En Fazla Aboneye Sahip Türk Youtube Kanalları

en-fazla-aboneye-sahip-turk-youtube-kanallari

Paylaşmayı unutmayın.

En Fazla Aboneye Sahip Türk Youtube Kanalları – Son on yılın en ciddi yükseliş gösteren sosyal medya platformu olan ve dünyanın en çok kullanılan video sitesi Youtube’da, özellikle de son on yılda kanalların aboneleri de devasa sayılara ulaştı. Youtube, içerik üreticilere ciddi paralar kazandırmaya başladıktan sonra profesyonel kanalların artması bir sektör yarattı ve insanları buraya çekti. Böylece hem Youtube’un hem de Youtube’da hizmet veren kanalların abone sayıları, izlenme sayıları hızla yükselmeye başladı. Youtube için içerik üreten Türk Youtuberlar, bu hızlı yükseliş ile birlikte devasa paralar kazanmaya başladı ve buna paralel olarak bu işi daha profesyonel bir şekilde yapmaya başladılar. Bizde bu yazımızda sizlere en fazla aboneye sahip Türk Youtube kanalları hakkında bir liste yapmak istedik. Yazının sonunda Dünya’da en fazla aboneye sahip Youtube kanallarının da listesini bulabilirsiniz.

en fazla aboneye sahip türk youtube kanalları
Görsel: OgsCapital

En Fazla Aboneye Sahip Türk Youtube Kanalları

10 • Oha Diyorum (5,63 Milyon Abone)

Sık sık değişen bir kadro ile oyunların oynandığı, rekor denemelerinin yapıldığı bir eğlence kanalı olan Oha Diyorum, 5,63 milyon aboneye sahip. Haftada ortalama iki videonun yüklendiği kanalda bu videolar ortalama 900 Bin kişi tarafından izleniyor. Kanal aslında MediaKrafts adlı Almanya merkezli bir şirkete ait.

9 • Reynmen (6,2 Milyon Abone)

Reynmen, 6,2 milyon abone sayısı ile Türkiye’nin en çok aboneye sahip 9. kanalı konumunda. Geçmişte eğlenceli videoların da paylaşıldığı kanaldan daha sonra bu videolar kaldırıldı ve Yusuf Aktaş’ın sadece profesyonellik dönemlerine ait videolar yüklendi. Kanalda 290 Milyon kez izlenmiş bir video da mevcuttur. Bu video Reynmen’in yani Yusuf Aktaş‘ın seslendirdiği Derdim Olsun şarkısının klibidir. Şarkı kliplerini göz ardı edersek kanaldaki videoların ortalama 6 milyon kez izlendiğini söyleyebiliriz.

8 • Kanal D (6,64 Milyon abone)

Tv kanalı Kanal D‘nin Youtube kanalı da oldukça ciddi bir abone sayısına sahip. 6,64 milyon abonesi olan kanal, TV’de yayınlanan dizi ve programlarına ait bölümleri ve özel görüntüleri Youtube izleyicisi ile buluşturuyor. Kanalın ortalama video izlenme sayısı ise 80 Bin.

https://www.youtube.com/watch?v=Pslrq7iR7wE

7 • Atv (6,77 Milyon Abone)

Listemizdeki iki tv kanalından biri olan ATV’nin Youtube’da 6,77 milyon abonesi bulunuyor. Tıpkı Kanal D gibi ATV de Youtube kanalında dizilerine ve programlarına ait bölümleri ve özel görüntüleri paylaşıyor. ATV’nin bir videosu ortalama 100 bin kişi tarafından izleniyor.

6 • Deli Mi Ne? (6,85 Milyon Abone)

Oldukça yüksek adrenalin ve heyecan içeren eğlenceli videoların yayınlandığı Deli Mi Ne adlı Youtube kanalı 6,85 milyon abone sayısı ile en fazla aboneye sahip Türk Youtube kanalları listemizde altıncı sırada. Ali Abdülsselam Yılmaz’a ya da bilinen adı ile Fester Abdü’ye ait kanalın videoları ortalama olarak 8 milyon kişi tarafından izleniyor.

5 • Kafalar (6,99 Milyon Abone)

2015 yılından bu yana eğlenceli videolar yayınlayan Youtube kanallarından biri olan Kafalar, 6,99 milyon aboneye sahip. Videoları ortalama olarak 3 milyon kez izlenen kanalın içerikleri Atakan Özyurt, Bilal Hancı ve Fatih Yasin tarafından üretiliyor.

4 • Oyuncak Oynuyorum (7,76 Milyon Abone)

Listedeki tek çocuk kanalı olan Oyuncak Oynuyorum, 7,76 milyon abone sayısı ile ülkemizin en çok abonesi olan çocuk kanalı unvanına sahip. 2016’dan bu yana Youtube’da var olan kanalın videoları bugüne dek toplamda 5,7 milyar kez izlendi. Her bir videosu ise ortalama 1 milyon görüntüleme almaktadır.

3 • Orkun Işıtmak (7,89 Milyon Abone)

2010 yılından bu yana Youtube’da olan Orkun Işıtmak kanalı, 7,89 milyon abone sayısı ile en fazla aboneye sahip Türk Youtube kanalları arasında üçüncü sırada. Adından da anlaşılacağı üzere Orkun Işıtmak’ın başrolünde olduğu eğlenceli ve heyecan dolu videoların yayınlandığı kanalda her hafta iki video yayınlanmakta ve bu videoların her biri ortalama üç milyon izlenmektedir.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=pxbNrr-5dRQ

2 • Enes Batur (13,7 Milyon Abone)

Türkiye’nin en çok izlenen Youtuberı Enes Batur’un kanalı 13,7 milyon abone ile aynı zamanda en fazla aboneye sahip ikinci Türk Youtube kanalı. Enes Batur‘un videoları toplamda 7,2 milyar kez izlenmiş ve her bir videosu da ortalama 5 milyon kez görüntülenmekte.

1 • NetD (18,4 Milyon Abone)

Geldik listenin zirvesine… Zirvede birçok müzik şirketi ile anlaşması bulunan, neredeyse her müzik klibini yayınlayan, Doğan Holding bünyesinde hizmet veren NetD kanalı var. 18,4 milyon aboneye sahip NetD, günde ortalama 7 video yüklemektedir. Kanalın toplam izlenme sayısı 38 milyardır. Her vieo ortalama 100 Bin kez izlense de bu durum sadece çok fazla video yüklenmesinden kaynaklanmaktadır. Kanalın on milyondan fazla izlenmiş onlarca videosu da bulunmaktadır. Özetle; Türkiye’nin en çok aboneye, en çok izlenme sayısına sahip kanalı açık ara farkla NetD’dir.

Dünya’da sıralama nasıl diye merak ediyorsunuzdur mutlaka. Youtube’da en fazla aboneye sahip on kanal şu şekilde sıralanmaktadır.

1 • T-Series (153 Milyon Abone)

2 • PewDiePie (103 Milyon Abone)

3 • Cocomelon (93 Milyon Abone)

4 • SET India (82 Milyon Abone)

5 • 5-Minute Crafts (68 Milyon Abone)

6 • WWE (66 Milyon Abone)

7 • Zee Music Company (61 Milyon Abone)

8 • Canal KondZilla (60 Milyon Abone)

9 • Justin Bieber (56 Milyon Abone)

10 • Dude Perfect (53 Milyon Abone)

Kaynak

👉 En iyi 15 Türk film ve dizi müzikleri

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar