Huawei’nin Gizemli Uygulamaları

Huawei Telefonlarda Bir Anda Ortaya Çıkan Gizemli Uygulamalar

Paylaşmayı unutmayın.

Huawei’nin Gizemli Uygulamaları – Huawei, Android temelli işletim sistemi olan EMUI’ye sık sık güncelleme getirerek akıllı cihazlarını yeniliyor. Bunlar zaman zaman yazılım, zaman zaman arayüz ve zaman zaman da güvenlik güncellemeleri oluyor. Ancak son gelen 10.0.0.420 güncellemesi, cihazlara bazı yeni uygulamalar getirdi. Bu uygulamalardan bazıları adından da tanınmakta ancak özellikle biri oldukça gizemli. Geçelim Huawei telefonlarda bir anda ortaya çıkan gizemli uygulamalar ve işlevlerine.

Huawei’nin Gizemli Uygulamaları

Huawei Telefonlarda Bir Anda Ortaya Çıkan Gizemli Uygulamalar - huaweinin-gizemli-uygulamalari
Görsel: MKTNew

1 • Petal Search (Puan: 4,2)

Petal Search, Huawei tarafından 2020 yılında geliştirilen ve sonra zaman içerisinde cihazlara dağıtılan bir arama motorudur. Tıpkı Chrome’da olduğu gibi bu arama motorunda da oldukça fazla özellik mevcut. Alışveriş yapmadan gezi rehberliğine, haber akışından, yakındaki yerlere kadar birçok özellik sunan Petal Search, Huawei’nin uygulama marketi olan AppGallery’de 245 milyon indirme sayısına sahip. Üstelik kullanıcılar bu uygulamayı 5 üzerinden 4,2 puan ortalaması ile değerlendirmiş.

Petal Search
Görsel: SDN

2 • Huawei Kitap (Puan: 2,7)

Bu da güncelleme ile gelen bir diğer yeni aplikasyon. Huawei Kitap, bir çeşit online kitap okuma uygulamasıdır. Üstelik çok ciddi bir kitap çeşitliliği bulunan Huawei Kitap ile hangi cihazdan olursa olsun Huawei kimliği ile giriş yapmanız halinde satın aldığınız kitaplara ulaşabilir ve kaldığınız yerden okumaya devam edebilirsiniz. AppGallery’de 63 milyon indirmeye sahip olan uygulama oldukça düşük olan 2,7 puan ortalamasına sahip. Bunun da başlıca nedeni henüz Türkçe okuma dilinin olmaması. Huawei Türkçe’nin çok yakında ekleneceğini duyurdu ancak bu, kullanıcıların puanı dibe çekmesine engel olmadı.

HUAWEI Books Huawei kitap - huaweinin-gizemli-uygulamalari
Görsel: Huawei

3 • Link Now (Puan: 3,6) – Huawei’nin Gizemli Uygulamaları

Sıra geldi yazının başında bahsettiğimiz gizemli uygulamaya. Bu uygulama, adından ne olduğu anlaşılamadığı için aslında gizemli. Diğer uygulamalar nispeten daha önce duyulmuş olsalar da Link Now yeni yeni adı duyulan bir aplikasyon. Link Now, bir çeşit görüntülü görüşme uygulamasıdır. Zoom ve Whatsapp’ın birleştirildiği bir uygulama diyebiliriz Link Now için. Bu uygulamalardan farklı olarak teknolojiyi bir adım ileri götürmüş Link Now. Bir görüşmeye dahil olmak için o görüşmenin QR kodunu okutmak yeterli. Yine burada da grup sohbetleri yapılabiliyor ve üstelik uçtan uca şifreleme ile güvenli olduğunu da gösteriyor. Link Now, AppGallery’de 497 milyon indirme sayısına sahip. Puan ortalaması ise 3,6.

HUAWEI Link Now
Görsel: Huawei

4 • Petal Haritalar (Puan: 3,6)

Petal Haritalar, Google Haritalar’a rakip olarak Huawei tarafından geliştirilen bir harita uygulamasıdır. Huawei, Petal Haritalar ile oldukça iddialı görünüyor. Öyle ki bu uygulama ile şehirlerde gerçek zamanlı trafik verisi, etkinlikler ve oldukça çeşitli canlı veriler sunuyor. 14’tan fazla ülkede kullanılabiliyor ve AppGallery’nin yanı sıra Play Store’dan da milyonlarca kez indirilmiştir. Play Store’da 10 milyon indirme, 4,2 puan ortalamasına sahipken, AppGallery’de 95 milyon indirme, 3,6 puan ortalamasına sahip. Ayrıca bu listede Play Store’dan da indirilebilen tek uygulama Petal Haritalar’dır.

Petal haritalar petal maps Huawei Telefonlarda Bir Anda Ortaya Çıkan Gizemli Uygulamalar - huaweinin-gizemli-uygulamalari
Görsel: TeknolojiOku

👉 Whatsapp’ın İlgi Çeken Yeni Özelliği

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar