Gamestop Çılgınlığı – Reddit’teki Yatırımcılar Nasıl Wall Street’deki Yatırımcıları Yendi?

Gamestop

Paylaşmayı unutmayın.

Gamestop Çılgınlığı Reddit’teki Yatırımcılar Nasıl Wall Street’deki Yatırımcıları Yendi? – Gamestop hissesinde yaşanan artış, birçok yatırımcının dikkatini çekmişti. Adeta borsa gündeminin en çok konuşulan konularından birisi haline gelmişti. Reddit forumunda yer alan borsa bölümünde, Wall Street yatırımcılarının Gamestop hisselerini düşüreceği konuşuluyordu. Böylece bu durumdan kazanç sağlayacakları yönünde bazı iddialar vardı. Bu iddalar karşısında Reddit’te yer alan küçük yatırımcılar örgütlenerek birlikte hareket etti. Daha sonra toplu bir şekilde Gamestop hisseleri satın almaya başladılar. 3 dolar seviyelerine kadar düşen ve borsanın en az işlem gören hisseleri arasında yer alan bu hisse, alım hareketlerinde yoğun bir artış yaşanması ile birlikte 470 dolar seviyelerine kadar yükseldi.

Peki, bilinenin aksine savaşı küçük yatırımcıların kazanması nasıl oldu.

Gamestop Çılgınlığı: Reddit’teki Yatırımcılar Nasıl Wall Street’deki Yatırımcıları Yendi?

wall-street
@pixabay

Gamestop Savaşını Küçük Yatırımcıların Kazanmasının Nedenleri

Birçok insan tarafından ölü olarak değerlendirilen, hissenin ani bir artışla birlikte borsanın en çok konuşulanları arasına girmesinin arkasında küçük yatırımcıların hamleleri yer alıyor. Peki, diğer yandan küçük yatırımcıların nasıl küresel bir pazar üzerinde etkisi oldu?

Aslına baktığımız zaman Gamestop’un hisselerine yönelenler küçük yatırımcılar oldu. Fakat nicelik bakımından pek küçük olduğu söylenemez. Yatırımcıların Gamestop’a yönelme kararı adeta bir akına dönüştü ve Gamestop hisseleri, dünyanın her yerinden talep gördü. Hatta yatırım yapan kişilerin arasında ilk defa borsa da işlem yapan kişiler bile yer almaktaydı. Ayrıca, bu hızlı yükselişin bir diğer nedeni de Elon Musk oldu.

boğa
@pixabay

ElonMusk’tan Gamestop’a Destek

Gamestop hisseleri hızlı bir şekilde yükselmeye devam ederken Tesla CEO’su ve dünyanın en zengin insanlarından birisi ElonMusk, Reddit’te yatırımcıların birleştiği gönderiyi paylaştı. Paylaştığı tweet ile ‘Gamestonks’ yazdı. Twitter’da binlerce kez paylaşılan bu tweet ile birlikte Gamestop’un hisseleri yükseldi. Bu çılgınlığa katılan isimlerden birisi de milyarder bir Bitcoin yatırımcısı olan Palihapitiya.

Yükselişin Nedenlerinden Birisi de Dedikodu ve Eğlence

Dedikodu ve insanların bu durumdan eğlenmesi kulağa saçma gelse de bu durumun yaşanmasında ki sebeplerden birisi. Reddit’teki topluluğa önderlik eden kullanıcılar, hisselerin yükseleceği ve çok büyük kar elde edeceklerine dair söylentiler yaymaya başladılar. Hisse fiyatları da ucuz olunca birçok kişi kar etme ümidiyle Gamestop hisselerine yönelmeye başladılar. Böyle olunca yükseliş de beraberinde geldi. Aslına Reddit’teki kullanıcıların amacı biraz eğlenmek ve eğlenirken para kazanmaktı. Kimse, büyük bir akıma dönüşmesini beklemiyordu.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar