Yabancı Fenomenlerin Gözdesi Gymshark Markasının Kuruluşu

gymshark-girişim-fitness-benfrancis

Paylaşmayı unutmayın.

Yabancı Fenomenlerin Gözdesi Gymshark Markasının Kuruluşu – Dünyada tanınan spor giyim markaları arasında yerini almaya başlayan Gymshark markasının kuruluşu nasıl gerçekleşti? Bugün markanın başında 20’li yaşlarında genç bir CEO olan Ben Francis yer alıyor. Bu genç girişimci tarafından yaratılan İngiliz markası, günümüzde yabancı fenomenlerin en çok kullandıkları markalar arasında yer alıyor. 

Gymshark Markasının Kuruluşu

Mütevazi Bir Kuruluş Öyküsü

Bugün 1 milyar dolar gibi bir değere sahip Gymshark markasının başındaki isim Ben Francis. Francis, 19 yaşındayken gerçekleşen Gymshark markasının kuruluşu bugün dev bir markayı ortaya çıkardı. Oysaki Francis büyükbabasının astar şirketinde deneyim yaşayan ve sonra iş kurmaya karar veren bir gençti. 

Gymshark-influncer-clothing-gymshark-markasının-kuruluşu
Gymshark Youtube

Gerçek Bir Girişim: Gymshark!

İlk olarak genç girişimci okulda aldığı bilgi teknolojisi dersinden faydalandı. Francis bu dersler sayesinde web siteleri ve uygulamalar oluşturmaya başladı. Tüm bunların yanında genç girişimcinin ilgisini fitness sektörü çekiyordu. Bu nedenle Francis, fitness ve web tasarım konularını bir araya getirdi. Bu süreçte genç girişimci birçok fitness web sitesi tasarladı.

Francis, 19 yaşında Birmingham Aston Üniversitesi’ndeyken, Gymshark web sitesinin kuruluşunu yaptı. 1 yıl sonra 2012’de Francis, okul arkadaşı Lewis Morgan ile iş birleşimini gerçekleştirdi. Ortaklar ilk süreçte Gymshark web sayfasında fitness takviyeleri için dropshipping yapıyordu. Bunun yanında Francis Pizza Hut firmasında teslimatçı olarak çalışıyordu.

Gymshark Markasının Kuruluşu Başlıyor

Ben Francis ve Lewis Morgan, Gymshark markasının kuruluşu için adımları 2011 yılında attı. Bunun yanı sıra ortaklar web sitesi ve dropshipping hizmetlerinden iki yıl sonra kendi üretimlerine de başladı. Francis, pizzacılık ve dropshippingten kazandığı paralar ile ilk spor kıyafet üretimlerine başlamış oldu. Genç girişimci bu işe bir dikiş makinesi ve ekran yazıcısı satın alarak başladı.

Gymshark-fitness-cbum-mrolympia-fenomen-gymshark-markasının-kuruluşu
Gymshark Instagram & Cbum (Classic Physique Mr. Olympia x3)

İlk girişimler sonrasında Gymshark markasının kuruluşu için ortaklar hızlı bir büyüme gerçekleştirdiler. Bu büyüme sonrasında 2015 yılında Ben Francis CEO görevinden ayrıldı. Süreç sonrasında daha tecrübeli bir isim olması açısından markanın başına Steve Hewitt geçti. Hewitt, eski dönemlerde Reebook markasında direktör olmak ile birlikte Gymshark markasında genel müdür olarak yer aldı.

Her Kademede Yer Alan Patron !

Ben Francis, Gymshark markasının kuruluşu sonrasında kendini çok genç hissetmeye başladı. Çünkü Francis bir CEO olarak kendi yaşını çok küçük görmeye başlamıştı. Bu süreçte görevinden ayrılırken, yönetimi Steve Hewitt devraldı. Ardından Francis, kendini geliştirmek 6 yıl boyunca şirkette birçok kademede çalışmaya devam etti. Ben, yıllar boyunca baş teknoloji sorumlusu, pazarlama müdürü ve ürün müdürü gibi görevlerde çalıştı. Bugün Francis Gymshark markasının kuruluş anından bugüne kendini eksiksiz yetiştirdiğini düşünmekte.

Gymshark Markasının Bugünü Ve Geleceği

Günümüzde yaklaşık 30 yaşlarında olan Ben Francis, bugün 1 milyar dolarlık bir markanın başındaki isim. Ayrıca Gymshark markası günümüzde dünya çapındaki fenomenlerin popüler markası konumunda bulunan markanın ta kendisi. Çünkü marka kuruluşundan bu yana her zaman sosyal medyaya önem vermeye devam etti. Marka, ilk dönemlerinde sosyal medya fenomenlerine ücretsiz fitness ürünleri gönderiyordu. Buna karşılık fenomenler ise markanın güçlü reklamlarını yaparak, popülerlik kazandırıyordu.

fenomen-gymshark-ksi-influncer-gymshark-markasının-kuruluşu
@ksi

Marka bugün büyüyen haliyle 1000 üzerinde personel için istihdam sağlıyor. Gymshark bugün İngiltere’nin fitness markası olarak görülmekte. Hatta marka bu yapısıyla dünya genelinde rekabete giriyor. Nike, Under Armor, Adidas ve Puma gibi dünya markalarına karşılık İngiltere’yi temsil eden marka Gymshark olarak görülmekte.

Dilerseniz bir diğer popüler spor markasın olan Adidas’ın hikayesini linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

gymshark-katietylor-boxing-fitness-sportwomen-gymshark-markasının-kuruluşu
Katie Taylor

Gymshark markası bugün İngiltere dışına yayılma planları da yapıyor. Hatta marka yurtdışında ABD ve Avrupa ülkelerinden yüksek talepler alıyor. Bu yüzden şirketin bugün 400 milyon sterlin gibi bir cirosu bulunuyor. Ayrıca şirket Türkiye’ de dahil olmak üzere birçok farklı ülkede spor severlerden yoğun ilgi görüyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar