İçinizi Kıpır Kıpır Edecek 5 Dans Filmi

icinizi-kipir-kipir-edecek-5-dans-filmi

Paylaşmayı unutmayın.

İçinizi Kıpır Kıpır Edecek 5 Dans Filmi- Dansla birleşen filmlerin verdiği ekstra keyfi izleyenler bilir. Sanatla iç içe film keyfi yapmak isteyenlere, dans severlere, ya da ne olursa izlerim diyenlere… İzlerken dansın ihtişamına kapılacağınız beş filmi sizler için derledik.

İçinizi Kıpır Kıpır Edecek 5 Dans Filmi

1- Burlesque (2010)

Burlesque, dans filmi
@ımdb

Ali Rose, hayallerinin peşinden koşmak isteyen, amatör bir şarkıcıdır. Tek amacı melekler şehrine gidip hayallerini gerçek yapmaktır. Bir gün müthiş bir görkemi olan ancak artık sönük görülen Burlesque Lounge’a rastlar ve orada bir garson olarak çalışmaya başlar. Burlesque’ün gizemi ve güzelliği onu günden güne etkilemeye başlar ve bir gün orada şarkı söyleyeceğine yemin eder. Bunun için her şeyi yapmaya ve tüm yeteneklerini sergilemeye hazırdır.

IMDb: 6,4

2- Grease (1978)

Grease, Dans Filmi
@ımdb

1950’lerde geçen filmin öyküsü, bir grup liseli Amerikan gencinin gündelik hayatlarını, müzikli ve neşeli bir şekilde anlatır. Öykünün merkezinde Danny ve Sandy’nin ilişkisi vardır. 

IMDb: 7,2

3- Chicago (2002)

Chicago, dans filmi
@ımdb

Filmin Konusu: Biri kocasını biride erkek arkadaşını öldürmekle suçlanan iki kadın beraber kaldıkları koğuşta tanışırlar. İki kadın cinayet davalarının en iyi avukatını (Richard Gere) tutarak hapishaneden çıkmaya karar verirler.

IMDb: 7,1

4-Siyah Kuğu (2010)

Black swan, siyah kuğu, natalie portman, dans filmi
@ımdb

Natalie Portman’ın başrolünde yer aldığı ve oyunculuğuyla oscar aldığı filmdir. Filmin hikâyesi; Pyotr İlyiç Çaykovski’nin Kuğu Gölü bale gösterisi etrafında dönmektedir.

Nina Sayers (Natalie Portman), New York’ta prestijli bir bale okulunda genç bir dansçıdır. Nina, otoriter annesi Erica ile yaşamaktadır. Bale okulu, Kuğu Gölü eseri için hazırlanmaktadır. Yönetmen Thomas Leroy , yeni bir baş dansçı seçmek zorundadır. Bu dansçı; masum, kırılgan Beyaz Kuğu ve onun karanlık şehvetli, kötü ikizi olan Siyah Kuğu ile birlikte ikisini de canlandırabilmelidir. Nina, birkaç dansçıyla birlikte gösterinin bir bölümü için seçilir. Nina Kuğu Kraliçesi rolünü istemek için yönetmeni ziyaret ettiğinde, yönetmen sert teknikli dansının Beyaz Kuğu için uygun olduğu; ama Siyah Kuğu için gerekli olan tutkunun olmadığını söyler. 

Nina, güçlü saplantılar ve ayrıntılı halüsinasyonlar içeren psikozlu semptomlar gösterir. Yedek dansçı Lily hakkında paranoyakça davranarak baş rolden uzaklaştırmaya karar verir. Bu arada Thomas, Nina’nın Siyah Kuğu için “soğuk” dansını gittikçe daha çok eleştirir ve mükemmeliyetçiliği bırakmasını; sadece Siyah Kuğu rolü için kendini kaybetmesini söyler.

IMDb: 8,1

5- Frances Ha (2012)

@ımdb

Bir dans topluluğunda çıraklık yapan 27 yaşındaki Frances, pek de parlak bir kariyere sahip olmayan bir dansçıdır. Tam anlamıyla istikrarlı bir işe sahip olmayan Frances’in tek hayali çalıştığı bu şirketin daimi çalışanı olabilmektir. Öte yandan kendi jenerasyonundakiler gibi birçok farklı işe atılmakta ancak hiçbirinde tam anlamıyla başarılı olamamaktadır. Frances’i tam anlamıyla anlayan tek kişi ise aynı daireyi paylaştığı Sophie’dir. Ne var ki Sophie’nin hayallerindeki şehre taşınacak olması ilişkilerini sarsacak; Frances’in ‘gerçek hayat ve sorumluluklar’ gerçeğiyle tanışmasına neden olacaktır.

IMdb: 7,5

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar