Güney Kore Robotları Hayatı Kolaylaştırmaya Devam Ediyor!

Paylaşmayı unutmayın.

Güney Kore Robotları Hayatı Kolaylaştırmaya Devam Ediyor! – Robotlar, özellikle üretimde, onlarca yıldır hayatımızın normal bir parçası olmuştur. Ancak tüketicilerin hayatlarında, robotlar henüz filmlerde olduğu kadar yaygın hale gelmedi. Ve burada genellikle insan olmakla birlikte gelen birçok fayda ve dezavantajla birlikte insansı olarak tasvir ediliyorlar. 

Güney Kore Robotları Hayatı Kolaylaştırmaya Devam Ediyor!

guney-kore-robotlari-hayati-kolaylastirmaya-devam-ediyor
@popularmechanics

Covid 19’a Karşı Robotlar

Güney Kore’de LG, akıllı hizmet robotlarını çeşitli yerlerde kullanıma sundu. Başta hastaneler olmak üzere, restoranlar ve oteller gibi gerçek yaşam ortamlarında insanlara aktif olarak hizmet vererek önemli bir başarıya imza attı. Bu robotlar insana benzemese de, bazı çok insani özelliklere sahiptirler. En önemlisi insanlarla etkileşime girme biçimleri, hatta sergilenen “yüz” ifadelerinde duyguları ifade edebilmeleri. Ancak daha da önemlisi, bu robotlar virüs bulaşma riskini artırmadan işin yapılmasına yardımcı oluyor.

Hastane’de Robot Kullanımı Doktorları ve Hemşireleri Rahatlattı

LG CLOi ServeBot, üzerinde yer alan geniş üç çekmecesinde ürün taşıyor. Ortalama  15 kilograma kadar ürünü taşıyabilen LG’nin akıllı robotları uzaktan kumandaya ihtiyaç duymaksızın varış noktasına hijyenik ve kusursuz olarak teslim edebilir. Geçtiğimiz yaz, ülkenin en eski ve en büyük tıbbi tesislerinden biri olan Seul Ulusal Üniversite Hastanesi’nde bir robot asistanı görevlendirildi. Burada ekipman, kan örnekleri, reçeteli ilaçlar ve diğer eşyaları toplama ve teslim etme görevi verildi.

Restoranlar ve Kafeler de Kullanıyor

guney-kore-robotlari-hayati-kolaylastirmaya-devam-ediyor

Covid-19 ile hayatımıza giren sosyal mesafe kuralları  aşı bulunsa da hayatımızda olmaya devam edecek gibi görünüyor bu da, kafe ve restoranlardaki robot garsonlara daha fazla göreceğimiz anlamına geliyor. Maksimum 20 kilogramı taşıyabilen dört rafla donatılmış olan LG CLOi ServeBot, masalar, sandalyeler ve müşteriler arasında yemek yiyenlere yemeklerini getirmenin yanı sıra kirli bulaşıkları ve tabakları mutfağa geri götürmek için zahmetsizce yol alıyor. CLOi ServeBot, aslında sipariş alan garsonların işlerini elinden almak için değil, onlara yardımcı olmak ve personellerle müşteriler arasındaki etkileşimi en aza indirmek üzere tasarlandığı belirtiliyor. 

Güney Kore Robotları Hayatı Kolaylaştırmaya Devam Ediyor! – Oteller ve Restoranlar da Robotlarla Çalışmaktan Mutlu 

Ergonomik ve çekmecelerle donatılmış LG CLOi ServeBot, aynı zamanda otellerde konuk odalarına malzeme sağlamak üzere de çalışıyor. Seul’ün güneydoğusundaki lüks Konjiam Resort’taki hizmet hem müşteriler hem de personel tarafından iyi karşılandı. Konjiam’da konuklar, sosyal mesafeden vazgeçmek zorunda kalmadan evlerinden uzakta birkaç gün dinlenebilecekleri için gönül rahatlığı yaşıyorlar.

guney-kore-robotlari-hayati-kolaylastirmaya-devam-ediyor
@unsplash

LG CLOi robotları sadece teslimat işlerinde değil,  mutfaklarda aşçı olarak da hizmet verebiliyor. Güney Kore’de CJ Foodville tarafından işletilen restoranlarda LG ChefBot, müşterileri için lezzetli erişte bazlı yemekler pişiriyor. Erişte hattında, müşteriler en sevdikleri malzemeleri seçebilir ve ChefBot, müşteri beklerken bir dakikadan daha kısa bir sürede lezzetli bir erişte tabağına hazırlayabilir. Pandemi sırasında ve sonrasında LG’nin CLOi ServeBot ve diğer gelişmiş sistemleri içeren hizmeti robotik çözümlerin kısa sürede nasıl bu kadar kolay şekilde hayatımıza entegre olabileceğine dair özel bir fragman gibi görülüyor. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar