Lezzeti Görseliyle Bütünleşen Nefis Tatlılar

Paylaşmayı unutmayın.

Lezzeti Görseliyle Bütünleşen Nefis Tatlılar – Çocukluk ikramlarından anneanne ve babaanne elinden çıkmış mis tatlıların yerini hiçbir şeyi tutamayacağı aşikar. Tatlı ikramların tüm nostaljisine rağmen, bazı yerel lezzetler dünyaya açılmıştır. Dil veya kültür gibi yiyeceklerle neyin “yabancı” olduğunu belirlemek karmaşık hale gelir. Tiramisu, İtalya’ya küresel ticaret yoluyla gelen çikolata, kahve ve şekere güvenirken, Hong Kong’un en ikonik tatlılarının kökleri Portekiz’dedir.

Lezzeti Görseliyle Bütünleşen Nefis Tatlılar

Crème Brûlée, Fransa

@dairyfarmersofcanada

Genellikle saf krema kullanılarak yapılan crème brûlée, tüm muhallebi tatlılarının en zenginlerinden biridir. Pıhtılaşmayı ve aşırı pişirmeyi önlemek için su banyosunda hafifçe pişirilmelidir. Yapımı kolay gibi görünen, aslında en uğraştırıcı tatlılardan biridir.

Dan Tats, Hong Kong

@SBSTV

Bölgenin en ikonik ikramlarından birini tatmak için yumurtalı muhallebi kokusunu bir Hong Kong fırınında izlemelisiniz. Elde yemek için mükemmel boyuttadır. Sıcak muhallebi ideal bir gevrek kabukla karşılaştığındaki zıtlık, eminiz ki hoşunuza gidecektir. Fırından yeni çıkmış, taze olarak tüketmenizi tavsiye ederiz. 

Flan, Latin Amerika

@petitegourments

Muhallebi tatlılarının geniş ailesinde yer alan Flan, Latin Amerika kökenlidir. Gayet sade olsa da kremsi dokusu lezzetine lezzet katıyor.

Hem ince bir koyu karamel tabakası, tatlının tepesinde yer alıyor; hem de etrafında da şuruplu sos bulunuyor. Flan, Latin Amerika’ya İspanya’ dan gelmiştir. Anlayacağınız göçebe bir tatlıdır. Zaman içerisinde yapılan değişik çeşitlerini tatmanızı da öneririz.

Gâteau Fondant au Chocolat, Fransa

İç kısımdaki yavaş çikolata akışını serbest bırakmak için, Fransızcada “eriyen çikolatalı kek” anlamına gelen ‘gâteau fondan au chocolat’ tatlı severlerin vazgeçilmezidir.

@supervalu

Öyle ki bu tatlının çok ince bir çizgisi vardır. Zamanından önce servis ederseniz yapışkan bir sıcak kek hamuru; zamanından geç servis ederseniz ise kek kıvamıdır. Eğer dengeyi tam kıvamında ayarlarsanız, çikolatalı pastanın yumuşaklığı ile erimiş çikolatanın kıvamlı dokusunu bileştirirsiniz. Bunun sonucunda ağzınızda enfes bir lezzet kalır. Öyle bir lezzet ki, asla ama asla bitmesini istemezsiniz. Ek olarak belirtmeliyiz ki, 1990′ larda kek, lav keki veya erimiş çikolatalı kek olarak bir menü yıldızı oldu. 

Gelato, İtalya

Dondurma, yaz aylarının kavurucu sıcağında içimizi ferahlatmak için gerekli ihtiyaçlardan biri. Bu serinliğin lezzetli hali Gelato’ dan oluşuyor. Öyle ki gıda sektöründe Gelato’ nun çok büyük bir yeri vardır.

lezzeti-gorseliyle-butunlesen-nefis-tatlilar
@recipes

Gelato, diğer dondurmalardan farklı olarak içinde en az %3,5 oranında tereyağı bulundurmalı. Bununla birlikte, dondurulmuş tatlılar arasında Galeto yeni tatlılar arasında en iyi ödüllere layık görüldü. Hem düşük yağ oranına sahip, hem ferahlatıcı, hem de lezzetli mi lezzetli ve bir o kadar da orijinal! Bizce ödül kazanmayı sonuna kadar hak etmiş.

Gulab Jamun, Hindistan

Zengin tatlar barındıran ve emek isteyen bu tatlı, Ramazan Bayramı’ ndan Diwali’ ye Hint kutlamalarının favorisidir. Ancak adı İran kökenlerine işaret eder.

lezzeti-gorseliyle-butunlesen-nefis-tatlilar
@foodnetwork by @NidhiJalan

Gulab jamun hamuru için geleneksel tariflerden yararlanılıyor. Bir kepçe khoya, düşük ateşte saatlerce kaynayan inek veya manda sütünün azaltılmasıyla başlar ve tatlıya eriyen bir doku kazandırır.

Japon Cheesecake

Peynir ve şekerin absürd birleşimi damakta hoş bir tat bıraktığını inkar edemeyiz. Bu birleşimin New York versiyonunu biraz ağır bulan cheesecake meraklıları için Japon versiyonu sizin için güzel bir seçenek.

@Pinterest by @MilenaŠabatová

Nitekim işin sırrı, biraz teknik bilgiye bağlıdır. Çırpılmış yumurta beyazlarını krem ​​peynir ve vanilya ile birleştirin. Sonrasında bu karışımı zengin sıcak bir hamur haline getirirseniz siz de bu lezzete ulaşabilirsiniz. Ne var ki bu cheesecake’in versiyonları, Japon marketlerinden birinci sınıf fırınlara kadar her yerde mevcuttur.

Kulfi, Hindistan

Kulfi, dondurma ailesinin en şehvetli ikramları arasında yer alıyor. Baştan çıkarıcı derecede zengin baharatlara ve dokuya sahip. Saatlerce sürekli karıştırmayı gerektirir ve dürüst olmak gerekirse çoğumuz için zahmetlidir. Gene de geleneksel tariflerle yapılır. Öyle ki, taze sütü kısık ateşte kaynatarak başlar; bu işlem, sütün doğal şekerine karamel tatlılığı verir.

lezzeti-gorseliyle-butunlesen-nefis-tatlilar
@vaya.in by @NaitikTiwari

Ülkenin dört bir yanındaki şehirlerde, gül, kakule, safran veya fıstık kulfi’ nin tadı zamanla farklılaşmıştır. Zira tarifler zamanla değişir ama kökeni aynı kalır. Araştırmacılar bu tattığınız tatlı ikramın Babür İmparatorluğu’ na dayanan kökleri olduğu düşünüyorlar.

Trifle, Birleşik Krallık

Süt ile ıslatılmış sünger kek düşünelim. Yumuşak katmanları arasına yerleştirdiğiniz reçel, muhallebi ve – pratik bir İngiliz dokunuşuyla – krem ​​şantiden oluşan bir tabak dolusu lezzete kimse hayır demez. Keza usta bir fırıncının elinin lezzeti ile doğru kıvama ulaşınca bu tatlıyı ölene kadar yemek isteyeceksiniz. Öyle ki katmanların arasına ne koyarsanız koyun, o güzel nostalji hissi hiçbir zaman kaybolmaz.

lezzeti-gorseliyle-butunlesen-nefis-tatlilar
@greatbritishchef

Tatlıların içeriği zamanla değişmiş olsa da temel dokusunu asla kaybetmiyor. Artık ev yapımı İngiliz tatlılarının yerine daha pratik tatlıları tercih etsek de birçok yemek sever için saf, hafif ve kremsi bir nostaljidir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar