Dünyanın En Başarılı İnsanlarından 5 Saat Kuralı

time

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyanın en başarılı insanlarını düşünün. Her meslekte, her alanda ayrı ayrı başarısını katlamış olan isimleri düşünün. Elon Musk, Oprah Winfrey ya da Bill Gates sizin idolünüz kim? Hepsinin başarısına hayranla tanık oluyoruz. Peki bu başarının arkasında sıkı kurallar olduğunu biliyor musunuz? 5 saat kuralı!

Belki bu yazıdan sonra hayalinize doğrudan kavuşamayacaksınız ama bunun için bir adım atmış olacaksınız.

Harika bir şey yap

@clarktibbs

Başarı İçin Günde Bir Saat

Kural şu: Uygulama ve öğrenmek için her gün bir saat ayrılır, hafta içi 5 gün x 1 saat. Bu saatlerde hedefe yönelik okuma ya da pratik yapın.

Uzun süre ve çok çalışmak verimli çalışmakla aynı şey değildir. Uzun vadede öğrenmeye yönelik yapılan çalışma hedefe doğru atılan en doğru adımlardan biridir. Ayrıca hiçbir şey işin uzmanından daha üstün değildir. Milyarder girişimci Mark Andreessen bu konuyla ilgili; “Mark Zuckerberg’ten bu kadar çok bahsedilmesinin nedeni çok sayıda Mark Zuckerberg’in olmamasıdır ancak Mark Zuckerberg şirket yönetimi ile ilgili bir ansiklopedi gibidir ve bunu 20’li yaşlarda yapmak çok zordur.” diyor.

5 Saat Kuralı için 3 Yol

Bir Inc makalesi liderlerin 5 saat kuralını 3’e ayırdıklarını söyledi.

1- Okuyun

@pexels

Nike’ın kurucusu Phil Knight kütüphanesine çok saygı duyuyor. “İçeri girdiğinizde ayakkabılarınızı çıkarmak zorundasınız.”

Oprah Winfrey başarısının çoğunu kitaplara borçlu olduğunu söylüyor.

Mark Cuban her gün üç saatten fazla okuyor.

Home Depot’un kurucularından Arthur Blank, günde iki saat okur.

Milyarder girişimci David Rubenstein, haftada altı kitap okuyor.

Milyarder ve Cleveland Cavaliers’ın sahibi Dan Gilbert, günde bir ya da iki saat okur.

2- Düşünün

Hiçbir şey yapmıyormuş gibi hissedebilirsiniz ancak düşünmenin iş performansını artırdığı gözlemlenmiştir.

@pexels

AOL CEO’su Tim Armstrong, uzman ekibinin haftada dört saatini sadece düşünerek geçirmesini istiyor. Jack Dorsey seri bir gezgin. LinkedIn CEO’su Jeff Weiner günde iki saatini düşünmeye ayırıyor. 250 milyon dolarlık O2E markasının kurucusu olan Brian Scudamore, haftada 10 saatini sadece düşünerek geçiriyor.

3- Deneyin

Ben Franklin hayatı boyunca denemeye zaman ayırdı. Google, çalışanlarının çalışma sürelerinin yüzde 20’si boyunca yeni projelerle deneme yapmalarına izin verdi. Facebook, Hack-a-Months aracılığıyla denemeyi teşvik ediyor.

@raviroshan

En büyük örnek Edison olabilir. Edison bir deha olmasına rağmen defalarca denemekten vazgeçmedi. Problemlerde olası tüm çözüm yöntemlerini deneyip test etti. Biyograflarından birine göre, “Gününün teorilerini anlasa da, onları bilinmeyen problemleri çözmede işe yaramaz buldu.”

Kariyerinizde başarıyı çaba göstermeden,  elde eden insanlar elbette vardır. Fakat bunlardan biri siz olamadıysanız eğer bu insanlardan olmak için beklemenize gerek yok. Elde ettiğiniz her güzel şey sizin için kolay olursa bir anlamı da olmaz. Başarılı olmayı hak edin ve bunu tercih eden kişi siz olun.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar