Netflix’te İzleyebileceğiniz En Güzel 10 Belgesel

netflix-logo-en-güzel-10-belgesel

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix’te İzleyebileceğiniz En Güzel 10 Belgesel – Hepimiz akşam eve gidince ekranın karşısına geçip herhangi bir programı izlemeyi seviyoruz. Bu yeri geldiğinde favori dizimizin yeni bölümü, yeri geldiğinde ise daha önce gözden kaçırdığımız kült filmlerden biri oluyor. Peki hiç Netflix’in devasa belgesel dünyasına adım atmayı düşündünüz mü? Sizlere en güzel 10 belgesel ‘i sunuyoruz.

Netflix belgeselleri dünya genelinde oldukça ilgi görüyor. Bunun başlıca sebebi ise bu belgesellerin özenle seçilmiş, doyurucu içeriklere sahip olması. Tarihten psikolojiye, suçtan doğa belgesellerine kadar birçok farklı tür belgeseli Netflix’in içerisinde bulabilirsiniz. Bu kadar güzel belgeseller içerisinde hangisinden başlayacağınızdan emin değilseniz merak etmeyin. Biz sizin için en beğendiğimiz 10 tanesini aşağıda derledik. Şimdiden keyifli okumalar! 

En Güzel 10 Belgesel

10. Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

“After An Inconvenient Truth” ve “He Named Me Malala” belgesellerinin ardından adından çokça söz ettiren, ödüllü yönetmen Davis Guggenheim, ünlü teknoloji vizyoneri ve hayırsever Bill Gates’in yolculuğunu araştırıyor. 3 bölümden oluşan belgeselde önce Bill Gates’in kendini yetiştirmesi, sonrasında evliliği ve en son olarak da Microsoft’u kurması anlatılıyor. Ne kadar Bill Gates’in kariyeri ilgi çekici olsa da belgesel temel olarak dünyanın kalıcı sorunlarına ve Bill’in bunlarla nasıl başa çıktığına odaklanıyor: Bulaşıcı hastalıklar ve çocuk ölümleri. 

9. Jim & Andy : The Great Beyond 

Jim Carrey’yi mutlaka tanıyorsunuzdur. Oynadığı filmlerle aklımızda yer edinen bu büyük aktörü hiç böyle görmediğinize emin olabilirsiniz. Bu belgeselde Jim Carrey ilginç ve oldukça çıldırtıcı bir komedyen olan Andy Kaufman’ı canlandırıyor. Canlandırmak belki biraz küçük kalabilir çünkü Jim, Andy Kaufman karakterine o kadar bürünüyor ki aynı onun yaptığı gibi sette arabalara çarpıyor, Steven Spielberg’in ofisine dalıyor, Playboy malikanesini basıyor ve set arkadaşlarına şiddet uyguluyor. Bu yaklaşımıyla adeta Andy karakterine bürünen Jim Carrey’nin görüntülerini izlemek sizi biraz yorabilir ama yine de denemenizde fayda var. 

8. Our Planet 

David Attenborough’un anlatımı ve BBC’nin “Planet Earth” ekibiyle hazırlanmış bu doğa belgeseli kesinlikle daha önce gördükleriniz gibi değil. Bu belgeselde her şey daha net daha büyük ve daha çarpıcı. Tüm seriyi 4K olarak izleyebileceğiniz “Our Planet”, eğer uygun bir televizyonunuz varsa izleyebileceğiniz en renkli belgesellerden biri olacaktır. Daha önce çekilmiş doğa belgesellerinin aksine bu belgeselde bir kriz dünyası anlatılır. İklim değişikliğine bir eylem çağrısı niteliği taşır. Krizdeki bir gezegenin hikayeleriyle doludur bu belgesel, insanlığın gezegeni ahlaksız bir yıkıma götürmesiyle itilen hayvanların hikayeleri. Eğer yeterince güçlüyseniz şiddetle tavsiye ederiz. 

7. Fyre Festival 

Bir festival düşünün ki tarihin en iyi festivali olması beklenen ama hiçbir zaman gerçekleşmeyen. Fare Festivali işte tam olarak da bu fiyaskonun hikayesi. Bu aşırı “lüks” müzik festivali 2017 yılında gerçekleşti ve yaşanan her şey sosyal medyada ve videolarda yakalandı. Fyre Media Inc’in CEO’su Billy McFarland ve rapçi Ja Rule tarafından oluşturulan etkinlik, yılın en büyük olayı olarak tarihe geçecekti fakat sonuç tam bir hüsran oldu. Tüm bu hikayenin iç yüzünü merak ediyorsanız hemen izleyin. 

6. The Great Hack 

Cambrigde Analytica skandalını ne kadar iyi biliyorsunuz? Brexit nasıl başarılı oldu? Trump nasıl favori adayı karşısında Amerikan Başkanı seçildi? Tüm bu soruların cevabını arıyorsanız bu belgesel tam size göre. Bu iki saatlik belgesel, Facebook’u 5 milyar dolarlık para cezası ve mahvolmuş bir ünle başbaşa bırakan duruşmanın kökenlerine iniyor. The Great Hack, veri çağının en büyük skandallarından birine ve verinin siyasetle nasıl ilişkilendirildiğine ışık tutuyor. 

5. İkinci Dünya Savaşı’nın En Önemli Olayları

Tarih belgeselleri belki de en çok piyasaya sürülen ama en az izlenen içeriklerden. Ama bu öyle değil. Ellişer dakikalık bölümler halinde verilmiş bu belgeselde gereksiz tarihi bilgiler kafanızı şişirmeyecek. Pearl Harbor saldırısından D-Day çıkarmasına kadar 2. Dünya Savaşı’nın en önemli olaylarına değinen bu belgeselde hiç sıkılmayacak aksine dünyanın gördüğü en kanlı savaşa tanıklık edeceksiniz. 

4. Modern Dünyanın Dahisi 

Dünya tarihini birçok açıdan etkileyen ünlü Alman filozof Karl Marx’ı ne kadar tanıyorsunuz? Peki ya henüz 20 yaşındayken “Profesör” ünvanı alan Friedrich Nietzsche’yi? Ya da psikanalizin atası olarak bilinen nöroloji alanında uzmanlaşmış Sigmund Freud’u? Modern Dünyanın Dahisi işte bu 3 dahi adamın hayatını ve nasıl dünyayı değiştiren fikirler geliştirdiklerini anlatıyor. Tarihçi Bettany Hughes’un anlatımıyla tüm bu entellektüel ortamları keşfetmek istiyorsanız bu belgesel tam size göre. 

3. Cowspiracy 

Et endüstrisinin ve fabrika çiftçiliğinin çevre üzerindeki etkisi yadırganamayacak derecede büyüktür. Ama çoğumuz aslında bunun farkına varmadan hayatlarımızı sürdürürüz. Aslında doğru çizilmiş tek bir tasvir tüm bu konudaki fikrimiz üzerinde çok büyük bir etki bırakabilir. İşte Cowspiracy size bu tasviri olabilecek en etkili yolla sağlar. Oscar ödüllü oyuncu Leonardo DiCaprio’nun yapımcılığını üstlendiği bu belgeseli izlemek istiyorsanız iyi bir mideye sahip olmanız gerekiyor. Belki Cowspiracy sizi vegan yapmayacaktır ama bir sonraki bifteğinizi yerken iki kere düşünmeye hazırlanın. 

2. Dirty Money

Artık paranın hayatlarımıza hükmettiği bir dönemde yaşıyoruz. Etkisi altında kaldığımız paranın bize yaptıkları ve yaptıracaklarını kestirebilmek de o kadar kolay bir iş değil. Karşınızda tarihin en büyük dolandırma hikayeleri: Dirty Money. Alex Gibney tarafından hazırlanan belgeselde, iş dünyasının hırsla büyümüş çalışanları ve açgözlülüğün tavan yaptığı olayları gözlemleyebiliyorsunuz. Volkswagen emisyon skandalından Trump Organizasyonu’na kadar tarihin gördüğü en büyük skandalları gün yüzüne çıkaran Dirty Money’yi seyrederken oldukça şaşırmaya hazırlanın.

1. Explained

Bir belgesel serisi hayal edin. Farklı bir sürü güncel konuya değinen ve aynı zamanda sıkıcı olmayan. Explained işte tam bunun karşılığı. Genetik mühendisliği gibi bilimsel konulara değinirken aynı zamanda hint keneviri ve diyet gibi sosyal konulardan da bahseden bu seride merak ettiğiniz birçok farklı konuda benzersiz bilgilere ulaşabilirsiniz. Explained’in başka bir güzel yanı da her bölümün sadece 20 dakika olması. Sadece arkanıza yaslanın ve ilginizi çeken herhangi bir Explained bölümü açın. 20 dakika sonra o konuyu öğrendiğinize emin olabilirsiniz. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar