Hayatınızdan Acilen Çıkarmanız Gereken En Sağlıksız Gıdalar

Paylaşmayı unutmayın.

Hayatınızdan Acilen Çıkarmanız Gereken En Sağlıksız Gıdalar – Paket gıdalar koşuşturmalı hayatımız için birer kurtarıcıdır. Yorgun bir günün ardından mutfakta ekstra zaman geçirmek yerine fastfood veya hazır atıştırmalıklar daha çok işinize gelebilir. Bir nevi zamandan kazanmanızı sağlar. Ancak bu yazıyı okuduktan sonra zamandan kazandığınız kadar, sağlığınızdan kaybettiğinizin farkına varacaksınız ve buzdolabınızı bu sağlıksız yiyecek ve içeceklerden arındırmak isteyeceksiniz.

Hayatınızdan Acilen Çıkarmanız Gereken En Sağlıksız Gıdalar

Kahve Kreması

@cnnturk

En sağlıksız gıdalar dendiğinde ilk akla gelen kahve kreması olmaz. Kahve kremasının içinde krema yok! Nestle’s Coffee-Mate’in içindeki ilk üç bileşen, su, şeker ve soya fasulyesi veya kanola yağıdır. Ayrıca mono ve digliseritler gibi sentetik katkı maddelerine sahip olabilir. Sabah kahvenize eklemek istediğiniz şey bu mu?

Ağartılmış Beyaz Unlu Ekmek

hayatinizdan-acilen-cikarmaniz-gereken-en-sagliksiz-gidalar
@happilyunprocessed

Ağartılmış beyaz unlu ekmek genelde sandiviç ekmeklerinde kullanılır. Subway’in bir zamanlar tartışmalı olarak kullandığı “yoga matı” katkı maddesi olduğunu hatırlayabileceğiniz bir bileşen içerir. Bu plastik hamur yumuşatıcı, ekmek hamurunu daha da yumuşatmak için kullanılır. CSPI, bu maddenin kanserojen olarak kabul edildiğine dair kanıtlar göstererek bundan kaçınmanız gerektiğini söylüyor.

Diyet Bisküvi

@hip2save

“Granola” denince akla sağlıklı yaşam gelir, ancak granola çubuklarına konan tüm çöpler düşünüldüğünde bir tezatlık söz konusu. Soya fasulyesi yağı ve yaygın olarak yasaklanmış potansiyel kanserojen BHT sadece tarifin üstündeki minik kirazların barındırdıklarıdır. Granola çubuklarında bulunan kilo alımını tetikleyen bir şeker, mısır şurubu ve sorbitol kombinasyonu da içerir.

En Sağlıksız Gıdalar – Doritos

hayatinizdan-acilen-cikarmaniz-gereken-en-sagliksiz-gidalar
@dailyherald

Araştırmacılar, yiyeceklerin baskın bir tadı olmadığında, insanların kendilerini tok hissetmeye daha az eğilimli olduklarını ve bunun karşılığında besinin daha fazla tüketildiğini söylüyor. Gıdanın etiketindeki ilk bileşenlerden biri, iştahı artırdığı ve yiyeceklerin daha iştah açıcı hale getirdiği bilinen bir katkı maddesi olan monosodyum glutamattır (MSG). Ağzınızda kalan güçlü tuzlu tat, atıştırmalıkları daha fazlası için geri dönmeye ikna etmek için kullanılan “uzun bekleme zamanı aroması” adlı taktiğin bir örneğidir. Tüm bu faktörler size karşı çalışırken, Doritos’ a karşı savunmasız olmanıza şaşmamalı.

Meyve Suyu

hayatinizdan-acilen-cikarmaniz-gereken-en-sagliksiz-gidalar
Fruit and vegetables juices

“Bu doğal!” “%100 meyve suyu”.Gerçekten mi? Çoğu paket meyve suları yüksek fruktozlu mısır şurubu içermesinin yanı sıra, bardak başına 36 gram şeker barındırıyor. Yapılan bir araştırmalara göre, meyve suyundaki tatlılığın çoğu, aşırı kilolu insanlarda iç organ yağ dokusunun gelişmesiyle ilişkili bir şeker türü olan fruktozdan geliyor.

Pastırma ve Sosis

hayatinizdan-acilen-cikarmaniz-gereken-en-sagliksiz-gidalar
@edwardsvirginiasmokehouse

İşlenmiş etler her iki dünyanın en kötüsüdür. Tipik olarak doymuş yağ oranı yüksek kırmızı etlerden yapılırlar ve yüksek seviyelerde gelişmiş glikasyon son ürünleri (AGE’ler) içerirler: bu işlenmiş etler kurutulduğunda, içildiğinde ve yüksek sıcaklıklarda pişirildiğinde iltihaplı bileşikler oluşur. Yüksek ısıya maruz kaldıklarında kanserojen nitrozaminlere dönüşürler.

Restoran Tatlıları

@californiapizzakitchen

Ve burada şeker diyeceğimizi düşündün. Ve kalori. Ve şişman. Ve diğer her şey. Hepsi doğru olsa da ve restoran tatlıları tehlikelidir çünkü porsiyonlar genellikle aşırı büyüktür, çoğu insanın düşünmediği sodyum içeriğidir. Yukarıda gördüğünüz masum görünümlü California Pizza Kitchen tatlısı, 1.110 kalori, 73 gram yağ, 640 miligram sodyum, 103 gram karbonhidrat ve 64 gram şeker içerir.

En Sağlıksız Gıdalar – Beyaz Şeker

@chinimandi

Pew Araştırma Merkezi’ne göre, Amerikalılar 2014 yılında günde 90 gramdan fazla ilave şeker yediler – bu, FDA’nın tavsiye ettiği günlük 50 gram alım miktarının 40 gram üzerinde ve Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği 25 gramlık alım miktarının 65 gram üzerinde! Amerikalıların yüksek miktarda rafine beyaz şeker tüketimi, tip 2 diyabet riskinden kalp hastalığına ve obeziteye kadar her şeyle bağlantılı.

Şişelenmiş Smoothieler

@today

Zaman kazandıran içeceklerin bir dezavantajı var: Taze yapılmış içeceklerle karşılaştırıldığında, çoğu beslenmede yetersiz kalıyor ve o kadar kalori ve şekerle dolu ki kan şekeriniz kesinlikle fırlayacak. Naked’in Nar Yaban Mersini smoothie’sini örnek olarak alalım: Bu şişenin tamamını yutmak sizi 61 gram şeker ve kesinlikle sıfır lif ile dolduracaktır.

Barbekü Sosu

@hürriyet

Şişelenmiş barbekü soslarının çoğu, tonlarca ilave şeker ve şeker çeşidiyle paketlenir. Barbekü soslarında sadece iki yemek kaşığı içinde ortalama 15 gram şeker içerir. Aynı zamanda yüksek fruktozlu mısır şurubudur. İçinde bulunan HFCS, kalp hastalığı riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir. Tavuk veya sosis eşliğinde yediğiniz bu sos tabağınıza dört paket şeker dökmekle eşdeğerdir.

En Sağlıksız Gıdalar – Mayonez

@hürriyet

Mayo, boş kalorili çeşnilerin en kötüsüdür ve içerdikleri şeker ve koruyucular göz önüne alındığında, yağsız gıdaların içindeki katkı maddeleri bile daha sempatik kalabilir. Mayonezin yumurtalarla yapıldığı, ancak aylarca bozulmadan veya ayrılmadan market raflarında bulunması size çok şey anlatmıyor mu?

Bulyon Küpleri

hayatinizdan-acilen-cikarmaniz-gereken-en-sagliksiz-gidalar
@izmiryazıyor

Palm yağı, karamel rengi, Sarı 5 ve Sarı 6, tipik bir bulyon küpünde bulunan rahatsız edici bileşenlerden sadece birkaçıdır. Hurma yağı ile ilgili olarak  , bu spesifik yağın kötü kolesterolü önemli ölçüde artırdığını buldu. Çocuklarda aktivite ve dikkat üzerinde olumsuz etkilere sahip olabilecek potansiyel olarak kanserojen maddeler içeren bu gıdayı satıl almadan önce bir kez daha düşünün.

Kutulu Kek Karışımları

hayatinizdan-acilen-cikarmaniz-gereken-en-sagliksiz-gidalar
@yemek

Kutudan bir pasta hazırlamak, tüm malzemeleri toplamak ve sıfırdan pişirmekten çok daha kolaydır. Ancak bu kısayolu kullanmak sağlık departmanında size pahalıya mal olabilir. Birçok kek karışımı göbek şişiren şeker ve şüpheli kimyasallarla doludur.

Yapay Çikolata Kaplı Gıdalar

hayatinizdan-acilen-cikarmaniz-gereken-en-sagliksiz-gidalar
@recipegirl

Polioksietilen- (20), gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Mısır, hurma yağı ve petrolden yapılan bu yapışkan karışım bozulmaz ve genellikle unlu mamullerdeki süt ürünlerinin yerini alır. Tercih sizin!

En Sağlıksız Gıdalar – Pizza

hayatinizdan-acilen-cikarmaniz-gereken-en-sagliksiz-gidalar
@habertürk

Ticari pizzaların çoğu, yüksek oranda rafine edilmiş hamur ve ağır işlenmiş et dahil olmak üzere sağlıksız malzemelerle yapılır. L-Sistein hidroklorür (aşırı dozları tedavi etmek için kullanılan bir tuz) ve amonyum sülfat(yaygın olarak kullanılan bir çim gübresi) gibi bileşenlere sahiptir. Bunun yanında BHT ve BHA da içerir. Hangi popüler markayla giderseniz gidin, bu maddelere maruz kalırsınız.

KAYNAK: eatthis

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar