Özgürce Müzik Dinleyebileceğiniz En İyi 7 Uygulama

Paylaşmayı unutmayın.

Günlük hayatımızda her türlü bilgiye erişmek için internet ortamını hemen hemen hepimiz kullanıyoruz. İnternet ortamını tabii ki sadece bilgiye erişmek için değil, ayrıca eğlenmek veya müzik dinlemek için de sıklıkla kullanıyoruz. Biz bugünkü yazımızda müzik ile ilgili olan kısmı paylaşacağız.

İnternet üzerinde ücretsiz olarak yüzlerce web sitesine ulaşabilir ve istediğimiz müziği de anında indirebiliriz. Fakat dinlediğimiz veya rahatlıkla indirebildiğimiz bu müziklerin bulunduğu siteleri hukuki açıdan incelememiz gerekiyor. Öyle ki uzun zamandır kullandığımız müzik sitelerinin yasal olup olmadığını çoğumuz bilmiyoruz. İşte biz de bu yazımızda güvenli ve yasal olarak  ücretsiz müziklerin bulunduğu web sitelerinden bahsedeceğiz.

1. Spotify

Spotify

@Spotify

İlk olarak hepimizin bildiği ve sevdiği Spotify’dan bahsedelim o zaman. Genel tanımını yapacak olursak: İsveçli bir müzik veri akışı servisi olup aralarında Sony, EMI, Warner Müzik Grubu, The Orchard ve Universal’in de bulunduğu bir dizi seçkin bağımsız plak şirketlerinden seçilmiş müziklerin sınırsızca dinlenmesine izin vermektedir.

Her gün dinlemekten sıkıldığımız parçaları Spotify sayesinde sürekli güncelleyebiliriz. Bu uygulama dinlediğimiz parçalardan yola çıkarak beğeneceğimiz parçaları bize önererek listemizi sürekli güncel tutmamızı sağlıyor. Ayrıca”Herkes için müzik” sloganıyla kalplere fazlasıyla dokunmayı başaran Spotify uygulamasını en iyi müzik siteleri listemizin ilk sıralarında bahsetmekten mutluluk duyduğumuzu belirtmemiz gerekiyor.

2. Fizy

fizy

@fizy

Fizy, 2008’den bu yana müzik piyasasında olan en iyi müzik platformlarından birisidir. Ercan Yaris tarafından kurulan Fizy, Türkiye merkezli bir müzik portalı olduğundan dolayı bizim için fazlasıyla değerlidir diyebiliriz.

Eğer Fizy’i tam performanslı bir şekilde kullanmak isterseniz bir miktar ödeme yapmanız gerekiyor. Fakat tamamen ücretsiz servisinin de bulunduğu Fizy, bu platformda da bizi fazlasıyla memnun ettiğini söyleyebiliriz.

3. SoundCloud

soundcloud

@theverge

SoundCloud, sınırsız müzik akışı yapmanıza ve şarkıları ücretsiz olarak indirmenize izin veren popüler müzik sitelerinden birisidir. Aslında, çevrimiçi olarak bulabileceğiniz bütün müzikleri para ödemeden alabileceğiniz en iyi Spotify alternetifi olarak da görülebilir.

Bu çevrimiçi müzik kitaplığında, içerikler kimseye bağlı olmaksızın bağımsız olarak sanatçılar ve ünlü müzisyenler tarafından yüklenir. Bu web sitesini kullanmak isterseniz arama çubuğuna istediğiniz sanatçının veya parçanın adını yazarak kolayca aradığınız parçayı bulabilirsiniz.

4. Jamendo

jamendo

@jamendo

Jamendo müzikte yüklenen şarkıların tümü Creative Commons lisansı ile korunmaktadır, bu da web sitesinde bulunan müziklerin hepsini güvenli bir şekilde indirip dinleyebileceğiniz anlamına geliyor.

Sürekli olarak güncel tutulan müzik listeleri ve radyo kanalları istasyonları sayesinde kendine bağlı iyi bir kitlesi bulunuyor. Eğer sizde tamamen güvenli web sitesi arıyorsanız bu siteye bakmanızı kesinlikle öneriyoruz.

5. Audiomack

Audiomack

@Medium

Audiomack, ilk sırada bahsettiğimiz SoundCloud’a en iyi alternatif olarak gösterilen bir müzik platformudur. Bu ücretsiz müzik indirme sitesi, fazlasıyla şaşırtıcı müzikler keşfetmek ve zamanımızı güzel geçirmek için kesinlikle uğramamız gereken bir web site gibi gözüküyor.

Audiomack’te bulunan tüm parçalar ücretsiz olarak sunulmuyor, parçayı ekleyen sanatçı ücretsiz indirme için şarkılarını ve remix müziklerini bizlere sunuyor.

6. NoiseTrade

NoiseTrade

@NoiseTrade

NoiseTrade, parçalarını yakından takip ettiğiniz sanatçıların inanılmaz albümlerinin bulunduğu bir web sitesidir. Bu web sitesinin diğer bir amacı ise sevdiğiniz sanatçılara veya yeni dinleyipte desteklemek istediğiniz sanatçılara istediğiniz miktarda ödeme yapmanızı sağlıyor. Bu web sitesinde bulunan parçalara da yasal açıdan tamamen güvenebilirsiniz.

Ayrıca kullanım açısından da bizlere güzel kolaylıklar sağlıyor. Örneğin sevdiğimiz bir sanatçının parçalarını tek tek indirmek yerine komple albüm olarak indirmemizi sağlıyor. İndirme işlemini tamamladıktan sonra albümünüz MP3 olarak hazırlanmış bir şekilde ZIP olarak sizlere sunuluyor. Öyle ki bu web sitesini vazgeçilmez kılan en büyük özelliklerinden birisinin de bu olduğunu düşünüyoruz.

7. 8Tracks

8tracks

@8tracks

Müzik platformları olarak faklı bir şeyler denemek istiyorsanız 8Tracks’ı denemeden geçmeyin diyebiliriz. 8Tracks, radyo kanalları ve müzik listeleri sayesinde kullanıcılarının sevgisini fazlasıyla kazanmış bir platform olduğunu düşünüyoruz.

Listemizin sonuna geldiğimizde hayattan keyif aldığınız anları kaçırmamanızı ve müzikle kalmanızı dileriz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar