kuralıysa disiplinli olmanız gereken ve sonunda mutlak başarıya ulaştıran bir teknik. Bu tekniğin asıl vurguladığı nokta öğrenmeye başladıktan sonraki ilk 20 saat. Josh Kaufman’a göre 1 ay boyunca günde 45 dakika çalışmanız iyi bir temel atmak için yeterli olmakta. Bununla birlikte 45 dakikanızı tüm dikkatinizle çalışmanız, ilk 20 saatinizin daha da verimli geçmesine neden olacaktır.

İlk 20 Saat En Verimli Dönem

mark-zuckerberg-ve-elon-musk-gibi-basarili-girisimcilerin-de-kullandigi-20-saat-kurali
Photo by Walukagga Patrick

Uzmanlar, beynimiz yeni bir konu ile karşılaştığında ilk 20 saat içerisinde öğrenmeye açık olduğunu söylemekte. Nitekim bu tekniğin en büyük bilimsel dayanağa da “öğrenme eğrisi”. Öğrenmeye olan merakınız bitmeden önceki en verimli dönem ilk 20 saattir. Öğrenmeye merakınız, zaman geçtikçe yavaşlar. Bu nedenle çok fazla zaman kaybetmemek için mutlaka ilk 20 saati verimli geçirmek gerekmekte. Nitekim, başarılı girişimciler de bu durumun farkında olduklarından dolayı birçok donanıma kısa sürede sahip olabiliyorlar.

Benjamin Franklin’in 5 Saat Kuralı

mark-zuckerberg-ve-elon-musk-gibi-basarili-girisimcilerin-de-kullandigi-20-saat-kurali
Photo by WikiImages on Pixabay

5 saat kuralı, 20 saat kuralı ile hemen hemen aynı. Bu kuralsa ABD’nin kurucularından olan Benjamin Franklin’in uyguladığı öğrenme tekniği. “Planlı Öğrenme” adını verdiği bu yöntemle birlikte hafta içi günde en az 1 saatlik çalışma yapmanız gerekiyor. Bunun sonucunda yeni bir konuda yeterli donanıma sahip olmanıza olanak sağlıyor. Benjamin Franklin’de bu yöntemiyle her ay yeni bir konuda önemli donanımlara sahip olup kendini her geçen gün geliştiren bir kişi olarak bilinirdi.

Josh Kaufman’ın 20 Saat Kuralı Hakkında Yaptığı Konuşmaya Buradan Ulaşabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar