Mars’ta Çekilmiş Ürkütücü Fotoğraflar ve Sırları

Mars’ta Çekilmiş Ürkütücü Fotoğraflar ve Sırları

Paylaşmayı unutmayın.

Mars’ta çekilmiş ürkütücü fotoğraflar ve sırları • Kızıl Gezegen Mars’ta çekilmiş birbirinden ürkütücü, şaşırtıcı ve tuhaf kareler zaman zaman medyaya yansıyor. Bu fotoğraflar, acaba Mars’ta canlı mı var? Yaşayan birileri mi var? gibi soruları akıllara getiriyor. Ancak her karenin bir açıklaması var. Bunlar, içinizi rahatlatacak iddialar değil yalnız, Nasa’nın bu kareler hakkında yaptığı resmi açıklamalar. Geçelim o ilginç karelere…

Mars’ta Çekilmiş Ürkütücü Fotoğraflar ve Sırları

Mars’taki İnsan Yüzü

Mars’ta Çekilmiş Ürkütücü Fotoğraflar ve Sırları
Görsel: cnet

Bu kare 1976’da Viking 1 uzay aracı tarafından çekildi. Fotoğraf, Mars’ın yüzeyinde insan yüzünü andıran bir yapıtın olduğunu düşündürüyor. Ancak işin aslı öyle değil. Bu fotoğraf sadece bir tepeyi gösteriyor. Güneş ışığının açısı ile oluşan gölgeler ve karenin çekildiği açı, çok konuşulan bu fotoğrafı ortaya çıkarmış.   

Mars Yüzeyindeki Uyluk Kemiği

Mars’ta Çekilmiş Ürkütücü Fotoğraflar ve Sırları
Görsel: cnet

Bu da Mars’ın ürkütücü fotoğrafları arasına girmeyi fazlasıyla hak etmiş bir kare. 2014’te çekilen karede, uyluk kemiğine benzeyen bir cisim bulunmakta. Herkes gözünü Nasa’ya dikmişken, Nasa bunun erozyonlarla oluşmuş bir kayadan başka bir şey olmadığını belirtmişti.

Mars’taki Gülleler Veya Meyveler

Mars’ta Çekilmiş Ürkütücü Fotoğraflar ve Sırları
Görsel: cnet

Bu kare oldukça düzgün ve yuvarlak cisimleri gösteriyor. İlk iddia bunların bir dönem savaşlarda kullanılan gülleler olduğu yönündeydi. Sonra iddialar yaban mersini olarak değişti. Ancak Nasa, iki iddiayı da yalanladı ve bunların sadece çakıl taşı olduğunu açıkladı.

Mars’ta Devasa Bir İribaş

Mars'ta bir iribaş Mars'ta sperm
Görsel: cnet

Devasa bir iribaşı ya da bazılarına göre spermi andıran Mars’taki bu alan, bir kraterden ibarettir. Kuyruk kısmının ise bir dönem var olan su sayesinde oluştuğu tahmin edilmektedir. Yani bu dev bir iribaş falan değil, dolayısı ile bu kare de ürkütücülüğünü bu bilgi ile yitiriyor.

Mars’ta Bir Misket

Mars'taki misket
Görsel: cnet

İlk bakışta gerçekten bir misketi ya da topu andıran bu cisim, kareyi bir hayli dikkat çekici hale getiriyor. Bir bloğun 2017’de bu iddialarla bu görseli ortaya atması, bilim dünyasını bir anda şaşırtmıştı. Ancak Nasa çok geçmeden, bunun kalsiyum sülfat, sodyum ve magnezyumdan oluşan bir kaya olduğunu açıklamıştı.

Atların Tepinmesi İle Oluşan Toz Bulutu

Mars’ta Çekilmiş Ürkütücü Fotoğraflar ve Sırları
Görsel: cnet

İnsanlar bu kareyi görünce haliyle bir canlının hareket etmesi sonucu oluştuğunu düşündü. Neticede hiçbir canlının yaşamadığı bir yerde durduk yere neden yerden toz yükselsin ki? Aslında hiçbir canlının yaşamadığı Mars’ta ara ara toprak kaymaları meydana geliyor. Hava olaylarının da yaşandığı bir gerçek. Bu da sadece bir toprak ya da kaya parçasının kayması sonucu oluşan bir toz bulutu. Yani ortada at falan yok. 

Mars’ta Uzaylıların Yaktığı Fener

Mars'ın ufkunda parlak bir ışık
Görsel: cnet

Bu da uzun bir süre gündemi meşgul eden bir kare oldu. Karedeki parlak ışığın tek noktada olması, onun doğal yollarla değil de bir canlı müdahalesi ile oluştuğunu düşündürdü. Ancak tamamen doğal. Parlaklığın, güneş ışığının yerdeki yüksek enerjili bir parçacığa çarpması sonucu oluştuğu düşünülüyor.

Mars’ta Bir Kadın

Mars'taki kadın
Görsel: cnet

Bloglarda çokça gündem olan bu Mars görüntüsündeki siyah noktanın bir kadın olduğu dile getirildi. Mars’ın annesi, Mars’ın tanrıçası gibi isimlerin dahi verildiği bu siyah leke, sadece bir kaya oluşumu. Zihinlerimiz, algılayamadıkları şekilleri, tanıdığı şekillere benzetir.

Mars’ta Bir Başka Yüz

Mars'taki yüz
Görsel: cnet

Son olarak ise bu kare de insanın zihninin aldatmacasından ibaret. Bu karedeki de normal bir kaya ve yüze benzemesinin tek sebebi üzerine düşen ışığın oluşturduğu gölgedir. Diğer yandan Mars’ta çekilmiş ürkütücü fotoğraflar ortaya çıkmaya devam edecektir. Ancak bunları her gördüğünüzde aklınıza şu gelsin “Mars’ta canlı yaşam yoktur.”

Kaynak: Cnet

👉 Öğrenince çok hoşunuza Wikipedia’nın bilinmeyen özellikleri

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar