Dünyanın En Kalabalık Konserleri

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyanın En Kalabalık Konserleri – Müzik adeta hayatımızın her yerinde mevcut. Alışveriş yaparken veya televizyon izlerken bile müzik karşımıza çıkıyor. Müziksiz bir hayatın düşünülmesi açıkçası çok zor. Eskiden müziğe ulaşması o kadar kolay değilken bugünlerde herkes Youtube’dan istediği şarkıya anında ulaşabiliyor. Bununla birlikte artık müzisyenlerde eskisi gibi albümle çıkış yapmak yerine Youtube’a şarkı yüklemeyi ve oradan müziğini tanıtmayı daha çok tercih ediyorlar. Sadece Youtube değil birçok müzik dinleme uygulaması bulunmakta.

Dijital platformlardan dinleyicileri ile buluşan sanatçılar belirli bir kitleye ulaştıklarında konserler vermeye başlarlar. Sadece konserlerde değil birkaç günlük festivallerde de yer alırlar. Elbette çok dinlenen şarkıcıların veya grupların konserleri kalabalık olmakla birlikte bilet dahi bulamayabilirsiniz. Özellikle çok tanınmış ve köklü gruplar veya şarkıcıların konserlerinde izdihamın hakim olduğunu görebilirsiniz. Biz de size katılımın hat safhada olduğu en kalabalık konserleri derledik.  

Dünyanın En Kalabalık Konserleri

Rod Stewart – Rio de Janerio Konseri

dunyanin-en-kalabalik-konserleri
@pinterest

İngiliz şarkıcı Rod Stewart, 31 Aralık 1994 gecesi ücretsiz olarak dinleyicileri ile buluştu. Ve bu buluşmaya neredeyse 4.2 milyon kişi canlı olarak katıldı. Dünya çapında 100 milyon plaktan fazla satan Rod Steward, tüm zamanların en kalabalık konserini yapmış oldu.

Jean Michel Jarre – Moskova

@pinterest

Moskova şehrinin 850. kuruluş yıl dönemine özel olarak hazırlanan bu konserde, ünlü elektronik müzik sanatçısı Jean Michel Jarre sahnedeydi. 1997 yılında yapılan bu konser Moskova Devlet Üniversitesi’nin önünde düzenledi. Konsere toplamda 3,5 milyon kişi canlı olarak katıldı.

Jean Michel Jarre – Paris

dunyanin-en-kalabalik-konserleri
@pinterest

Fransız Devrimi’nin 200. yılı anısına düzenlenen bu konsere toplamda 25 milyon insan katılmıştır. Jean yaptığı bu konserden sonra Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanmıştır. Fransa’da yapılan en büyük şehir konserlerinden biri olmakla birlikte konserde büyük bir şölen düzenlenmiştir.

Monster of Rock – Moskova

dunyanin-en-kalabalik-konserleri
@pinterest

1991 yılında düzenlenen bu konser adından da anlaşılacağı üzere döneminin en iyi heayv metal gruplarına ev sahipliği yapmıştır. Konsere Metallica, AC/DC, Pantera ve The Black Crowes gibi milyonlarca dinleyiciye sahip gruplar sahne almıştır. Heayv metal festivallerinin en iyisi olarak adlandırılan bu konserde neredeyse 1,6 milyon kişi canlı olarak dinledi.

Love Parade – Dortmund

dunyanin-en-kalabalik-konserleri
@pinterest

Elektronik müzik ve dans festivali olan Love Parade daha önceden Berlin, Duisburg ve Essen şehirlerinde düzenlenmişti. Düzenlenen festivallerde her birine 1 milyondan fazla insan katılmıştır. 2008 yılında düzenlenen Love Parade festivaline ise toplamda 1,6 milyon kişi katılmıştır. Konseri düzenleyenlerin bu kadar fazla kişinin katılacağını tahmin edememesinden dolayı festival sırasında ölüm ve yaralananlar olmuştur. Aşırı kalabalık yüzünden yaşanan bu durum sonucunda, o sene festival “Love Parade Faciası” olarak adlandırılmıştır.

Live 8 – Philadelphia

@pinterest

G8 ve Güney Afrika’da yardım olarak düzenlenen bu konsere sadece şarkıcılar veya gruplar değil ünlü aktörlerde katılmış ve sunuculuk yapmıştır. Amerika ayağında toplamda 1,5 milyon kişinin katıldığı bu konserde büyük bir izdiham çıkmıştır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar