Whatsapp’ın İlgi Çeken Yeni Özelliği – WhatsApp Kaybolan Fotoğraf ve Videolar

Whatsapp’ın Çok İlgi Çekecek Yeni Özelliği: Kaybolan Fotoğraf ve Videolar

Paylaşmayı unutmayın.

Whatsapp’ın İlgi Çeken Yeni Özelliği – WhatsApp Kaybolan Fotoğraf ve Videolar Dünyanın en fazla kullanılan mobil iletişim uygulaması olan Whatsapp, sürekli yeni özellikler kazanarak kullanıcılarını şaşırtıyor. Bu özelliklerden bazıları oldukça ilgi çekerken, bazıları ise beğenilmiyor ve geri çekiliyor. Uygulamaya son olarak arşivlenen mesajların daha kolay ulaşılması için bir yenilik gelmişti. Sohbetlerin üstüne gelen “arşivlenmiş” butonu ile, arşivdeki mesajlara kullanıcılar artık kolay bir şekilde ulaşım sağlıyor. Ayrıca daha kaliteli içerik gönderiminde de iyileştirmeler oldu ve Whastapp ile gönderilen fotoğrafların kalitesinin bozulma oranı azaldı. Bu gibi yenilikler kullanıcıları memnun etmişti. Henüz bunların etkisi geçmeden Whatsapp yeni bir özelliği daha kullanıma sundu. Kaybolan fotoğraf ve videolar özelliği. İşte bu yeni özellik hakkındaki tüm detaylar…

Whatsapp’ın Çok İlgi Çekecek Yeni Özelliği: Kaybolan Fotoğraf ve Videolar
Görsel: Sözcü

WhatsApp Kaybolan Fotoğraf ve Videolar

Whatsapp’ın bazı kullanıcılara sunduğu kaybolan fotoğraf ve videolar özelliği iki önemli avantajı beraberinde getiriyor. Bu avantajlara geleceğiz ancak önce ne olduğunu, ne işe yaradığını, nasıl kullanıldığını açıklayalım. Bu özellik, kullanıcıların bir fotoğraf veya videoyu gönderdikten sonra otomatik olarak silinmesine vesile oluyor. Gönderici, gönderdiği medya için bu özelliği açarsa, karşı taraf o medyayı sadece bir kez görüntüleyecek. Tekrar göremeyecek ve cihaza kaydolmayacak. Bu özelliği kullanmak için Whatsapp’tan medyayı göndereceğiniz kişiye aynı şekilde gönderme işlemlerini yapmanız gerekiyor. Sadece medyayı seçip gönder demeden önce, gönder butonunun solunda yer alan daire içerisindeki 1’in seçili olması yeterli oluyor. Bu şekilde gönderilen medyaları karşı taraf sadece bir kez görebilecek. 

Whatsapp’ın Çok İlgi Çekecek Yeni Özelliği: Kaybolan Fotoğraf ve Videolar
Görsel: BBC

WhatsApp Kaybolan Fotoğraf ve Videolar Özelliğinin Avantajları

Whatsapp’ın Çok İlgi Çekecek Yeni Özelliği: Kaybolan Fotoğraf ve Videolar özelliği, gönderilen bir medyanın karşı tarafta depolanmasını engelliyor. En önemli avantajı bu olsa da, ayrıca gönderilen medyanın kopyalanmasını ve dağıtılmasını da zorlaştırıyor. Bu özellikten önce gönderilen medyalar karşı taraftaki cihazda da kayıt oluyor ve bu sebeple karşı taraf bunu dilediği gibi dağıtıyordu. Whatsapp bu özellikle, bunun önüne geçti. Ayrıca bu şekilde gönderilen ve 14 gün içerisinde alıcı tarafından açılmayan medyalar sohbetten silinmektedir. 

👉 Mars’ta Çekilmiş Ürkütücü Fotoğraflar ve Sırları

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar