Doğal Taşlar ve Etkileri

Paylaşmayı unutmayın.

Doğal Taşlar ve Etkileri – Tarihsel açıdan bakarsak, kristaller Hinduizm ve Budizm’den gelen felsefelerle eski tıpta kullanılan şifa aracıdır. Çoğu kişi evrenin enerjisini baz alarak doğal taşların da enerjisi olduğuna inanıyorlar. Zaten taşın gücüne inanmak etkisini daha da artıracak ve hızlandıracaktır. Bununla birlikte, kristallerin kullanımını destekleyecek hiçbir bilimsel kanıt olmadığını da bilmek önemlidir. Yine de, insanlar hala bu taşların renklerine ve güzelliğine çekiliyorlar. İşte değerli taşlar ve rivayetleri.

Doğal Taşlar ve Etkileri

Yeşim Taşı

dogal-taslar-ve-etkileri
@DHgate

Yeşim, yüzyıllar boyunca mücevherat ve küçük heykel yapımında kullanılmış, en çok yeşil renkte bulunan sert, kıymetli taştır. En kıymetlileri zümrüt yeşimi ve Burma yeşimidir. Yeşimin bir sanat ham maddesi olarak kullandığınızda onun birbirine sıkı kenetlenmiş kristal yapısından ileri geliyor. Bu özelliği, yeşime çok ince oyma işçiliği yapılmasına imkân sağlar. Huzur ve güven verici bir özelliği vardır, bu sayede kaygılarınızdan kurtulmanıza olanak sağlar. Duygusal dengelenmeye yardım etmesinin yanı sıra aşırılıklara karşı koruyucu etkisi vardır.

Lapis Lazuli

Lapis lazuli veya laciverttaşı, çok eski çağlardan beri mücevher olarak kullanılan bir taş türü. Koyu mavi renkte, yarışeffaf-opak niteliğindedir. Özellikle Antik Mısır’ da firavunlar tarafından çok önem verilmiş kıymetli bir taştır.

dogal-taslar-ve-etkileri
@kartepekosku

Lapis Lazuli taşını Asur ve Babilliler mühür olarak kullanıyordu. Hatta arkeologlar Mısır’ da yapılan arkeolojik kazılar esnasında MÖ 3300-3100 zamanında kullanıldığını keşfetti. Kazılar sonucunda kraliyet dönemi öncesinden kalma lapis mücevherler bulunmuştur. Aynı zamanda, arkeologlar toz haline getirilmiş lapisin Antik Mısırlı kadınlar tarafından göz farı olarak da kullandığını keşfettiler.

Renkleriyle kendini büyüleyen bu güzel taş melankoliyi (aşırı hüznü, neşesizliği, kaygıları) ve depresyonu (ruhsal çöküntüyü) ortadan kaldırır. Hatta zihni berraklaştırır ve gerçek bilgiye ulaşmaya yardımcı olur. Aynı zamanda bakış açınızı geliştirir.

Ametist – Doğal Taşlar ve Etkileri

@pinterest

Eski zamanlardaki inanca göre, ametistten yapılmış bir kase veya kupadan şarap içen kişi sarhoş olmazdı. Bunun nedeni eski zamanlarda yaygın olan taşın sahibini sarhoşluktan koruduğuna dair inançtır. Ayrıca, eski zamanlarda ametist dindarlığın ve bekaretin sembolü olarak görülürdü. Bu nedenle Orta Çağ boyunca Katolik Kilisesi ve diğer dini grup ve kiliselerde, özellikle oymalarda fazlasıyla kullanılmış ve değer verilmiştir. Yine aynı nedenlerle taş piskoposlar için özel bir önem arz etmiştir. Bugün hâlâ birçok piskopos ve diğer bazı din görevlileri ametist taşlı yüzükler takar.

Florit

dogal-taslar-ve-etkileri
@crystalgemstoneshop

Florit taşı, “Şifalı Taşlar denince akla ilk gelen taşlardan biridir. Boyun bölgesine yakın kullanıldığında dikkati artırır ve yetersizlik hissini yok eder. Bireyin analitik güçlerini artırma noktasında etkilidir. Konsantrasyonu artırır ve sezgi güçlerini daha etkin hale getirir. Hatta baş ağrılarını giderici bir etkisi var. Bu gibi özellikleri nedeniyle günün daha mutlu ve pozitif geçmesini isteyenler, hayatta daha başarılı olmayı düşünenler florit taşını yanlarından ayırmaz.

Akik – Doğal Taşlar ve Etkileri

@istock

Akik taşı dünya üzerinde en çok bulunan ve tercih edilen doğal taşların başında gelmektedir. En güçlü taşlardan biri olan akik bilim adamları tarafından da araştırılmıştır. Sonuç olarak, pek çok faydasının olduğu kanatine varılmıştır. Bu taş adını da Sicilya’da bulunan Achates Nehri’nden almıştır. Kişiyi ruhsal açıdan koruyor. Strese karşı koruyucu etkisi vardır, ayrıca insanı negatif enerjiden kurtarıyor. Bazıları cilt hastalıklarına iyi geldiğini söylüyor. Bedeni güçlendirici etkisi vardır. Kendini ifade etmekte zorlananlara iyi gelir. Ağrıları azaltır. Hatta bazılarına göre bu taşı taşıyan kişiye tehlikelere karşı koruyucu etkisi vardır. Yani bir nevi muska görevi görüyor.

Dumanlı Kuvars

dogal-taslar-ve-etkileri
@pinterest

Dumanlı kuvars, halk arasında görünümünden dolayı, rüya taşı ya da hayalet taşı olarak adlandırılmaktadır. Kahverengi, siyah ve dumanlı gri tonlara sahip bir rengi vardır. İskoçyalılar tarafından zafer taşı olarak anılan dumanlı kuvars, aynı zamanda başarıyı simgeler. Huzur, pozitif düşünce, istikrar ve denge sembolüdür. Nitekim Yay, Akrep, Oğlak, Terazi ve Başak burcu insanlarının temel taşlarındandır.

KAYNAK: HARPERS BAZAAR, ŞİFALI TAŞLAR

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar