Geri Dönüşüme Farklı Bakış Açıları

Geri Dönüşüme Farklı Bakış Açıları

Paylaşmayı unutmayın.

Geri Dönüşüme Farklı Bakış Açıları – Geri dönüşümün faydalarını bilmeyenimiz yok. Tümü önemli miktarda hava ve su kirliliği yaratan hammaddelerin çıkarılması, rafine edilmesi ve işlenmesi ihtiyacını azaltıyor. Bununla birlikte, enerji tasarrufu sağladığından, iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olan sera gazı emisyonlarını da azaltmakta.

Ek olarak, günümüzde tekstil sektöründe de geri dönüşüme bolca yer verilmeye başlandı. Ancak geri dönüşümü basite indirgemeyip, kendi yaratıcılıklarıyla farklı görsellere imza atan sanatçılar; bambaşka dokularla buluşturuyor bizleri.

Geri Dönüşüme Farklı Bakış Açıları

Iris Van Herpen’ın Çarpıcı Koleksiyonunda Plastik Atıklar Heykel Giysilere Dönüştü

Geri Dönüşüme Farklı Bakış
@IrisVanHerpen

Iris Van Herpen, deniz ekosistemlerinin kırılganlığını keşfeden baş döndürücü giysilerden oluşan son koleksiyonunda moda ve bilimi harmanladı. 5 Temmuz’da Paris Haute Couture Haftası’nda görücüye çıkan Earthrise, Hollandalı tasarımcının imza katmanları ve yapısal süslemelerle dolu 19 elbiseden oluşuyor. Zarif ve özenle yapılandırılmış giysiler, sudaki motifleri ve renkleri, hem estetik hem de malzeme açısından çevreyi korumaya odaklanan dinamik bir koleksiyonda kusursuz bir şekilde birleştirir.

Aşağıda gösterilen el kesimli degrade elbise de dahil olmak üzere tasarımlardan beşi; tamamen gezegenin su kütlelerini kirlilikten ve daha fazla bozulmadan korumak için çalışan: Parley for the Oceans’tan elde edilen geri dönüştürülmüş plastikten yapılmıştır. 

Geri Dönüşüme Farklı Bakış

Ayrıca koleksiyondaki diğer parçalar; mercan resiflerini andıran lazerle kesilmiş rölyeflerini ve mikrobiyal yapılarını dantel benzeri önlüklere getiren Rogan Brown gibi sanatçılarla işbirliklerinin ürünüyken; Casey Curran tarafından dalgalanan kinetik çizgiler üretildi. Ayrıca, bu çizgiler büyüleyici bir mavi-beyaz gradyan içinde bir elbise boyunca korunmakta. Bununla birlikte, sanatçı James Merry fütüristik metal takılardan sorumluyken, Eichi Matsunaga uzun, tırnak tasarımlarını oluşturdu.

Iris Van Herpen'ın Çarpıcı Koleksiyonunda Plastik Atıklar Heykel Giysilere Dönüştü

Son olarak, Van Herpen meteorolojik ve biyoloji temelli tasarımların daha fazlasını Instagram hesabında paylaşıyor. 

Kaynak

Geri Dönüşüme Farklı Bakış Açıları

Ian Berry’nin ‘Gizli Bahçesinde’ Tavandan, Geri Dönüştürülmüş Denim Bir Çiçek Yaması Büyüyor

Geri Dönüşüme Farklı Bakış -
Ian Berry'nin Gizli Bahçesi
“Secret Garden” (2021), at Museum Rijswijk @IanBerry

Sanatçı Ian Berry’nin vahşi bahçe arazilerinden tuhaf sarmaşık dalları, yapraklar, salkımlar ve krizantemler filizlenmekte. Yoğun bir şekilde bir araya getirilen ve genellikle tavandan asılı olan, yinelenen “Gizli Bahçe”, tamamen geri dönüştürülmüş kottan yaratılan çiçek ve yapraklı bitkilerden oluşmakta. Ayrıca, çeşitli yıkama ve solmalar da çivit botaniklerle dolu sürükleyici alanlar üretmekte.

Bununla birlikte, Berry’nin New York Çocuk Sanat Müzesi’ndeki ilk çıkışından bu yana, mekana özgü enstalasyonu birkaç kez tekrarlandı. “İlki çocuklar düşünülerek yapıldı… Bu nedenle, gizli bahçe açısı daha büyülü” diyor.

Geri Dönüşüme Farklı Bakış
@IanBerry

Berry’nin çalışmalarının çoğu, giysiler için kullanılamayan atılmış kot pantolonları, ceketleri ve malzemeleri geri dönüştürse de; sürdürülebilirlik de onun uygulamasının yardımcı bir unsuru.

Bunun yanında, Doğu Londra merkezli sanatçı, toplulukların zaman içinde nasıl değiştiği hakkında daha geniş bir konuşma ve insanların mutlaka beklenmeyen yerlerde sihir bulacağına dair bir umut yaratmaya odaklanıyor. “Parça, New York’ta birçok çocuğun bahçesiz büyüyeceği fikrinden doğdu. Çalışmamın çoğu kentsel ortamlardaki toplulukla ilgili” diye paylaşıyor. 

Ian Berry'nin Gizli Bahçesi - Geri Dönüşüme Farklı Bakış
@IanBerry

Ek olarak, “Gizli Bahçe”, Berry’nin 15 Ağustos’a kadar; Hollanda Lahey’deki Rijswijk Müzesi’nde sergilenen kişisel sergisi Splendid Isolation kapsamında izlenmeye açık. Ayrıca, sanatçının çalışmaları Ekim ayında, Mayıs 2022’ye kadar kalacağı İsveç’teki Textil Museet’e gidiyor. 

Son olarak, Ian Berry’nin tekstil tabanlı çiçek parçalarından oluşan daha geniş bir koleksiyonunu keşfetmek isterseniz; sitesini veya Instagram hesabını ziyaret edebilirsiniz.

Geri Dönüşüme Farklı Bakış
@IanBerry

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar