En İyi Bilinen Favori Pazarlama Stratejileri

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi Bilinen Favori Pazarlama Stratejileri – Pazarlama stratejileri, bir şirketin gerek pozitif gerek negatif büyümesine fazlasıyla katkıda bulunur. Bu büyümeler orijinal pazarlama stratejilerinden ve akılda kalıcı sloganlardan geçer. Şirketler için sloganlar hayati önem taşır. Müşterilerinizi etkilemenin en etkili yollarından biridir. Az kelime ile çok şey anlatmaktır aslında, tabii bunu herkes yapamaz. İşte başarıyı yakalamış, tüm zamanların en sevdiğimiz pazarlama kampanyası örneklerinden bazıları.

En İyi Bilinen Favori Pazarlama Stratejileri

1. Nike: “Sadece Yap” Kampanyası

@pazarlamasyon

1988’de Nike satışları 800 milyon dolardı. İkonik Just Do It” kampanyalarını başlattılar. On yıl içinde satışlar 2 milyar doları aştı. “Just Do It”, 30 yıl sonra hala geçerli olan temel bir mesajdır.

2. Apple: “Bir Mac Edinin” Kampanyası

@appleinsider

En ikonik marka geliştirme pazarlama kampanyalarından biri olan Apple’ın Mac’e karşı bilgisayar kampanyası , 2006’dan 2009’a kadar sürdü. Basit ve güçlü olan bu kampanya eğlenceli ve bilgilendiriciydi ve Mac’in bugün olduğu marka haline gelmesine yardımcı oldu.

3. Pepsi: “Pepsi İyi mi?” Kampanyası

en-iyi-bilinen-favori-pazarlama-stratejileri
@bigumigu

Super Bowl reklamlarında ünlülerin desteğini kullanmak tam olarak yeni bir trend değil, ancak Pepsi 2019 kampanyasında ciddi bir yıldız gücü elde etti . Steve Carrell, Lil John ve Cardi B sonunda Pepsi’nin iyi olup olmadığı konusundaki tartışmaya noktayı koydu.

4. Absolut Vodka: “Şişe” Kampanyası

@amazon

Bu basılı kampanya 1980’de başladı ve Absolut şişesini dünyanın en tanınmış şişesi yaptı. Kampanya 1.500 reklamdan oluşuyordu ve 25 yıl boyunca devam etti. , Absolut şişesini dünyanın en bilinir şişesi haline getirdi. Marka, kampanyasında mevcut şişesini çeşitli şekillerde gösteren basılı reklamlar yayınladı. 25 yıl boyunca sürdürülen kampanya, şimdiye kadar kesintisiz devam eden en uzun kampanya olma özelliğine de sahip ve 1500’ün üzerinde reklamı içeriyor. Absolut başladığında yüzde 2,5 pazar payına sahipti. Bittiğinde, şirket yılda 4,5 milyon kasa ithal ediyordu ve bu da votka pazarının yarısını oluşturuyordu!

5. Red Bull: “Stratos” Kampanyası

en-iyi-bilinen-favori-pazarlama-stratejileri
@publiciady

Red Bull Stratos kampanyası, modern çağ için bir pazarlama örneğidir! Paraşütçü Felix Baumgartner, New Mexico üzerinden 24 mil uzayın kenarına uçtu ve atladı. Paraşütünü konuşlandırmadan ve dünyaya geri dönmeden önce altı dakikadan fazla bir süre serbest düştü. Bu tanıtım dublörlüğü, İnternet tarihindeki en canlı yayınlanan olaylardan biriydi.

6. Marlboro: “Marlboro Adamı” Kampanyası

en-iyi-bilinen-favori-pazarlama-stratejileri
@twitter

 Marlboro, piyasaya ilk olarak adım attığında hedef kitlesini kadınlar olarak belirlemişti. Philip Morris International’ın çatısı altında bulunan şirket, marka için klas bir isim seçmek istedi. Sonra strateji değişikliğine gidildi. Sert bir kovboy olarak tanıtılan “Marlboro Adamı”nın markanın reklam yüzü olmasının ardından, Marlboro’nun satışları hızlı bir şekilde arttı ve Marlboro, bir anda ülkenin en çok satan dördüncü sigara markası haline geldi.

Marlboro Man adet 20 kampanyaları pazarlama, 1995 yılında başladı. Kampanya “Amerikan kovboyunun yapabilir ruhunu” sergiledi ve Marlboro’yu dünyanın en çok satan sigara markalarından biri yaptı.

7. Dos Equis: “Dünyadaki En İlginç Adam” Kampanyası

@iSpot

Oyuncu Jonathan Goldsmith’in yer aldığı Dos Equis bira reklamları, internet çağının bir klasiği haline geldi. Bu kampanya 2006’da başlayana kadar , bira reklamcılığı çekici kadınların sizi sevmesini sağlamak için doğru birayı içmekti. Dünyanın En İlginç Adamı, Dos Equis’i sofistike içici için bira olarak konumlandırdı.

8. California Süt İşleme Kartı: “Sütünüz Var mı?” Kampanyası

@qaz.wiki

“Süt var mı?” Şimdiye kadar dünya çapında en çok tanınan pazarlama kampanyalarından biridir. 1993 ile 1994 arasında tüketim 13,5 milyon galon artarak yüzde yedi arttı. İlk reklam 1993’te yayınlandı ve 25 yıl sonra emekliye ayrıldı.

9. Dove: “Gerçek Güzellik” Kampanyası

en-iyi-bilinen-favori-pazarlama-stratejileri
@sanayinindijitaldönüşümü

2004’te Unilever’in araştırması, kadınların sadece yüzde dördünün kendilerini güzel olarak gördüğünü ortaya çıkardı. Ogilvy ve Mather ile çalıştıktan sonra, Unilever “Gerçek Güzellik Kampanyası”nı başlattı ve kısa süre içinde müthiş büyüme gösterdi. Konuşma programları, kadın dergileri ve televizyon haberleri, modern kadın güzellik standartlarını tartışmaya başladı. Kampanya, hepimizin güzelliğe bakış açısını değiştridi.

10. Amerikan Mirası: “Gerçek” Kampanyası

@youtube

Marlboro Adamının 90’larda sigaralar için yaptığı şeyi, American Legacy “Truth” kampanyası 25 yıl sonra sona eriyor. Kavram, büyük tütünün yalanlarını geri püskürtmek ve işe yarıyor. ABD’de sigara içme oranları kısmen bu kampanya sayesinde, tarihteki en düşük seviyelerde!

11. Old Spice: “Erkeğin Kokacak Adam” Kampanyası

en-iyi-bilinen-favori-pazarlama-stratejileri
@apparatus

Bu kampanya , Old Spice’ın satışları düşerken 2010 yılında başladı. Old Spice, büyümeye giden yolun kadınlarda olduğunu belirledi. Bu basit, eğlenceli kampanya doğrudan kadınlara satıldı. Başarılı oldu ve yıldız Isaiah Mustafa bunu sosyal medyaya taşıdı. Şirket, sosyal medyada 11 milyon görüntülenen 186 video yanıtı kampanyayı viral hale getirdi.

12. Avis: “Daha Çok Çalışıyoruz” Kampanyası

@radikal

Bu kampanya , reklam dünyasını ilk ortaya çıktığında 1963’te geri salladı. İki numara oldukları için daha çok çabalamaları gerektiğine işaret eden Avis, uzun süredir iki numara değildi! Bu klasik kampanya baskıdan televizyona, radyoya ve internete taşındı.

13. Coca-Cola: “Bir Kola Paylaş” Kampanyası

en-iyi-bilinen-favori-pazarlama-stratejileri
@forcemarketing

Bu kampanya 2014’te başladığından bu yana dikkat çekici bir şekilde büyüdü. Tüketiciler, yeterince soğuk olan, etiketlerde yazılı olan kola şişeleri satın alabilirler. Ancak reklamlar da çok sevindirici. Benzersiz bir adınız mı var? İnternete girip kendinize özel bir kasa sipariş edebilirsiniz.

14. Twix: “Çözülme Zamanı” Kampanyası

en-iyi-bilinen-favori-pazarlama-stratejileri
@pinterest

Twix, hangi Twix’in daha iyi olduğu üzerine bir tartışma ile şeker hayranları arasında bir bölünme oluşturarak çekiciliğini yeniledi: sol mu sağ mı? Kampanya, şirketin “tüm sol” ve “tüm haklar” ın yeni bir ürününü yaratmasıyla zaman içinde gelişti. Bunun aslında ambalajda olup olmadığı da tartışmaya açık, ancak işini yaptı ve Twix’i tekrar akıllara getirdi.

KAYNAK: BLULEADZ

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar