Google Ads’de Yükselen Tüketim Trendlerine Dair Yeni Bilgiler

Gooogle ads Yükselen tüketim trendleri

Paylaşmayı unutmayın.

Google Ads’de Yükselen Tüketim Trendlerine Dair Yeni Bilgiler – COVID-19 salgını, çevrimiçi alışveriş davranışlarında önemli değişikliklere neden oldu. Bu sebeple, pazarlamacıların nişlerindeki değişikliklere ayak uydurmaları ve kampanyalarını buna göre optimize etmeleri zorlaştı.

İşte bu nedenle Google, Google Ads’e, pazarlamacıları sektörlerindeki ilgili alışveriş ve keşif değişiklikleri konusunda uyaracak yeni özellikler ekledi. Bunlardan ilki, reklam stratejilerini talebe göre güncellemelerine olanak tanıyan, Google arama etkinliğine dayalı yeni yükselen trend analizleri.

Yeni trend çizelgelerinde, alanınızdaki artan arama ilgi alanlarının yanı sıra; en yeni fırsatlardan yararlanmanıza yardımcı olabilecek daha spesifik unsurlar da yer alıyor.

Google Ads’de Yükselen Tüketim Trendlerine Dair Yeni Bilgiler

Google Ads'de Yükselen Tüketim Trendlerine Dair Yeni Bilgiler
Photo by cottonbro on Pexels

Google tarafından açıklandığı gibi :

“Tüketici talepleri değişmeye devam ediyor. Bu nedenle pazarlamacıların buna ayak uydurması her zamankinden daha önemli. Örneğin pandeminin başlangıcında, “curbside pickup” (arabaya teslim alma) aramaları %3000’in üzerinde artış gösterdi. Bu yılın başlarında, “staycations”  (ev tatilleri) için ani bir artış gördük ve şimdi “watch party” (birlikte izleme partisi) için bir artış görüyoruz. Birçok kullanıcımızdan, iş ve pazarlama konusunda bilinçli kararlar vermek için; bunlar gibi daha fazla analize ihtiyaç duyduklarına dair geri bildirimler aldık. Bu nedenle geçen yıl, işletmelerin yeni ortaya çıkan trendlerden haberdar olmasına yardımcı olmak için Analizler sayfasını (beta) belirli ülkelerde kullanıma sunmuştuk. Analizler sayfası bugünden itibaren dünya genelinde tüm reklamverenlerin kullanımına sunulmuştur. Analizler sayfası, işletmenize uygun eğilimleri gösterir. Böylece, trend olan ürün veya hizmetlerle ilgili talebe ayak uydurup uyduramadığınızı görebilirsiniz. “

Yeni analizlerin ilk beta testinde çeşitli reklamverenler başarıya ulaştı. Böylelikle, Google aracın daha geniş bir lansmanıyla ilerlemeye başladı.

Google Ads'de Yükselen Tüketim
Photo by Joseph Mucira on Pixabay

Buna dayanarak Google, pazarlamacılara şunları önermektedir:

  • Hesabınızı yükselen trendlere göre optimize etmek için anahtar kelime, bütçe ve teklif stratejisi önerilerini inceleyin.
  • Doğru müşterilere doğru değerde ulaşmaya yardımcı olmak için geniş eşleme ve Akıllı Teklif kullanın.
  • Hesabınızdaki yeni trendlere dayalı anahtar kelime fikirleri için Anahtar Kelime Planlayıcı’yı kullanın.
  • Trend olan arama ilgisine göre envanteri, promosyonları ve açılış sayfalarını planlayın.

Buna ek olarak; Google, pazarlamacıların ortaya çıkan trendlere ve davranışlara göre kampanyalarına optimizasyon önerilerini otomatik olarak uygulamalarını sağlayacak yeni bir süreç de ekliyor.

Yeni süreç, Google’ın kampanyalara uygulayacağı bir dizi otomatik optimizasyon arasından seçim yapılabilmesine olanak tanıyacak.

” Bu, algoritmalarımızın bir kampanyayı iyileştirme fırsatı tespit ettiği her seferinde, markaların bu önerileri anında uygulayarak tüketicileri için; hızlı ve faydalı olmalarını ve zamandan tasarruf etmelerini sağlayabileceği anlamına geliyor.”

Google ads
Photo by Negative Space on Pexels

Bunun ne kadar etkili olacağı, gerçekten denemeye indirgenecek ve kampanyaya göre değişiklik gösterecektir. Ancak Google‘ın sistemleri her zaman gelişmektedir. Bununla birlikte, yeni fırsatlar sağlayabilecek bir dizi temel unsuru belirleyebilmektedir.

Bu yeni özellikler en azından test etmeye değer. Çünkü, pazarlama faaliyetleriniz için yeni ve potansiyel fırsatlar sağlama ihtimali oldukça yüksek. Bu sayede yeni kitlelere daha kolay erişebilir, istatistiklerinizi daha iyi gözlemleyebilirsiniz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar