İlham Alabileceğiniz En İyi Grafik Tasarım Blogları

İlham Alabileceğiniz En İyi 10 Grafik Tasarım Blogu

Paylaşmayı unutmayın.

İlham Alabileceğiniz En İyi Grafik Tasarım Blogları Günümüzde güncel tasarım trendlerini takip etmek ve incelemek için birçok blog sayfası mevcut. Ancak hangileri gerçekten incelenmeye değer? İlham alabileceğiniz, güncel trendleri takip edebileceğiniz en iyi blog sayfalarını sizler için derledik.

İlham Alabileceğiniz En İyi Grafik Tasarım Blogları

1- Design Week

Design Week

Design Week 1986’da kuruldu. 2011 yılında online hale gelmeden önce, İngiltere’nin önde gelen tasarım dergilerinden biriydi.

Bununla birlikte Design Week: Grafikler, markalaşma, iç mekanlar, dijital, ürün, mobilya ve daha pek çok konuda; yüksek kaliteli, iyi yazılmış haberler yayınlamaya ve ilham vermeye devam ediyor.

2- Google Design

Google Design

Google Design, Google’daki bir grup tasarımcı, yazar ve geliştirici tarafından yürütülen ortak bir çalışmadır. Google’ın tasarım çalışmalarını sergileyen ve alanındaki öncü yenilikçileri sergileyen Google Design; içerik oluşturmak ve etkinlikler üretmek için çalışan bir ekibe sahip.

Bu tasarım odaklı blog, tasarım dünyasından ilginç makaleler ve haber güncellemeleriyle dolu. Ek olarak, Google’ın ürünleri ve hizmetleri hakkında çok şey var. Ayrıca, ‘Amerikan Tarihindeki En Korkunç Tasarım Felaketinden Dersler‘ ve ‘Web Yazı Tiplerini Seçme: Başlangıç ​​Kılavuzu‘ gibi büyüleyici yayınlara rastlamanız mümkün.

3- Mirador – İlham Alabileceğiniz En İyi Grafik Tasarım Blogları

Mirador - İlham Alabileceğiniz En İyi 10 Grafik Tasarım Blogu

Mirador, Paris merkezli bir grafik tasarım ikilisi olan Say What Studio’nun küratörlüğünü yaptığı görüntü tabanlı blogdur. Bununla birlikte blogda, birçok ilham verici eseri bir araya getiriyorlar. Sonuç olarak Mirador, Tumblr tarzı görsel bir ilham kaynağı.

Ayrıca Mirador, vizyonunu şöyle açıklıyor:

“İlham kişiseldir, tat veya renk kadar soyut bir şeydir.
Genellikle gizlenir, yine de mevcut ve karşı konulmazdır. İster rastgele bir
bakış, ister sofistike bir fikir arayışı olsun, ilham her yerde bulunabilir.
Vizyonumuzu her zaman açık tutarak onu tetiklemeyi seviyoruz.”

4- Abduzeedo

Abduzeedo -  İlham Alabileceğiniz En İyi 10 Grafik Tasarım Blogu

Abduzeedo, mimarlık, tasarım, fotoğrafçılık ve UX hakkında makaleler paylaşan bireysel yazarlardan oluşan bir topluluktur. 2006 yılında Brezilyalı tasarımcı Fabio Sasso tarafından kurulan şirket, çoğu tasarım blogunda fazla ilgi görmeyen 3D çalışma konusunda oldukça güçlü.

Portekizce’de kaçırılan anlamına gelen blogun tuhaf adının kısa versiyonu olan ABDZ olarak da bilinen site; on yıl boyunca tasarım topluluğunun evrimini gördü.

Bununla birlikte ABDZ, farklı stillerden ortamlara kadar sektörle birlikte gelişti. Böylelikle günümüzde, en çok aranan tasarım bloglarından biri haline geldi.

5- Spotify

Spotify Design

Spotify’ın bir tasarım blogu olduğunu kim bilebilirdi? Elbette oldukça şaşırtıcı. Dar anlamda şirketin faaliyetlerine odaklanmış olsa da, ‘Spotify işbirliğini geliştirmek için Figma’daki çalışmaları nasıl organize ediyor’ gibi gönderiler, tasarımcılar ve genel olarak tasarım ajansları için birçok yararlı işaret içeriyor.

6- The Inspiration Grid – İlham Alabileceğiniz En İyi 10 Grafik Tasarım Blogu

The Inspiration Grid - İlham Alabileceğiniz En İyi 10 Grafik Tasarım Blogu

Şubat 2011’de başlatılan Inspiration Grid, dünyanın dört bir yanından yaratıcı yetenekleri kutlayan çevrimiçi bir dergi. Aynı zamanda, günlük olarak tasarım, sanat, illüstrasyon, tipografi, fotoğraf, mimari, moda ve daha fazlası hakkında içerikler yayınlayan bir blog.

7- Logo Design Love

Logo Design Love

Logo Design Love, logolara ve görsel kimliklere ayrılmış bir web sitesi ve kitaptır. David Airey tarafından tasarlanmış olan blog, dünyanın dört bir yanından logo tasarımlarına odaklanıyor. En yeni logolar için güzel bir şekilde seçilmiş bir vitrin ve logo tasarım kitapları gibi çalışmalar hakkında incelemeler ve yorumlar içeriyor.

8- Codrops – İlham Alabileceğiniz En İyi Grafik Tasarım Blogları

Codrops -  İlham Alabileceğiniz En İyi 10 Grafik Tasarım Blogu

Codrops, en son web trendleri, teknikleri ve yeni olanaklar hakkında makaleler ve eğitimler yayınlayan bir web tasarım ve geliştirme blogudur.

Ek olarak, Codrops her zaman, katkıda bulunmak isteyen yazarlar, web geliştiricileri ve web tasarımcıları arıyor. Fikirleriniz hakkında konuşmak, bir eğitim içeriği oluşturmak veya sadece oluşturduğunuz bir şeyi paylaşmak isterseniz Codrops ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

9- I Love Typography

I Love Typography - İlham Alabileceğiniz En İyi 10 Grafik Tasarım Blogu

I Love Typography; tipografi ve yazı tarihçesinden yazı tipi oluşturmaya, baskı resimden kitap tarihine ve kaligrafiye kadar her şeyi kapsıyor. Bununla birlikte ilgili blog, “Tipografik İlkler: Erken Baskıda Maceralar” kitabının yazarı John Boardley’nin eseri.

10- Eye Magazine

Eye Magazine -  İlham Alabileceğiniz En İyi 10 Grafik Tasarım Blogu

Uluslararası grafik tasarım incelemesi olan Eye Magazine; grafik tasarım ve görsel kültür üzerine üç ayda bir basılan bir dergidir. Bununla birlikte dergiye ait blog sayfası; tasarım ve görsel kültür hakkında bir dizi eleştirel, bilgilendirici içeriğe sahip.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar