Hyperloop Geleceğin Ulaşım Aracı Olabilir Mi?

Hyperloop

Paylaşmayı unutmayın.

Hyperloop Geleceğin Ulaşım Aracı Olabilir Mi? – Teknolojinin gelişimi ile birlikte hayatımız, hızla daha kolay bir hale geldi. Aslına bakıldığında, insan doğasına aykırı olsa da hız, birçok insanın aradığı şeylerden birisi olarak karşımıza çıkmakta. Eskiden düşündüğümüzde şehirlerarası bir yolculuğun 1200 km hızla yapılması mümkün gözükmeyen bir olaydı. Fakat, günümüzde birçok yeni teknolojinin girişimcisi Elon Musk, bunu akıl edene kadar. Hyperloop tıpkı metro gibi. Ancak durum biraz daha farklı ve biraz daha komplike olarak değerlendirilebilir. Manyetik alan oluşturularak trenin yerle teması dolayısıyla sürtünme sıfıra indiriliyor. Böylece içeride havada bulunmadığı için müthiş bir hıza ulaşılıyor.

Hyperloop Geleceğin Ulaşım Aracı

hyperloop-gelecegin-ulasim-araci-olabilir-mi
@pixabay

Hyperloop Teknolojisi Ne Kadar Hızlı?

Hyperloop, günümüzde aktif şekilde kullanılmakta olan bütün ulaşım yöntemlerinden kat be kat hızlı. Örneğin, İstanbul – Antalya arası yaklaşık olarak 33 dakika olacak. Uçakta ise 1 saat 15 dakikalık bir süre söz konusu. Ayrıca uçak yolculuğunda olan giriş, check in, bagaj bekleme gibi işlemler de sayılırsa süreç daha da uzayacaktır. Diğer yandan arabayla ulaşım 8 – 9 saat arasında. Yani Hyperloop olağan üstü bir hız vadediyor.

Hyperloop Hangi Ülkeler Tarafından Destek Görüyor?

Hyperloop’un en azından kısa bir süre içerisinde tüm dünyaya yayılması pek mümkün gözükmüyor. Fakat birçok ülke bu teknolojiden faydalanmak için önce protokoller yapıyor. Hindistan, 345 km’lik bir Hyperloop için ön anlaşmayı çoktan imzaladı bile. Bunun yanı sıra Rusya, Çin ve Güney Kore de bu alanda çalışıyor. Projenin geliştiricisi Elon Musk, Hyperloop için başvuranların sayısının daha da artacağını ve yapı sektörünün en büyük ihtiyacı haline geleceğini iddia ediyor. Yani, önümüzdeki 20 – 30 yıl içerisinde Hyperloop’un çok daha geliştiğini ve birçok farklı noktada kullanılmaya başlandığını görmemiz mümkün.

hyperloop-gelecegin-ulasim-araci-olabilir-mi
@arstechnica

Hyperloop Avantajları Neler?

Hyperloop, insanlara birçok avantaj sunması ile ön plana çıkıyor. Projenin insanlığa en büyük faydası zaten belli, yaşantımızı daha hızlı bir hale getirmesi. Günümüzün en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi de zaman olarak karşımıza çıkmaktadır. Zaman, neredeyse her şeyden değerli bir halde.

Diğer yandan baktığımızda enerji bakımından çok daha tasarruflu bir ulaşım yoludur. Aynı zamanda doğanın kirletilmemesi açısından da oldukça faydalı bir ulaşım aracı. Projenin fosil yakıt kullanımını azaltacak olması, hem doğanın korunması adına hem de fosil yakıtların hızla tükenmeye başlamasına büyük bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar