En Fazla Takipçiye Sahip Türk Twitter Hesapları

en fazla takipçiye sahip Türk Twitter hesapları

Paylaşmayı unutmayın.

En Fazla Takipçiye Sahip Türk Twitter Hesapları – Daha önce Instagram ve Youtube bazında yaptığımız listelerin bir başkası ile karşınızdayız. 2006’da kurulan ve Türkiye’de gündemi belirleme konusunda en etkili sosyal mecra olan Twitter, Türkiye’de yaklaşık 20 milyon kullanıcıya sahip, Instagram’a göre daha resmi, ciddi ve daha fazla dikkate alınan bir sosyal mecra olan Twitter’da en fazla takip edilen Türk hesapları sıraladık. Instagram’a göre siyasi erkanların daha çok ön planda olduğu Twitter için bu listeyi tüm geneli baz alarak yapsak listeyi tamamen siyasetçiler oluştururdu, bu sebeple kategorik olarak en fazla takipçiye sahip Türk Twitter kullanıcılarını listeleyeceğiz. İşte en fazla takipçiye sahip Türk Twitter hesapları…

en fazla takipçiye sahip Türk Twitter hesapları
Görsel: Media

En Fazla Takipçiye Sahip Türk Twitter Hesapları – Siyaset

  1. Recep Tayyip Erdoğan (17 Milyon Takipçi)
  2. Abdullah Gül (8 Milyon Takipçi)
  3. Kemal Kılıçdaroğlu (7 Milyon Takipçi)
  4. Fahrettin Koca (6 Milyon Takipçi)
  5. Ahmet Davutoğlu (5 Milyon Takipçi)
en fazla takipçiye sahip Türk Twitter hesapları Erdoğan
Görsel: CnnTürk

Bu kategoride ve Türkiye genelinde en fazla takipçiye sahip kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kendisinin 17 milyon takipçisi vardır ve genel sıralamada en yakın rakibi 14 milyon takipçisi bulunan Cem Yılmaz’dır. Siyaset kategorisinde ise en yakın rakibi eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’dür. Ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabı ise en fazla takipçiye sahip Türk Twitter hesapları arasında, siyaset kategorisinde üçüncü sıradadır.

En Fazla Takipçiye Sahip Türk Twitter Hesapları – Kültür & Sanat

  1. Cem Yılmaz (14 Milyon Takipçi)
  2. Okan Bayülgen (6,8 Milyon Takipçi)
  3. Demet Akalın (6,7 Milyon Takipçi)
  4. Ata Demirer (6,7 Milyon Takipçi)
  5. Sıla Gençoğlu (5,6 Milyon Takipçi)
cem yılmaz - en fazla takipçiye sahip Türk Twitter hesapları
Görsel: TŞG

Kültür & sanat alanında zirvede Türkiye’nin ilk Twitter kullanıcılarından biri olan ve attığı tweetlerle sık sık gündem olan, 14 milyon takipçisi bulunan Cem Yılmaz yer alıyor. Listenin ikinci sırasında talk show programları ile tanınan Okan Bayülgen yer alıyor. Onları sırasıyla şarkıcı Demet Akalın, komedyen Ata Demirer ve şarkıcı Sıla Gençoğlu takip ediyor.

En Fazla Takipçiye Sahip Türk Twitter Hesapları – Medya

  1. Fatih Portakal (7,9 Milyon Takipçi)
  2. NTV (7,5 Milyon Takipçi)
  3. Cüneyt Özdemir (7 Milyon Takipçi)
  4. NTV Spor (6 Milyon Takipçi)
  5. Acun Ilıcalı (5 Milyon Takipçi)
fatih portakal
Görsel: Welt

Medya ve basın kategorisinde haber sunucusu Fatih Portakal zirvede yer alıyor. İktidara muhalif bir duruş sergileyerek haber sunuculuğu yapan ve özellikle de seçim dönemlerinin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Fatih Portakal’ın Twitter’da 7,9 milyon takipçisi bulunuyor. En yakın rakibi, Türkiye’nin köklü haber kanalı NTV olurken, NTV’yi de gazeteci Cüneyt Özdemir takip ediyor.

Fenomenler

  1. Baho (4 Milyon Takipçi)
  2. Her Gün 1 Yeni Bilgi (3,8 Milyon Takipçi)
  3. Gaf Ebesi (3,6 Milyon Takipçi)
  4. Danla Bilic (2,9 Milyon Takipçi)
  5. Odun Herif (2,7 Milyon Takipçi)
danla bilic
Görsel: egleniyormuyuz

Bir dönem Twitter’da oldukça söz sahibi olan ve gündemi belirleyen fenomenlere daha sonra yavaş yavaş ilgi azalınca bir bölümü Instagram’a kaydı. Kalanların ise hitap edebildiği pek bir kitle olmadı. Fenomenlerin yerini ise dikkat çeken tweetler atan daha kurumsal görünümlü hesaplar aldı. Baho adlı hesap 4 milyon takipçi ile bu kategoride zirvede yer alıyor. Oldukça ilginç bilgileri takipçileri ile buluşturan Her Gün 1 Yeni Bilgi adlı hesap ise 3,8 milyon takipçi ile bu kategorinin ikincisi durumunda.

En Fazla Takipçiye Sahip Twitter Hesapları – Dünya

  1. Barack Obama (128 Milyon Takipçi)
  2. Justin Bieber (113 Milyon Takipçi)
  3. Katy Perry (109 Milyon Takipçi)
  4. Rihanna (100 Milyon Takipçi)
  5. Cristiano Ronaldo (90 Milyon Takipçi)
en fazla takipçiye sahip Türk Twitter hesapları
Görsel: EHR

Dünyada ise en fazla takipçiye sahip Twitter kullanıcısı eski ABD başkanı Barack Obama. Onu sırasıyla ABD’li şarkıcılar Justin Bieber, Katy Perry ve Rihanna takip ediyor. 90 milyon takipçisi ile Cristiano Ronaldo ise dünyanın en fazla Twitter takipçisine sahip beşinci ismi.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar