İnovatif İcatlar

Paylaşmayı unutmayın.

İnovatif İcatlar – Zorunluluk, mecburiyet, yaşam standartlarımızı arttırma isteği bizi yeni icatlar bulmaya itiyor. Hele ki günümüz teknolojisi hızla gelişirken bu akışa kapılmamak elde olmuyor. Gereklilik ve mecburiyet her zaman bir sorunu yakalar ve çözer. Yenilikçi ürünler ve orijinal fikirler, evden tutun da işyerimize kadar hayatı daha kolay hale getiriyor. İşte bu icatlardan  bazıları.

İnovatif İcatlar

Yağmurlu Pot

@pinterest

Bu yenilikçi bahçecilik aygıtı Güney Koreli genç tasarımcı Jeong Sonpin’e ve Dailylife laboratuarına aittir. “Rainy Pot”, bitkiyi optimum sağlık için gereken miktarda sular. Bu süspansiyon sistemi 2013 yılında Uluslararası Rekabet Kıvılcımı Ödülünü tetikledi. Aslında sistem çok basit: bu güzel renkli saksı, bulut şeklinde asılı plastik suluğu kapsıyor. Bulutu su ile doldurulduğunuzda, bitki için optimum miktarda suyu verir. Bu ustaca tasarım, doğrudan dairenizin içinde bulutların ve yağmur damlalarının ilgi çekici manzarasıyla doğayla bağlantı kurmamız için bize ilham veriyor.

 Sihirli Temizlik – Jöle Bez

inovatif-icatlar
@yahoonewsNZ

Jöle bir bez, zor yerleri çok daha kolay temizlemenize yardımcı olur. Guangzhou Clean & Simple Cleaning Products tarafından tasarlanan bu jöle bez, klavyede, hesap makinelerinde, bilgisayarlarda, dizüstü bilgisayarlarda, araba havalandırma deliklerinde vb. Küçük boşluklara kolayca ulaşabiliyor. Yapmanız gereken tek şey cihazınızın üzerinde bu jöle bezi gezdirmektir. Bu yeniden kullanılabilir malzeme, küçük boşluklarda kalan tozu, kılları ve yiyecekleri kolayca temizler. Aynı zamanda bu ürün çevre dostudur ve satıştadır.

FlashTorch Mini – “Yanan ve Yakan El Fenerleri”

@pinterest

Dünyanın en küçük el fenerinin sloganı “Yakabilecekken neden aydınlanasın?” Bu meşale inanılmaz bir yoğun beyaz ışık üretme kapasitesine sahiptir. Çünkü bu ışık sadece sizi aydınlatmakla kalmaz, aynı zamanda bir ateş yakabiliyor ve hatta bir yumurta kızartabiliyor. Son derece güvenilir ve şarj edilebilir halojen lambanın ömrü oldukça uzun. Üç kademeli güç seçme modu ve otomatik kilitleme modu gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca ürün oldukça hafiftir ve bir yıl garantilidir.

 Basketbol Kupa

inovatif-icatlar
@amazon

Basketbol severleri buraya alalım! Çünkü bu kupa tam size göre. Bir kahve içmek veya çorba yemek için kullanabilirsiniz. Bu kupanın mucidi, Max adında dokuz yaşındaki disleksik hastası bir çocuktur. Bu icadının nedeni sınırlı fırsatlara sahip çocukların oyun oynamasına yardımcı olmak. Kupa, içinden kahve için küp şeker, çorba için kraker, sıcak çikolata için şekerleme atabileceğiniz sapın bir uzantısı olarak bir basketbol sepeti ile birlikte gelir. 

 Biyo-Şömine

@luxurylightsigmas

Son günlerde, modern daireler, ahşap üzerine çalışan klasik bir şömineyle donatılamaz. Bu nedenle, birçok insanın tercihi elektrikli şömineler oluyor. Biyo-şömine ile, evin her yerinde, rahat bir şekilde ısınabilirsiniz. Biraz küçük de olsa, biyo-şöminenin taşınabilir bir boyutta olması iyi bir avantaj.  Biyo şöminelerde, talaştan üretilen çevre dostu yakıt etanolü kullanılıyor. Kokusuzdur ve dumansızdır. Yani en az mum kadar zararsızdır.

Modobag – İnovatif İcatlar

Artık seyahat ettiğinizde bavulunuzu taşımak yerine bavulunuz sizi taşısın! Modobag, seyahatinizi yürümekten üç kata kadar daha hızlı hale getiren dünyanın ilk motorlu, akıllı ve bağlantılı kabin bagajıdır. Bu yenilikçi ürünü, Chicago merkezli girişimci Kevin O’Donnell düşündü.

inovatif-icatlar
@insider by @mark matousek

Bu devrim niteliğindeki çanta, paketleme için 2000 kübik inçlik alana sahiptir ve yaklaşık 118 kilograma kadar sizi taşır. Bisiklete benzer şekilde, kullanımı kolaydır. Akıllı çantanın Teleskopik Gidonunu kullanarak gaz verebilir, fren yapabilir ve yönünüzü ayarlayabilirsiniz. Ayrıca hafızalı köpük yastıklı koltuk, ezilmeye karşı dayanıklı 17 ”dizüstü bilgisayar kılıfı, hızlı şarj (15 dakikada yüzde 80 şarj ve bir saatte tam şarj) ve isteğe bağlı GPRS-GSM izleme gibi ek özellikleri sizler için mevcut. Hatta tek bir şarjla, bu çanta saatte 13 km hızla 9 km gidebilir. 

Taga Bike-Stroller – Ebeveyn Bisikleti

inovatif-icatlar
@pinterest by @yasmin

Çocuklarınızla beraber çıktığınız bisiklet turunda gözünüz arkada kalmasın istiyorsanız bu ürün tam size göre! Hollanda’ daki kargo bisikletlerinden esinlenen Taga, bir bisikletin eğlencesini birinci sınıf bir bebek arabasının işlevselliğiyle birleştiriyor. Tam kollarınızın arasında oturan ve öne bakan bebeğinizle birlikte yolculuğunuzun tadını çıkarmak için ideal. Taga’ nın 3 tekerlekli kargo bisikleti, iyi bir denge kurmanıza ve park veya yolda kolaylıkla sürmenize olanak tanır. Ayrıca alışveriş yapmanıza, trenlere binmenize ve asansörlere kaydırmanıza izin veren bebek arabası moduna zahmetsizce geçebilirsiniz. Ek olarak, Taga hemen hemen her arabanın bagajına sığacak şekilde katlanabiliyor. Modüler tasarım ve aksesuarlar, yeni doğanlar, aynı anda 2 çocuk, yiyecekler için kullanmanıza izin verir. Aynı zamanda bebek bölümü 10 yaşındaki bir çocuğa kadar ayarlanabilirsiniz. ABD, Avrupa ve Avustralya için bu bisiklet ve bebek arabası tasarımı güvenlik standartlarını da karşılar.

KAYNAK: INTERESTING ENGINEERING

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar