İsmi ile Marka Yaratan Ünlüler

Paylaşmayı unutmayın.

İsmi ile Marka Yaratan Ünlüler – Markalar, şirketler ve kurumlar için inanılmaz değer yaratma potansiyeline sahiptir. Bu nedenle marka bilinci oluşturma, markanızı aktif olarak şekillendirmenin incelikli sanatıdır. Yaratıcılık ile marka, kendisini rakiplerinden ayıran ve hedef kitlesiyle bağlantı kuran bir kimlik oluşturabilir. Hatta en iyi işletmeler bile iyi bir markalaşma olmadan sıkıcı görünür. Genelde, insanların ürünlerle pek de ilişkisi olmaz. Yani markalara bağlıdırlar. Çoğu zaman markanın ürünün kendisinden çok daha önemli olduğunu kabul edelim. Nitekim bunu fırsat bilim ismi ile marka olmuş birçok kişi var. İşte onlardan bazıları.

İsmi ile Marka Yaratan Ünlüler

Kylie Jenner

Kylie Kristen Jenner iş insanı ve televizyon kişiliği. E! televizyon kanalında yayınlanan Keeping Up with the Kardashians aile reality şovlarında rol almaktadır. Kim Kardashian’ın farklı babadan kardeşi ve Kendall Jenner’in küçük kardeşidir.

@globalcosmeticsnews by @georginecaldwell

14 yaşında Jenner “Your Style Crush” Sears hattı ile modellik kariyerine başladı ve kuzeni Natasha’nın giyim firması için modellik yaptı. Daha sonra OK! dergisi ile fotoğraf çekimleri yaptı. 2011 yılında kız kardeşi Kendall ile birlikte Seventeen dergisi tarafından ‘Stil Elçileri’ olarak seçilmişlerdir. Hatta 2011 yılında New York Moda Haftası’ nda şarkıcı Avril Lavigne tarafından kurulan giyim markası Abbey Dawn’ın gösterisini yaptı. Ek olarak, 2014 yılında Kendall ile birlikte “Steve Madden Madden Girl” markası için ayakkabı ve çanta tasarımına başladı. Ağustos 2015′ te Jenner, kendi adını taşıyan Kylie Lip Kit ruj kitinin bir parçası olarak ilk ruj markasının üretiminin başlatılacağını duyurdu. Kendi kurduğu Kylie Cosmetics’ in CEO’sudur.

Kylie Cosmetics – İsmi ile Marka Yaratan Ünlüler

@kylieskin

Kozmetik sektörüne girdikten sonra, satış rekorları kırdı ve koleksiyonunu genişletti. En dikkat çeken ürünü rujlar olsa da; göz farı paletleri, kapatıcılar, highlighterlar, allıklar, aksesuarlar ve daha birçok ürününü markasına ekledi. Kylie Jenner markası sayesinde dönemin en genç milyarderi olarak biliniyor.

Calvin Klein

ismi-ile-marka-yaratan-unluler
@biography

Calvin Klein Inc., 1968’de Amerikalı moda tasarımcısı Calvin Klein tarafından kurulan moda evidir. 2002’de Tommy Hilfiger’a da sahip olan PVH şirketi tarafından satın alınmıştır. Şirketin merkezi Midtown Manhattan, New York’ta bulunmaktadır. Calvin Klein, Yahudi kökenli Amerikalı moda tasarımcısıdır. Kıyafetlere ek olarak, bir dizi parfümler, saatler ve mücevherler ile de ilgilenir. En dikkat çekici ürünlerinden biri iç çamaşırlarıdır. Hem kadınlar hem de erkekler için tasarımları mevcuttur. Sportif bir görüntüde seksiliği öne çıkaran bir tarzı vardır.

Fenty Beauty – İsmi ile Marka Yaratan Ünlüler

@thebusinessoffashion

Fenty Beauty, 8 Eylül 2017’de Rihanna tarafından başlatılan bir kozmetik markasıdır. Herkes tarafından tanınan, şarkıları ezbere bilinen, standart kalıpların üzerinde bir güzelliğe sahip olan Rihanna da kendi markasını çıkaran ünlüler arasında. Marka, cilt tonları ve cinsiyette geniş kapsayıcılığı, özellikle de Pro Filt’R temeli ile popülerdir. Fenty Beauty tüm cilt tiplerine geniş bir çeşitlilik sunan 50 renk ton kapatıcı içeriyor. Bu kadar çok renk tonunun ardındaki amaç, geniş bir pazara hitap etmeyen diğer makyaj şirketlerinden farklılaşmaktır. Fenty Beauty, Time dergisinin 2017’nin en iyi icatlarından biri seçildi .

ismi-ile-marka-yaratan-unluler
@flair.be

Bunun yanında, Louis Vuitton’un çatı kuruluşu LVMH ile birlikte kurduğu Savage X Fenty adlı iç giyim şirketi de var tabii. Hatta şirket değeri yaklaşık 1 milyar dolara ulaştı.

CR7 – İsmi ile Marka Yaratan Ünlüler

@newsalian

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, Portekizli futbolcudur. Serie A takımlarından Juventus’ta forma giymektedir. Portekiz millî futbol takımının kaptanıdır. Sol kanat ve santrafor mevkilerinde oynamaktadır. Dünya futbol tarihinin en golcü oyuncusudur. Yeşil sahalarda kazandığı ünü saha dışında parlatmaya devam eden Portekizli yıldız, “CR7-eyewear” ismiyle gözlük markasını tanıttı.
Kendi adını taşıyan bu markanın gözlükleri hem yetişkin hem de çocuklara için. 36 yaşındaki Ronaldo’nun kendi adı altında çıkarttığı ürünler arasında parfüm, iç çamaşırı, spor salonu mobil uygulama, ayakkabı ve battaniye gibi ürünler de yer alıyor.

Victoria Beckham

Victoria Caroline Beckham (evlilik öncesi soyadı Adams; d. 17 Nisan 1974), İngiliz iş kadını, moda tasarımcısı, model ve şarkıcı. 1990 yıllarında damgasını vuran Spice Girls adlı müzik grubunun “Posh” lakaplı üyesidir. Kendi adlarıyla çıkardıkları dvb adlı marka vardır. Victoria Beckham, moda çalışmalarına bir jean defilesi ve parfüm tasarımıyla başladı. Hâlen, ABD’de çalışmalarını sürdürmektedir.

ismi-ile-marka-yaratan-unluler
@angelibebe

90’ lı yıllara damgasını vuran Spice Girls grubundan ve ünlü futbolcu David Beckham’ın eşi olarak tanıdığımız Victoria Beckham, kendi adını verdiği markasıyla tasarımlarını bize sunmuştur. 2008 yılında kurduğu marka hem alıcılar hem de diğer firmaların ortaklık çalışmaları açısından ciddi ilgi görmüştür. Günümüzde 11 yılını geride bırakan marka, İngiltere Moda Ödülü’ ne sahiptir.

Pierre Cardin

ismi-ile-marka-yaratan-unluler
@BBC

Pierre Cardin, İtalyan asıllı Fransız modacı. Giyim ve mimariye olan ilgisi çocuk yaşta başlayan Pierre Cardin, 1936 yılında bir terzinin yanında dikiş öğrenmeye başladı.  II. Dünya Savaşı’ nda gönüllü olarak Kızılhaç’ ta çalışan Cardin, ailesinin 1945 yılında Paris’ e taşınması ile birlikte, dönemin ünlü modacıları Jeanne Paquin, Christian Bernard ve Elsa Schiaparelli ile çalışma olanağı buldu. 1947- 1950 yılları arasında Christian Dior’ un yanında mesleğini geliştiren modacı, 1950 yılında başlayan “haute couture”(özel dikim) akımını, kendi adına açtığı Maison De Couture mağazasında geliştirdi. 1957’de erkek giyimine yönelik ilk satış yeri “Eve” (Havva) açtı. Yıllar içerisinde azimle, hırsla, adını dünyaya duyurdu.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar