En İyi 10 Ücretsiz Fotoğraf Düzenleme Uygulaması

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi 10 Ücretsiz Fotoğraf Düzenleme Uygulaması – Hangi işle uğraşırsanız uğraşın yolun sonu bir şekilde görsellere indirgeniyor. Gerek profesyonel işiniz olsun gerekse kişisel markanız dikkat çekmek için fotoğraf kullanmanız gerekiyor. Fakat bunu başarmak hiç de kolay değil. Özellikle de dikkat sürelerinin 8 saniyeye düştüğü sosyal medya çağında.

Neyse ki bu işi kolaylaştırmanın bir yolu var. Fotoğraf düzenleme uygulamaları! Fotoğraf filtrelerini kullanarak ve resimlere rötuş yaparak başarıya bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Pazarlamacıların yüzde otuz ikisi, işletmeleri için en önemli içerik biçiminin görsel görseller olduğunu söylüyor. Görsel markanızı havaya uçurabilecek bir fotoğraf düzenleme uygulamasına yatırım yapmamayı göze alabilir misiniz? Peki size daha iyi bir haberimiz olduğunu söylesek. Aşağıda derlediğimiz tüm uygulamalar ücretsiz! İşte karşınızda “En İyi 10 Ücretsiz Fotoğraf Düzenleme Uygulaması”!

En İyi 10 Ücretsiz Fotoğraf Düzenleme Uygulaması

10. Visage

@macapp

iOS ve Android için ücretsiz.

En İyi: Selfilerle oynama.

Şunu kabul edelim: Selfiler oldukça önemli. Dolayısıyla yüz kusurları da. Sivilceler, göz altı torbaları veya dişlerin tamamen beyaz olmamasında bir sorun yoktur. Yine de daha fazlasını istiyorsanız Visage sizi bekliyor.

Bu ücretsiz selfie fotoğraf düzenleme uygulaması, portre fotoğraflarınıza hızlı ve kolay bir şekilde rötuş yapmanızı sağlar. Özellikle cildi pürüzsüzleştirebilir, cildin parlaklığını azaltabilir, dişleri beyazlatabilir, göz makyajı yapabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Uygulama ayrıca, selfilerinizi güzelleştirmek için bir dizi ilginç arka plan ve efekt içerir.

Dezavantajı, uygulamanın ücretsiz sürümünün çok sayıda reklam göstermesi ve bitmiş fotoğraf düzenlemenizin altına markalı bir hashtag uygulanmış olmasıdır. Ancak, bu dezavantajlardan kaçınmak için her zaman profesyonel sürüme (ayda 4,99 ABD Doları veya yıllık 9,99 ABD Doları) yükseltebilirsiniz.

9. Enlight Photofox

@macrumors

iOS ve Android için ücretsiz.

En İyi: Sanatsal fotoğraf düzenleme.

Enlight Photofox, en üst düzey, ücretsiz sanatsal fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. 2017’de Apple Tasarım Ödülü kazanan uygulama dramatik efektler oluşturmak için birebirdir. 

Photoshop ile aynı özelliklerin çoğuna sahip olsa da, öğrenmesi Photoshop kadar karmaşık değildir. Bununla birlikte, Enlight Photofox’tan en iyi şekilde yararlanmak için muhtemelen bir dizi eğitim videosu izlemeniz gerekecektir. 

Enlight Photofox’un en popüler özelliklerinden biri, dramatik efektler oluşturmak için fotoğrafları bir araya getirme yeteneğidir. Ayrıca bu uygulamayla resimlerinize grafik öğeleri de ekleyebilirsiniz.

Dezavantajı, ücretsiz sürümün aynı anda yalnızca iki katmanı kullanmanıza izin vermesidir. Bu nedenle, yaratıcılığınızın çılgınca çalışmasına izin vermek istiyorsanız, profesyonel sürüme (ayda 2,74 ABD doları veya bir kerelik 64,99 ABD doları satın alma) abone olmanız gerekir.

8. Adobe Photoshop Fix – En İyi 10 Ücretsiz Fotoğraf Düzenleme Uygulaması

en-iyi-10-ucretsiz-fotograf-duzenleme-uygulamasi
@oberlo

iOS ve Android için ücretsiz.

En iyi: Portre düzenleme.

Adobe Photoshop Fix, fotoğraflarınıza filtre veya efekt eklemek için değildir. Bunun yerine, resimlerinizin istenmeyen yönlerini düzeltmek veya kaldırmak için tasarlanmıştır.

Portrelerinizde profesyonel düzeyde düzenlemeler yapmak için by basit fotoğraf düzenleme uygulamasını kullanabilirsiniz. Başlamak için tüm temel elemanları; vurguları, gölgeleri, renkleri ve daha fazlasını ayarlayabilirsiniz.

Ancak, gerçekten etkileyici olan “Liquify” bölümüdür.

Bir portre yüklediğinizde, uygulama öznenin yüz özelliklerinin her birini otomatik olarak kaydeder. Ardından mükemmel görüntüyü oluşturmak için boyutlarını, şeklini ve konumunu ayarlayabilirsiniz.

Ayrıca Creative Cloud kullanıcısıysanız, düzenlemelerinizi daha fazla düzenleme için masaüstü bilgisayarınızdaki Photoshop’ta da doğrudan paylaşabilirsiniz.

7. Adobe Photoshop Lightroom CC

@adobehelpcenter

iOS ve Android için ücretsiz.

En iyi: Profesyoneller ve hızlı profesyonel ayarlamalar yapmak isteyenler.

Fotoğraf düzenleme oyununuzu daha da geliştirmek istiyorsanız Adobe Lightroom CC’ye göz atmanız gerekir.

Popüler masaüstü yazılımının bu uygulama sürümü, hareket halindeyken profesyonel düzenleme araçlarına erişimenizi sağlar. Ayrıca, fotoğrafçılar arasında popüler olan yüksek kaliteli bir görüntü formatı olan RAW dosyalarıyla bile çalışır.

Bu en iyi fotoğraf düzenleme uygulamasının en güzel yanlarından biri, herkes için her şeyi yapmaya çalışmamasıdır.

Bunun yerine, basit kaydırıcılar olarak sunulan bir dizi yüksek kaliteli ayarlama aracı sağlamaya odaklanır. Bunlar, fotoğrafınızın ışığını, ayrıntısını, rengini, bozulmasını ve grenini ayarlamanıza olanak tanır.

Adobe Creative Cloud’a abone olmaya karar verirseniz, ek özelliklere de erişebilirsiniz. Bunlar, seçici düzenleme ve görüntülerinizi içeriğine göre otomatik olarak etiketleyen ve ideal görüntüyü hızla bulmanıza olanak tanıyan bir AI sistemi olan Adobe Sensei’yi içerir.

6. LiveCollage

en-iyi-10-ucretsiz-fotograf-duzenleme-uygulamasi
@aminoapps

iOS ve Android için ücretsiz.

En iyi: Harika fotoğraf kolajları oluşturma.

Birçok ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması, basit kolajlar (Photoshop Express gibi) oluşturmanıza olanak tanır. Ancak, LiveCollage bunu bir adım öteye taşıyor.

Bu fotoğraf kolajı oluşturucunun binlerce düzeni vardır, böylece ihtiyaçlarınız için her zaman ideal olanı bulabilirsiniz. Çok çeşitli stiller ve ilginç arka planlar vardır. Ayrıca, metin ekleyebilir ve yazı tiplerini, renkleri ve boyutları özelleştirebilirsiniz.

Uygulama ayrıca temel fotoğraf düzenleme araçları sağlar, böylece mükemmel kolajı oluşturmak için uygulamalar arasında geçiş yapmanız gerekmez.

5. Foodie – En İyi 10 Ücretsiz Fotoğraf Düzenleme Uygulaması

@radaar

iOS ve Android için ücretsiz.

En iyi: Yemek fotoğrafı çekme

Herkes bir noktada yemeğinin fotoğrafını çekmiştir. Foodie bunu alır ve yemek fotoğraflarınızı tamamen yeni bir düzeye taşımanıza yardımcı olur.

Foodie’nin editörü Instagram’ınkine biraz benzer. 30’a yakın filtresi vardır. Farkı bunların hepsinin yiyecekler düşünülerek ayarlanmış olmasıdır. 

Foodie ayrıca mükemmel kuş bakışı çekimi yapmanıza yardımcı olur ve renkleri öne çıkarır. Kısacası, yemeğinizin fotoğrafını çekiyorsanız bu uygulamaya ihtiyacınız var.

4. Adobe Photoshop Express

en-iyi-10-ucretsiz-fotograf-duzenleme-uygulamasi
@iphonephotographyschool

iOS ve Android için ücretsiz.

En iyi: Her şey dahil fotoğraf düzenleme.

Adobe Photoshop Express, Photoshop’un en iyi fotoğraf düzenleme araçlarının çoğunu alır ve bunları bir mobil uygulamaya sıkıştırır. Çok sayıda gelişmiş özellik sunmasına rağmen, bu ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulamasının küçük bir dokunmatik ekranda kullanımı oldukça kolaydır.

Beklediğiniz tüm araçlara sahiptir – kırpma, kırmızı göz düzeltme, parlaklık, kontrast, doygunluk, filtreler, kenarlıklar vb. Ancak en iyi yanı akıllı filtre seçimidir. Bu filtreler, renk sıcaklığı ve pozlama sorunları gibi genel sorunları otomatik olarak düzeltir.

Adobe Photoshop Express’i kullanmadan önce ücretsiz bir Adobe ID hesabına kaydolmanız gerekir. Fotoğrafınızı düzenlemeyi bitirdiğinizde, doğrudan cihazınıza kaydedin veya diğer pazarlama ve sosyal medya uygulamalarıyla paylaşın.

3. Prisma Photo Editor

@pierceX

iOS ve Android için ücretsiz.

En iyi: Fotoğraflarınızı sanatsal “resimlere” ve “çizimlere” dönüştürme.

Fotoğrafları “çizimlere” veya “resimlere” dönüştüren filtrelerin çoğu gerçekten berbatlar. Ama Prisma bir istisnadır. 

Bu ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması, “kullanıcıların fotoğrafları Picasso, Munch ve hatta Salvador Dali tarafından boyanmış gibi göstermelerini sağlayan” yapay sinir ağlarını kullanır.

Ek filtrelere erişmek için ödeme yapabilirsiniz, ancak ücretsiz olarak sağlanan cömert bir set vardır. Toplamda, aralarından seçim yapabileceğiniz 500’den fazla yaratıcı filtre vardır.

Prisma’nın ayrıca Instagram’ınkine benzer kendi çevrimiçi topluluğu vardır. Böylece, düzenlemeyi tamamladığınızda, resminizi Prisma özet akışınızda paylaşabilir, doğrudan cihazınıza kaydedebilir, herhangi bir sosyal medya uygulamasında paylaşabilirsiniz.

2. VSCO – En İyi 10 Ücretsiz Fotoğraf Düzenleme Uygulaması

en-iyi-10-ucretsiz-fotograf-duzenleme-uygulamasi
@webtekno

iOS ve Android için ücretsiz.

En iyi: Klasik görünüşlü filtreler.

Instagram gibi, VSCO da çevrimiçi bir topluluğu birleştirir. Ama bunu sadece filtrelerle yapar. 

Bu ücretsiz fotoğraf uygulaması, fotoğraflarınızın bir analog film kamerasında çekilmiş gibi görünmesini sağlayan bir dizi çarpıcı filtre sağlar. Bu yumuşak ve ince filtreler, yoğun şekilde filtrelenmiş Instagram ön ayarlarına kıyasla fotoğraflarınıza bir sınıf dokunuşu katar. Ayrıca bunları basit bir kaydırıcıyla da ayarlayabilirsiniz.

Elbette uygulama aynı zamanda ayarlamalar, kırpma, kenarlıklar ve vinyetler gibi tüm standart düzenleme araçlarına da sahiptir. Pozlamayı, kontrastı, sıcaklığı veya cilt tonlarını ayarlamak için VSCO’yu da kullanabilirsiniz.

Fotoğrafınızı düzenlemeyi bitirdikten sonra, onu VSCO topluluğuyla veya Instagram gibi başka bir sosyal ağla paylaşabilirsiniz! Uygulama, yerleşik paylaşım özelliğini kullanarak WhatsApp ve SMS’de paylaşmanıza bile izin verir.

1. Snapseed

en-iyi-10-ucretsiz-fotograf-duzenleme-uygulamasi
@vikipedi

iOS ve Android için ücretsiz.

En iyi: Bir mobil cihazda gelişmiş fotoğraf düzenleme.

Google’ın Snapseed’i, çok çeşitli özellikleri ve sezgisel bir arayüzü ile masaüstü fotoğraf düzenleyicilerine rakip olan güçlü bir paket sunuyor.

Beklediğiniz gibi, bu ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması bir dizi önceden ayarlanmış filtreyle birlikte gelir. Ancak çoğu uygulamanın aksine bu filtreleri düzenleyebilir ve hatta sıfırdan kendi filtrelerinizi oluşturabilirsiniz.

Ayrıca, kırpma, düzleştirme, çerçeveler, metin, vinyet vb. gibi tüm klasik araçlara sahiptir. Keskinleştirme özelliği, görüntüyü grenli göstermeden işi yapar. 

Snapseed, alan derinliğini düzenlemenizi sağlayan hassas maskeleme özelliğine sahiptir – fotoğrafçılar bunu genellikle arka planı bulanık hale getirmek ve ön planı daha da netleştirmek için yapar.

Ayrıca bir “Seçici Ayar” aracı da var. Ayrıca bu, fotoğrafınızın belirli bir alanını seçmenize ve o tek noktanın doygunluğunu, kontrastını ve parlaklığını ayarlamanıza olanak tanır. Bununla birlikte fotoğraf düzenleyici uygulaması düzenleme geçmişinizi kaydeder, böylece önceki düzenlemelerinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Kaynakça

  • https://www.tomsguide.com/best-picks/best-video-editing-software
  • https://www.creativebloq.com/features/6-great-video-editing-apps-for-mobile
  • https://www.wyzowl.com/best-video-editing-apps/
  • https://www.oberlo.com/blog/best-photo-editing-apps-iphone-android

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar