E-posta Teslim Edilebilirliği İşletmenizi Nasıl Etkiler?

E-posta Teslim Edilebilirliği İşletmenizi Nasıl Etkiler?

Paylaşmayı unutmayın.

E-posta Teslim Edilebilirliği İşletmenizi Nasıl Etkiler? – Dikkat, sınırlı bir kaynaktır. İnsanların dikkatini nereye vereceğini etkileyecek olan ise e-postalarınızın ilgi çekiciliği. E-postalarınız ilk bakışta yeterince etkili değilse, tıklanma hayallerinize veda edebilirsiniz.

Son araştırmalar, 2020’de e-posta açma oranlarının düştüğünü gösteriyor. Bu eğilim tersine dönebilir, ancak dünyadaki e-posta sayısının önemli ölçüde artmaya devam edeceği kesin. İnsanların sadece e-postalarınızı açmasına değil aynı zamanda: e-postalarınızı almasına, okumasına ve onlarda değer bulmasına ihtiyacınız var. Ama nereden başlamalı?

E-posta Teslim Edilebilirliği İşletmenizi Nasıl Etkiler?

E-posta Teslim Edilebilirliği
Photo by Miguel Á. Padriñán on Pexels

E-posta teslimi, konu satırları hazırlamaktan veya bir harekete geçirme ifadesi seçmekten biraz daha tekniktir. Bununla birlikte, e-posta pazarlamanızdan en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, her şeyden önce teslim edilebilirliğinize önem vermeniz gerekmekte. E-postalarınız asla gelen kutusuna ulaşmaz ve bunun yerine spam’e giderse, esprili konu satırlarınızı gösterme şansınız bile olmayacaktır.

Ayrıca, e-posta teslim edilebilirliğini, e-posta pazarlama gökdeleninizin temeli olarak düşünün. Her türlü süsleme ve zekice iletiler için plan yapabilirsiniz. Ancak güçlü bir temel olmadan bunların hiçbiri önemli olmayacaktır.

E-posta Teslim Edilebilirliği İşletmenizi Nasıl Etkiler?
Photo by Tumisu on Pixaba

E-postalarınızın gelen kutularına ulaşmasıyla ilgili hiç sorun yaşamadıysanız, bu harika. Sorun yaşadıysanız, dijital boşluğa bağırmanın ne kadar sinir bozucu olabileceğini zaten biliyorsunuzdur. Bir spam filtresinin yanlış tarafında asla kapana kısılmamak için teslim edilebilirliğin temellerini öğrenmek gerekiyor.

E-posta Sağlayıcınızın Özel IP’leri Olduğundan Emin Olun

Mesajlarınızın gerçekten hedeflerine ulaştığından emin olmak ve pazarlama e-postalarınız için özel bir IP adresi almanız önerilir. Özel bir IP, bu adresten e-posta gönderen tek kişi olduğunuzu garanti eder. Özel bir IP olmadan, aynı adresi başkalarıyla paylaşırsınız, bu da bir gönderen olarak itibarınızın, sizinki kadar onların davranışlarına da bağlı olduğu anlamına gelir.

IP’nizi paylaşan biri spam göndericiyse ne olur? Elbette, böylesi bir durum olasılık alanının dışında değil. Sonuçta, tüm e-postaların yaklaşık %85’i spam. Ayrıca, her gün yaklaşık 122 milyar önemsiz posta gönderiliyor. Gelen kutunuz muhtemelen %85 oranında spam ile dolu değildir. Bu da, filtrelerin işlerini yaptığı anlamına geliyor. Kendi e-postalarınızın bu sayı arasında sayıldığını görmek trajedi olur.

Gönderen itibarınızı yakından izlemeniz gerekiyor. Bu yolda da, en yaygın e-posta araçları, nasıl puan aldığınızı görmenizi kolaylaştıracaktır. Özel bir IP ile, en azından herhangi bir düşüşün kontrol edebileceğiniz faktörlerden kaynaklandığını bilebilirsiniz.

Teslim Edilebilirlik Ekibine Sahip Bir E-posta Servis Sağlayıcısı Edinin

E-posta Servis Sağlayıcısı
Photo by Torsten Dettlaff on Pexels

Tüm e-posta servis sağlayıcıları aynı şekilde çalışmaz. Bir uçta, yardıma veya rehberliğe sıfır erişimle bir ton e-posta göndermek için herhangi bir e-posta sağlayıcısıyla çalışabilirsiniz. Öte yandan, yalnızca iyi teslim edilebilirlik oranları sağlamak için araçlar sağlamakla kalmayan, aynı zamanda bunu sürekli olarak iyileştirmek için stratejiler uygulamanıza yardımcı olabilecek kişilerle çalışabilirsiniz.

“Sektörde deneyime sahip profesyoneller” kadar önemli bir şeyin tüm e-posta sağlayıcıları için temel olacağını düşünebilirsiniz. Maalesef bu yaklaşım doğru değil. E-posta pazarlaması yarı pişmiş çözümlerin Vahşi Batı’sı olmaya devam ediyor. Bu nedenle güvendiğiniz yere dikkat etmelisiniz.

Seeding (Tohumlama) Testi Kullanın

E-posta teslim edilebilirliği - seeding
Photo by Serpstat on Pexels

Seeding testi, gönder tuşuna basmadan önce teslim edilebilirliği test etmenize olanak tanır. Bu sayede, e-postalarınızın nereye gittiğini görmek için çeşitli gelen kutuları (Gmail, Apple Mail, Outlook vb.), ISS’ler ve tarayıcılar için test adreslerine e-postalar gönderebilirsiniz.

Düzenli seeding testi, her e-posta pazarlamacısının standart uygulamasının önemli bir parçası olmalıdır. Son olarak; her e-postayı maksimum sayıda kişinin almasını sağlamak için mesajlarınızı optimize etmeye çalışmalısınız.

Teslim edilebilirlik olasılıklarınızı optimize etmek ve içeriğinize hak ettiği önemi vermek için bu stratejileri kullanmayı deneyebilirsiniz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar