Hayatınıza Anlam Katacak Belgeseller – 7 Harika Netflix Belgeseli

Paylaşmayı unutmayın.

Hayatınıza Anlam Katacak Belgeseller – 7 Harika Netflix Belgeseli İçeriği ve görüntü kalitesi ile izleyicilerini adeta büyüleyen birçok belgesel bulunmakta. Hayata farklı açılar ile bakmanızı sağlayacak bu verimli belgesellerin çoğu yıllar süren uğraşlar sonucunda çekilmekte. Biz de büyük emekler sarf edilen ve izleyiciye kaliteli içerik sunan 7 Harika Belgeseli sizler için derledik!

Hayatınıza Anlam Katacak Belgeseller – 7 Harika Netflix Belgeseli

Life / Hayat | IMDb Puanı: 9,1

@bbc

IMDb puanından da anlaşılacağı üzere “Life”, dünyanın en iyi belgesellerinden birisi. 2009’da yayın hayatına başlayan bu belgesel, 2010’da toplamda 11 bölüm ile birlikte sona erdi. Uzun çalışmalar sonrasında çekilen “Life“, içerisinde canlıların yaşamlarını konu almakta. Toplamda 4 yılda çekilen bu harika belgesel canlıların fazla bilinmeyen özelliklerini bizimle buluşturuyor. Ayrıca canlıların hayatta kalmak için uyguladığı davranışları da içerisinde bulundurmakta.

Human Planet / İnsan Gezegeni | IMDb Puanı: 9

hayatiniza-anlam-katacak-belgeseller---7-harika-netflix-belgeseli
@bbc

İnsanların, vahşi doğa ile arasındaki uyumdan bahseden “Human Planet” adlı bu belgesel 2011 yılında yayınlanmaya başladı. Toplamda 8 bölümden oluşan bu büyüleyici belgesel, insanların doğa ile arasındaki uyumunu konu almakta. 3 yıl boyunca çekimleri süren sürükleyici bir belgesel olan “Human Planet” 40 farklı ülkede çekilmiştir. Ayrıca insanların zorlu hayat koşullarına karşı buldukları çözüm yolları sizin de mutlaka hoşunuza gidecek. Bununla birlikte insanların doğayı kirletmesine de dikkat çekmekte.

Our Planet / Gezegenimiz | IMDb Puanı: 9,3

hayatiniza-anlam-katacak-belgeseller---7-harika-netflix-belgeseli
@netflix

Netflix’de yayınlanan bir belgesel olan “Our Planet” temelde canlıların yaşamlarını ve gezegenimizin eşsiz güzelliklerini konu almakta. Netflix’te 8 bölüm olarak yayınlanan bu belgesel, mutlaka izlemeniz gereken belgesellerden birisi. Eşi benzeri bulunmayan ve daha önce görmediğiniz doğal alanları size tanıtıyor. Bununla birlikte o bölgede yaşayan canlılar hakkında da bilgi veriyor.

Planet Earth 1-2 / Yeryüzü 1-2 |IMDb Puanı: 9,4/9,5

hayatiniza-anlam-katacak-belgeseller-7-harika-netflix-belgeseli
@bbc

İşte karşınızda çarpıcı görselleri ile hem 1.sini hem de 2. sezonunu göz kırpmadan izleyebileceğiniz “Planet Earth” IMDb’de en yüksek puanı alan yapım olan bu belgesel, göz kamaştırıcı görselleri ile birlikte insanlara doğal yaşamı göstermekte. Dünyanın nefes kesen doğa harikalarını içeren ve canlıların yaşamlarını konu alan bu belgeselin sadece ilk sezonun çekimleri 5 yıl sürerken, 2. sezonun çekimleri ise 10 yıl sürdü. İlk gösteriminde ilk sezonu 8,7 milyon kişinin seyretmesiyle büyük ilgi topladı. İzlerken aklınızı başınızdan alacak bu belgeseli izlemenizi tavsiye ederiz.

Into the Inferno / Cehenneme Doğru | IMDb Puanı: 7,2

@netflix

Netflix’in yakın bir tarihte yayınladığı “Into The Inferno” belgeseli birçok kullanıcının tercihi oldu. Konusu volkanik patlamalar olan bu belgesel Netflix’in orijinal belgesellerinden bir tanesi. Görüntü kalitesi ve çekim teknikleri ile izleyici büyüleyen “Into the Inferno”, içerisinde farklı ülkelerde bulunan ve kontrol edilemeyen bir güce sahip olan yanardağların incelemesi yer alıyor.   

Cosmos: Bir Uzay Serüveni | IMDb Puanı: 9,3

@giphy

Eğer zaman ve uzay kavramlarına ilginiz varsa mutlaka izlemeniz gereken bir içerik olan “Cosmos: Bir Uzay Serüveni”, 2014 yılında yayınlanmaya başlayan bir belgeseldir. Sadece ilgisi olanların değil herkesin anlayacağı bir biçimde konuların işlenmesi sonucunda herkese hitap etmektedir. Ayrıca Türkçe olarak da Haluk Bilginer’in sesinden izleyebilirsiniz.

Guns, Germs and Steel / Tüfek, Mikrop ve Çelik | IMDb Puanı: 7,6

@pinterest

Hemen hemen herkesin en azından bir kez adını duyduğu belgesel olan “Guns, Germs and Steel” hayata bakış açınızı değiştirebilecek bir belgesel. 3 ayrı bölümden oluşan bu yapımı izledikten sonra sorgulama yeteneğinizin gelişeceğinden emin olabilirsiniz.  Ayrıca Youtube’dan da hem Türkçesine hem de orijinal versiyonuna ulaşabilirsiniz

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar