En İyi Ücretsiz Video Düzenleme Programları

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi Ücretsiz Video Düzenleme Programları- Sosyal medyanın yaygın kullanımıyla birlikte hemen her alanda videolar karşımıza çıkıyor. Instagram, Youtube gibi mecralarda video yayınlamak istiyorsanız elbette aklınıza gelen ilk soru, “Videoyu çekerim çekmesine ama nerede ve nasıl düzenleyeceğim?” olacaktır. Bunun yanında Udemy gibi uygulamalarda eğitim videoları çekmek gibi planlarınız varsa yine bu video düzenleme uygulamaları sağ kolunuz olacaktır.

Video düzenleme programları, e-ticaret sayfaları için de bir ihtiyaç haline dönüşmekte. Videolarınızın kalitesini artırmak ve ilgi çekici bir hale getirmek bu videolardan alacağınız geri dönüşümleri de artırmanızı sağlar.

Hem kullanımı kolay hem de ücretsiz video düzenleme programlarını aşağıdaki listede bulabilirsiniz, bunlar arasından seçim yapmak ise size kalıyor..

Ücretsiz Video Düzenleme Programları

1-OpenShot

OpenShot Video Editörü
@openshot.org

Windows, Mac ve Linux’ta kullanılabilen OpenShot, birçok video düzenleme programına göre daha basit ve anlaşılır bir arayüze sahip. Sınırsız katmanlar, gerçek zamanlı önizlemeli video geçişleri vb. gelişmiş özellikleri bulunmakta. Aynı zamanda açık kaynaklı ve ücretsiz bir yazılım. Bu özellikleri sayesinde de video düzenleme programları arasında öne çıktığı gibi yeni başlayanlar için de oldukça uygun bir program.

Bu program üzerinde, videoları kırpabilir, süresini kısaltabilir, ses dosyaları ekleyebilir, başlık ve metin düzenlemeleri yapılabilir, efektler eklenebilir.

2- WonderShare Filmora

Filmora Video Editor - video düzenleme programları
@WonderShareFilmora

Benim çok üst düzey işlemlere ihtiyacım yok, basit olsun yormasın diyenlerdenseniz tam size göre bir program, WonderShare. Program içi satın almalar mevcut olsa da, temel seviyede düzenlemeler için ücretsiz hali yeterli olacaktır. Windows ve Mac için indirme bağlantıları mevcut.

3- Shotcut

video düzenleme programları- shotcut
@Shotcut.org

Açık kaynak bir platform olan Shotcut, geniş video format seçenekleri (FFmpeg, 4K, ProRes, DNxHD vb.) sunuyor. Video düzenlemenin yanı sıra kapsamlı ses düzenleme araçlarına sahip bir editör.

Windows, Mac ve Linux için desteklenen sürümleri mevcut. En iyi özelliklerinden biri, videonuzu düzenleyiciye aktarmanız gerekmemesidir, bu özellik büyük video dosyalarıyla uğraşanlar için oldukça faydalı olabilir. Bunların yanında 4K çözünürlüğü destekliyor.

4- Blender

Video Düzenleme programları - blender
@blender.org

Windows, Mac ve Linux’ta kullanılabilen bir diğer video düzenleme programı Blender, tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu. 3D animasyon, simülasyon araçlarını da barındırmakta ve daha detaylı çalışmalar yapmak isteyenler için ideal. Bu sayede hem yeni başlayanlara hem de ileri düzey kullanıcılara hitap ediyor. Özelliklerini kabaca aşağıdaki gibi maddelemek mümkün:

  • Canlı önizleme, luma dalga formu, kroma vektörskopu ve histogram görüntüler.
  • Ses karıştırma, senkronizasyon, fırçalama ve dalga formu görselleştirme.
  • Video, görüntü, ses ve efekt eklemek için 32 yuvaya kadar destek.
  • Hız kontrolü, ayar katmanları, geçişler, ana kareler, filtreler ve çok daha fazlası.

5- Movie Maker 10

Get Movie Maker 10 - Microsoft Store-Video düzenleme programları
@microsoft.com

 Windows’un yazılımlarından biri olan “Movie Maker 10” üzerinde temel düzenleme araçlarını bulabilirsiniz. Video düzenlemelerinizi hızlı bir şekilde yapmak isterseniz bu araçtan yararlanabilirsiniz.

Bu uygulamayı kullanarak video geçişi, metin düzenleme, başlık ekleme ve video süresi değiştirme gibi çok sayıda işlemi kolayca yapabilirsiniz.

6-Lightworks

Lightworks - Video düzenleme programları
@lightworks.en.softonic.com

Basit ve anlaşılır bir arayüze sahip olan Lightworks, video düzenleme programları arasında öne çıkanlardan biri. Bunun nedeni de video düzenleme araçlarının yanı sıra program içerisinde video düzenleme ile ilgili kapsamlı ipuçları da veriyor oluşu. Video düzenlemeye yeni başlayanlar bu ipuçlarından yararlanarak, videolarını daha iyi hale getirebilirler.

Çoğu özellik ücretsiz versiyonun içine dahil edilirken, YouTube ve Vimeo için 4K video desteği yazılımın ücretli sürümüne eklenmiş.

Örneğin, Blender ile karşılaştırıldığında Lightworks, çalışmaya başlamayı daha hızlı hale getirebilecek daha fazla öğretici kaynağa sahip denilebilir.

7- VSDC – Ücretsiz Video Düzenleme Programları

VSDC Free Video Software Video düzenleme programları
@videosoftdev.com

Yalnızca Windows üzerinde kullanılabilen VSDC, tam donanımlı bir video düzenleme programıdır. Barındırdığı birçok özellik, daha önce video düzenleme tecrübesi olmayan kullanıcılar için ilk başta biraz karışık gözükse de, sahip olduğu kullanıcı dostu arayüzü ile çok çabuk alışılabilen bir programdır.

Ücretsiz sürüm, renk düzeltme ve ses düzenleme gibi güçlü bir dizi özelliğe sahip.

8- DaVinci Resolve

DaVinci Resolve 17 | Blackmagic Design
@blackmagicdesign.com

Windows, Mac ve Linux’ta kullanılabilir. Birçok profesyonel video özelliği olmasına rağmen, arayüzü olabildiğince sade ve anlaşılır. Bu sayede video düzenleme işini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Renk ayarı konusunda ilk akla gelen programlardan bir tanesidir, DaVinci Resolve. Eğer sadece video kesme programı arıyorsanız, Da Vinci Resolve sizin için fazla detaylı bir program olabilir.

9- iMovie

iMovie Mac, iOS video editor
@support.apple.com

Yalnızca Mac ve iOS kullanıcılarının kullanabileceği gelişmiş bir video düzenleme aracıdır. Mobil uygulaması mevcut ve 4K çözünürlüğü desteklemekte.

Video kliplerinize başlık, müzik ve efekt vb. eklemek için kullanabileceğiniz temiz ve minimal bir sürükle-bırak arayüzüne sahip iMovie ile videoları yavaşlatabilir veya hızlandırabilir, filtreler ekleyebilirsiniz.

Bir başka ilginç özellik, videolarınızdaki arka plan konumunu değiştirebilmeniz ve karakterlerinizi herhangi bir yere yerleştirebilmenizdir.

Ortaya çıkan video, YouTube, Facebook veya başka bir platforma aktarmadan önce gerçek zamanlı olarak önizlenebilir. Genel olarak, başlamak için iyi bir video düzenleme yazılımıdır.

10- Adobe Premiere Rush

Adobe Premiere Rush - Video düzenleme programları
@helpx.adobe.com

Mac ve Windows’ta kullanılabileceğiniz Adobe Premiere Rush, masaüstü ve mobil için uygulamalara sahip.  Kolay bir arayüz; renk, ses, hareketli grafikler ve diğer düzenleme seçenekleri mevcut.

Genel olarak sosyal medyada video oluşturmak ve paylaşmak için kullanabileceğiniz hepsi bir arada bir uygulama isteyen biriyseniz, Adobe sizin için iyi bir çözüm olabilir.

En İyi Ücretsiz Video Düzenleme Programları

Bu yazılımlardan birini seçmek ve ona sadık kalmak, öğrenme sürecini kolaylaştıracağı gibi uzun vadede daha hızlı bir şekilde videolar üretmenizi sağlar. Bu sebeple de kullanım ve özellik olarak sizin için ideal programı seçerek, çalışmalarınızı tek bir yazılım üzerinde yoğunlaştırmanız önemli.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar