Markaların Mizahi Ve Cesur Sloganları

Paylaşmayı unutmayın.

“Açık söz ve cesaret her zaman işe yarar” diyebiliriz. Ama söz konusu markaların sloganları olsaydı da aynı şekilde işe yarar mıydı? Evet, yarayabilirdi çünkü işin içine mizah da girdiği için çoğu sempatik bile gelebilirdi. Gözümüze kocaman, kelli felli, haşmetli görünen büyük markaların mizahi ve cesur sloganları olsaymış nasıl olurmuş, birlikte bakıp biraz gülümseyelim.

Clear bize “Saçlarınız bacaklarınızdan daha güçlü olduğunda” sonuç muhtemelen bu olur diyor.

ronaldo yaralanma

@anonymous

Clear, güç ve temizliğe kafayı takmış durumda. En iyisini yaptığını iddia ederken, iddia derecesini fazlaca artırıp “Kirli mi düşünüyorsun? E duş al” ama Clear kullan yoksa masum bir ördeği bir harf yüzünden başka bir şey sanmaya devam edersin diye noktayı koyuyor.

clear afiş

@anonymous

Coca Cola tabii ki Pepsi’ye sataşmaktan vazgeçmez. “Mutlu son için hangisi?” derken sembolik olarak kırmızı kendisi ve mavi Pepsi oluyor.

Coca Cola vs Pepsi

@anonymous

“Şu hayatta ihtiyacınız olan tek aşk üçgeni” elbette ki Doritos. Koy filmini ekrana, dök cipsini kasene, o tuzlu ve lezzetli baharat ile uzun uzun öpüş. “Cesur ama dramasız” bir üçgenin olsun. Film-Doritos-Dudaklar…

baharatlı doritos

@anonymous

Dove, Nil Karaibrahimgil’in ürettiği Bırak sana Dove baksın sloganı ile yıllardır kendini bulmuş vaziyette fakat aşağıdaki afişe bakılırsa hep birilerine bakmaktan sıkılmış. “Git …. kendi kendine ” diyerek artık her şeyi bizden bekliyor. Bunca yıl içinde mi tutmuş ne?

bırak sana dove baksın

@anonymous

P&G hatırlarsınız ki, reklamlarında hep duygusallık, güç, insani duygular, kadının toplumdaki yeri gibi konular işler. Orkid, Ariel, Fairy, Head&Shoulders vb. örnekler daha da çoğaltılabilir. Sanırım P&G’nin doğası böyle. “Anneni sevdiğini en son ne zaman ona söyledin?” sloganıyla içinde tuttuklarını söylerken bile duygusal.

(v harflerinin yerinde deterjan ölçeği mi var? yoksa gözlerimiz mi bozulmaya başladı?)

PG komik afiş

@anonymous

Eğer gerçekten kaliteli bir şeyler almak istiyorsanız; bu iddialı afişin sahibi olan The North Face tam size göre. Her on yılda bir alışveriş sevenler için, “Bir kere al ömür boyu giy” diyor markamız.

the north face slogan

@anonymous

BIC marka kalemler tüm dünyayı istila etmiş deseler biz inanırız. Çünkü bilmeyen pek azdır. Tabii bu bilinirliği bir gurur meselesi yaparsa ortaya çıkan afişte “Sizin kaleminiz ne kadar büyük?, Bizde bir BIC var” şeklinde oluyor.

bic kalem slogan

@anonymous

“Önce yumurta gelir; Geri kalan ise sürpriz” diyerek hem düşündürücü hem esprili bir yaklaşım ile üç vakte kadar bu yumurtanın sürprizini mutlaka göreceğimiz Kinder Surprise tarafından bize bildiriliyor.

kinder sloganı

@anonymous

Aldığımız her şey demonte ise markanın kendisi de demonte olmalı “Kendin birleştir” diyerek ismini bile demonte bırakmış IKEA.

ikea slogan

@anonymous

Ve geldik çağımızın en önemli sorunsalı özel günlere.

Artık Facebook sayesinde yüzlerce arkadaşımız var ve hepsi aynı ilgiyi bekliyor. Bu kadar ilişkiyi kuruyorsa özel günleri de hatırlatmak zorunda değil mi? İyi ki bunu biliyor ve “doğum gününü unuttuğun için arkadaşını kaybetme. Arkanı biz toplarız” diye azıcık serzenişle birlikte görevini ifa ediyor.

facebook slogan

@anonymous

Eğer bu yazımızdan keyif aldıysanız, keyif alacağınızı düşündüğümüz bir diğer yazımız Ünlü Markaların Hayali Ürünleri başlıklı yazımızı da okumak isteyebilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar