Harika Sosyal Medya İçerikleri Oluşturmanızı Sağlayacak 4 Araç

harika-sosyal-medya-icerikleri-olusturmanizi-saglayacak-4-arac

Paylaşmayı unutmayın.

Harika Sosyal Medya İçerikleri Oluşturmanızı Sağlayacak 4 Araç – Sosyal medya artık inkar edemeyeceğimiz kadar hayatımızın içine girmiş durumda. Tabi ki markalarda bundan nasibini alarak pazarlama stratejilerini buna uygun hale getirmeye çalışıyor. Fakat sosyal medya devasa bir dünya ve her gün yeni bir içerik çıkarmak o kadar da kolay değil. 

Bir pazarlamacı olarak oldukça fazla göreviniz vardır. Bunlar arasında markanın bilinilirliğini arttırmak, potansiyel müşteriler oluşturmak ve iyi bir imaj oluşturmak başta gelir. Sosyal medya tüm bunları başarmanın belki de en kısa yolu olabilir. Ama bu kısa olduğu kadar da oldukça zor bir yoldur. 

Sosyal medya bağlamında, en iyi sonuçları elde etmek için mükemmel içeriğe ihtiyacınız vardır. Dijital alan oldukça rekabetçidir ve dikkat çekmek için, muhtemelen çeşitli formatlarda sürekli olarak yeni ve ilgi çekici malzemeler oluşturmanız gerekir.

Biz de size bu çabanızda yardımcı olmak ve işinizi oldukça kolaylaştırmak istedik ve aşağıda güzel bir liste derledik. İşte size harika sosyal medya içerikleri oluşturmanızı sağlayacak mükemmel 4 araç! Şimdiden iyi okumalar. 

Sosyal Medya İçerikleri Oluşturmanızı Sağlayacak 4 araç

4. Canva

Buffer’ın yaptığı araştırmaya göre resimli olan tweetler resimsiz olanlara göreb%150 daha fazla retweetleniyor ve %89 daha fazla beğeniliyor. Buradan çıkarılacak sonuç ise oldukça basit: İçeriklerinizi görselleştirin. 

Neyse ki ihtiyacınız olan görselleri yaratmanıza yardımcı olacak bir sürü araç bulunuyor. Canva’da bunlardan bir tanesi. 

Canva kendi klasmanında bulunan en iyi araçlardan biridir ve 8000’in üzerinde şablonuyla istediğiniz içeriği oluşturmanıza yardımcı olur. Her platforma özel tasarlanmış şablonlar arasında seçim yapabilir, önceden hesaplanmış boyutlara göre özgürce tasarımınızı yapabilirsiniz. 

Dahası Canva’yı kullanmak için tasarımcı olmanıza gerek yoktur. Sürükle ve bırak eklentisi ve özelleştirilebilen metin düzenleyicisi işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Ücretsiz bir hesapla Canva’yı kullanabilir ve aynı anda 3000 kişiyle beraber çalışabilirsiniz.

3. Buzzsumo

Diyelim ki içerik oluşturmak için her türlü araca sahipsiniz. Peki nereden başlayacaksınız? Elinizde herhangi bir veri olmadan sadece bir tahminde bulunabilirsiniz. Peki gerçekten tüm pazarlama stratejinizi tahminler üzerine mi kurgulamak istiyorsunuz? 

Bunu yapmanıza hiç gerek yok çünkü Buzzsumo var! Bu araç size pazarınızdaki en sıcak konuları, en çok yankı uyandıran içerikleri ve en çok tıklanan haberleri bulabilir. 

Diyelim ki bir girişimi büyütmek hakkında bir içerik yayınlamak istiyorsunuz. Bu bilgilerini Buzzsumo’ya girerseniz size bu konuyla ilgili en çok tıklanan sayfaları ve bu konuyla ilgili en çok ilgi gören makaleleri karşınıza çıkartacaktır. Tüm bu sonuçları ülkeye, tarihe ve içerik türüne göre filtreleyerek istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. 

Buzzsumo’yla aynı zamanda rakip sitelerin en çok paylaşım alan içeriklerini takip edebilirsiniz. Bu da sizi rekabette bir adım öteye taşıyarak öne geçmenizi sağlayacaktır. Tüm bunların yanında kendi içeriklerinizi de denetleyip analiz edebileceğinizi unutmayın!

2. Animoto 

Video, tüm sosyal medya platformlarında ortalama olarak en paylaşılan ve en ilgi çekici içerik türüdür. Çünkü kullanıcılar uzun bir yazı okumak yerine küçük özet bir videoyu tercih ederler. 

Bu markaları çoğu zaman pazarlama stratejilerinin arasına video klipleri koymaya iter. Fakat çoğu zaman bu göründüğünden daha zahmetli bir iştir. Ancak Animoto ile, büyük bir bütçeniz veya tasarım becerileriniz olmasa bile sosyal medya kampanyalarınız için profesyonel videolar oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Animoto size kolayca klipler oluşturabileceğiniz çok kullanışlı araçlar ve şablonlar sunar. Bunların arasında kamera arkası videoları, açıklama videoları, ürün ve hizmet anlatımı gibi bir sürü şablon bulunur. 

Özelleştirmek istediğiniz şablonu seçtikten sonrası oldukça kolaydır. İsterseniz kendi arşivinizden resim, müzik ve video eklersiniz istersenizde Animato’nun devasa kitaplığından seçerseniz. Bundan sonrası tamamıyla sizin hayal gücünüze kalmıştır!

1. Feedly 

Daha öncede bahsettiğimiz gibi sadece içeriğinizi oluşturup kenara çekilemezsiniz. Sektörünüzdeki haberleri takip etmeli rakiplerinizin neler yaptığını bilmelisiniz. Bunun için de rakiplerinizin websitelerini ve sosyal medya hesaplarını her gün takip etmeniz gerekir. Çok fazla iş değil mi? Feedly ile değil. 

Feedly size tüm bu bilgileri tek bir akış halinde sunar. Tercih ettiğiniz konulara göre özet akışları oluşturur ve bundan sonra özet akışlarınıza kaynak olarak eklemenize yardımcı olur. Feedly daha sonrasında bu bilgileri kullanarak benzer siteler hakkında önerilerde bulunur. 

Sonuç olarak, belirli bir konu için içerik keşfi daha kolay hale gelir. Pazarı yakalamızı ve trendleri takip etmenizi kolaylaştırarak sizi dişli bir rakip haline getirir. 

Sosyal medyada tutunmak bir marka için sandığınızdan çok daha zor bir iştir. Hedeflere ulaşmak için inanılmaz içerikler oluşturmanız bunu hedef kitlenizle paylaşmanız gerekir. 

Biz de size bu amaç doğrultusunda yardımcı olacağını düşündüğümüz 4 harika aracı yukarıda paylaştık. Siz de yukarıdan size uygun olanları bulun ve çalışmaya başlayın! 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar