Hangi Dizi ve Film İzleme Platformu Tercih Edilmeli?

Hangi Dizi ve Film İzleme Platformu Tercih Edilmeli?

Paylaşmayı unutmayın.

Hangi Dizi ve Film İzleme Platformu Tercih Edilmeli? – Biliyorsunuz ki uzun zamandır Netflix sektörün liderliğini devralmıştı. Fakat son yıllarda oluşan rekabet ortamıyla her şey değişti.

Hangi Dizi ve Film İzleme Platformu Tercih Edilmeli?

Büyük film firmaları sadece kendi yapımlarını yayınlamak için bile özel siteler açıyorlar. Fakat bu kullanıcı tarafında iyi bir şey mi?

Biz, izleyiciler olarak bu rekabetten hoşlanmıyoruz çünkü dizi ve film sektöründe telif olayları var. Telifi alınan yapımlar diğer platformlarda yayınlanamıyor. Yani şöyle;

DC kendi yapımlarını yayınlamak için bir platform açtı. Siz orijinal yapımı izleyerek destek olmak için DC’nin açtığı siteye üye olacaksınız ve para ödeyeceksiniz. Sonra DC tabii ki platformunu boş bırakmamak için yeni filmler çekecek veya hali hazırdaki filmleri bünyesine katmaya çalışacak. Böylece Netflix’in elindeki filmler DC’ye geçecek. Siz istediğiniz diziyi veya filmi izleyebilmek için her iki platformda da üyelik açmak zorunda kalacaksınız. Bu da her ay gereksiz yere para harcamak oluyor.

Netflix şu anda işini en iyi yapan izleme servislerinden bir tanesi

hangi-dizi-ve-film-izleme-platformu-tercih-edilmeli?
@google

Şu anki firmalar arasından bizce işini en iyi yapan Netflix’tir. Türklere hizmet veren BluTV’de rekabet içinde fakat ayırdığı bütçenin yetersiz olması bakımından kütüphanesini yeterince büyütemiyor ve kullandığı çoğu yapım eski.

Ayrıca Netflix, sadece kütüphanesinden dolayı değil sunduğu hizmetlerden dolayı da tutulmaktadır. Sunduğu bazı hizmetler şu şekilde;

  • Görüntü ve Ses Kalitesi: Netflix, kullandığı yazılım sayesinde içeriklerinin boyutunu büyük derecede küçülterek internetiniz kasmadan izleyebilmenizi sağlıyorken; aynı zamanda görüntü kalitesini üst düzey tutarak izlediğiniz yapımdan keyif almanızı sağlıyor.
  • Yapay Zeka: Yapay zeka izlediğiniz ve beğendiğiniz yapımları Netflix kütüphanesindeki diğer yapımlar ile karşılaştırılarak size öneriler sunuyor. Hatta izleyeceğiniz bir şeyi ararken aşağıda bulunan %95 eşleşme kısmı da yapay zekanın ürünü.
  • Sektördeki Yeri: Diğer firmaların aksine Netflix 1997 yılından beri hizmet vermekte. Başlarda kiralama karşılığında satın aldıkları film kasetlerini yolluyorlardı. Bu kadar uzun süredir bu sektörde oldukları için kullanıcılara karşı nasıl davranacaklarını ve kullanıcıların neye ihtiyaç duyduklarını biliyorlar.
  • Fiyat Politikası: Tek bir kullanıcı aylık 20 lira gibi bir fiyata binlerce yapımı istediği cihazdan izleyebilir. Ülkelerin ekonomik koşullarına göre ekonomik fiyatlar belirlemesinden dolayı Netflix diğer firmalara göre 1 adım önde.
  • Televizyondan İzlemek: Netflix’in belki de en büyük artısı yeni çıkan televizyonların hepsinde olması. Ek cihaz olmadıkça diğer dizi film platformlarını televizyondan izleyemiyorsunuz fakat Netflix kumandanızın bir köşesinde duruyor.

Şu an üstünlük Netflix’te gibi görünüyor fakat dengelerin değişmesi hiç zor değil. Netflix Türkiye kütüphanesi küçük olduğundan farklı bir şirketin yapımları birden bünyesine katarak Türkiye’de üyelik açmasıyla Netflix büyük kayba uğrayabilir.

Paylaşmayı unutmayın.

Enes ibrahim Aydeniz

Merhaba sevgili Gager. Yaşım 19 Denizli'den katılıyorum. Oyuncu Hesabı ve TeknoDizi sitesini geliştiriyorum. Bu kadar :)

İlgili Sayfalar