İleti Yönetim Sistemi Nedir? – İYS ile İstenmeyen SMS ve Aramaları Engelleyin!

Paylaşmayı unutmayın.

İleti Yönetim Sistemi Nedir? – İYS ile İstenmeyen SMS ve Aramaları Engelleyin! – Ticaret Bakanlığı’nın, vatandaşların istemedikleri iletiler bağlamında karşılaştıkları tedirginlikleri gidermek misyonuyla vatandaşların kullanımına sunduğu sistem mevcut. İnsanlar ‘Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi’ni (İYS)’ çokça soruşturuyorlar. Bununla beraber İletim Yönetim Sistemi (İYS) nedir diye merak ediyorsanız bu haberde içeriğini bulmanız mümkün…

Vatandaşların kullanımına sundukları İYS ile birlikte izniniz olmadan elektronik mesajlar size atılamadan müdahele gerçekleşecek. Bununla birlikte tüketicilerin istemedikleri ileti karmaşıklığının en aza indirgenmesinin temel amaç olduğunu da ifade ediyorlar.

İleti Yönetim Sistemi Nedir? – İYS ile İstenmeyen SMS ve Aramaları Engelleyin!

İleti Yönetim Sistemi Nedir? – İYS Nedir?

İleti Yönetim Sistemi(İYS), hizmet sağlayıcılarının aktüel ticari elektronik mesaj izinlerini kaydettikleri milli data tabanı modelidir. Müşterilerin onay vermesinin yanında ellerinde bulunan onayları için çevirme paylarını İYS üstünde kullanmaları mümkündür.

ileti-yonetim-sistemi-nedir-iys-ile-istenmeyen-sms-ve-aramalari-engelleyin
@nedir

İletim Yönetim Sistemi yardımıyla yurttaşlar mesaj izinlerini bundan sonra tek raddeden basitçe idare etmesi mümkündür. Ayrıca arzu ettikleri hizmet sağlayıcı ve marka için izin verip, geri çevirme haklarını kullanmaları mümkün.

İleti Yönetim Sistemi Nasıl Çalışmaktadır?

Öncelikle Ticari elektronik mesaj gönderimi sağlayan tüm Hizmet Verenler şöyle yaparlar. Marketing, ilan, kampanya, ticari mesajlarını alıcılarına göndermek için aldıkları ticari elektronik mesaj müsaadelerini İYS’ye yükler.

Bununla birlikte müşteriler geri çevirme haklarını istedikleri vakit kullanırlar. Tüm ticari elektronik mesaj müsaadelerini İYS’de barındırırlar.

Müşterilerin, hizmet verenlerin ya da markasının ticari elektronik mesaj göndermesine müsaade ettiğini görmesi mümkün olur. Gerektiği zaman hizmet verenlere her bir nokta için verdikleri müsaadeleri İYS üstünden ayarlamaları mümkün.

Bununla birlikte bütün bu yöntemleri iys.org.tr üstünden, mono bir düzlemde halletme olanağı vardır.  

ileti-yonetim-sistemi-nedir-iys-ile-istenmeyen-sms-ve-aramalari-engelleyin
@nedir

Hizmet verenler herhangi bir yoldan ticari mesajı iletmeyi arzuladıklarında şu şekilde gerçekleştirme olanakları mevcuttur.  Yurttaşların verdikleri müsaadeleri çeşitli tarzlarla İYS üstünden denetleyerek yalnızca müsaade vermiş yurttaşlara gönderim yapmaları mümkündür. Geri çevirme hakkımızı kullandığımızda, İYS süzgeci yardımıyla mesajları geri çevirme hakkını kullandığımız müşterilere gönderim gerçekleşmez.  

İYS ile beraber, yurttaşların ticari elektronik mesajları kabul etmeleri bağlamında şikayetlerin seri şekilde sonuçlanması gerçekleşecektir.

E-Devlet İstemediğiniz SMS, Posta Ve Aramaları Ne Şekilde Engellemeniz Mümkün?

Öncelikle sms ve sesli aramalarımızın iptali için e-Devlet üstünden bunu gerçekleştirmemiz mümkün. Ya da www.iys.org.tr üzerinden bu işlerimizi gerçekleştirmemiz mümkün. Bunula beraber bu sisteme girip ‘Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi’ni araştırmamız lazım.

‘Yeni İletişim Adresi Ekle ‘ bölümünden telefon numaranızı ya da mail adresinizi koymanız mümkün. Ve bu kısımda da Aydınlatma Metni’ni okuyarak onay vermemiz lazımdır. Ayrıca E-devlet üstünden teker teker onaylarımızı araştırarak ayarlamamız mümkün.

ileti-yonetim-sistemi-nedir-iys-ile-istenmeyen-sms-ve-aramalari-engelleyin
@nedir

İYS Uygulamasının Kullanımı? – İleti Yönetim Sistemi Nedir?

İleti Yönetim Sistemi’nin internet sitesine tıkladığımızda gördüğümüz sayfada ilk önce ‘Vatandaş Girişi’ bölümüne tıklamamız lazımdır. Sonra da açık bulunan sayfada telefon numaramızı koymamızın mümkün olduğu bir kısım mevcuttur. Bununla birlikte bu kısma numaramızı ve bize gelen doğrulama kodunu girmemiz lazım oluyor. Sonraki sayfadaysa ‘Aydınlatma Metni’ ile karşılaşıyoruz. Bu metni okuduktan daha sonra, ‘Okudum, anladım’ kutusunu işaretlememiz gerekiyor. Bize elektronik mesaj gönderme müsaadesine sahip olan markaları teker teker incelememiz mümkün. Sonuç olarak mesaj ve sesli arama müsaadesini güncelleyip, en nihayetinde kaydetmemiz gerekiyor.

Dahil Olan İletiler Nelerdir?

Telefon, çağrı merkezleri, akıllı ses kaydedici modeller, robot arama makineleri, posta, kısa mesaj işidir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar