Dikkat Çeken Pazarlama Teknolojisi İstatistikleri

dikkat-ceken-pazarlama-teknolojisi-istatistikleri

Paylaşmayı unutmayın.

Dikkat Çeken Pazarlama Teknolojisi İstatistikleri – Pazarlama teknolojisi, kitlenize ulaşma şeklinizi, bu kitlenin içeriğinizi nasıl tükettiğini ve markanızla nasıl etkileşime girdiğini etkiler. Pazarlama teknolojisi istatistikleri ve eğilimleri, çeşitli uygulamalar, yazılımlar ve mobil kanallar aracılığıyla kitleniz ve müşterilerinizle bağlantı kurmanın en iyi yollarını vurgular.

Pazarlama Teknolojisi İstatistikleri

Mesajlaşma Uygulamaları

pixabay.com

Kullanıcıların %17’si kullanışlı olmadıkları için, %17’si ise çok fazla depolama alanı kapladığı için uygulamaları siler.  (Marketing Sherpa, 2017)

Bir işletmenin chatbot’larıyla etkileşime giren y jenerasyonunun çoğunluğu, botun eldeki işletme algısını olumlu etkilediğini söylüyor. (Mediakix, 2019)

Mesajlaşma uygulamalarının, sosyal ağlardan yaklaşık %20 daha fazla aktif kullanıcısı olduğu kanıtlanmıştır.  Facebook dünyanın en popüler iki mesajlaşma uygulamasına sahiptir: Facebook ve WhatsApp. Temmuz 2018 itibariyle dünya çapında en popüler mobil mesajlaşma uygulaması ise WhatsApp olarak belirlenmiştir. Aylık 105 milyon kişi ise Facebook Messenger kullanıyor. 2021 yılına gelindiğinde, tahmini 2.48 milyar insanın mesajlaşma uygulamalarına sahip olması bekleniyor. Mesajlaşma uygulamalarını kullanan tüketicilerin %20’si toplamda iki mesajlaşma uygulaması kullandığını ve bu tüketicilerin% 16’sının üç veya daha fazla kullandığını söylüyor.

2020’de, mesajlaşma uygulamalarından elde edilen ortalama gelirin kullanıcı başına 15 dolardan fazla olması bekleniyor. Bu yüzden pazarlamacıların %24’ü gelecek yıl içerik stratejilerine mesajlaşma uygulamaları eklemeyi planlıyor. Ayrıca 2020’de, kullanıcı başına mesajlaşma uygulamalarından elde edilen ortalama gelirin sohbet botları tarafından yönlendirilmesi bekleniyor. 2020’ye kadar, mesajlaşma uygulamalarından elde edilen ortalama gelirin, çoğunlukla sohbet botları tarafından yönlendirilen, kullanıcı başına 15 dolardan fazla olacağı öngörülmektedir.

Mobil

Ortalama mobil dönüşüm oranları son iki yılda %64 arttı. (Higher Visibility, 2019)

Mobil web siteleri kötü tasarlanmış veya yanıt vermiyorsa tüm mobil kullanıcıların %57’si bir işletme önermez. (Sweor, 2017)

Kullanıcılar, medya için ayırdıkları zamanın ortalama %69’unu akıllı telefonlara harcıyor. Mobil artık 10 dijital medya dakikasından neredeyse 7 tanesini temsil ediyor ve akıllı telefon uygulamaları yalnızca harcanan tüm dijital sürenin yarısını oluşturuyor. Zaten akıllı telefonlardaki kişilerin %89’u uygulama kullanırken, %11’i standart web sitelerini kullanıyor. Mobil cihazlarda tüm zamanların %90’ı uygulamalarda geçirilir. Mobil uyumlu tasarımın olmaması, mobil site ziyaretçilerinin %40’ının bir rakibin sitesine gitmesinin bir numaralı nedenidir. Beş saniye veya daha kısa sürede yüklenen mobil web siteleri, daha yavaş olanlardan %70 daha uzun bir görüntüleme oturumunda sona erer. Mobil sayfa yanıtında bir saniyelik bir gecikme, dönüşümleri %7 azaltabilir. Pazarlama noktasında söylemek gerekir ki müşterilerin %48’i önce mobil cihazlardan aldıkları ürünü aramaya başlarlar. Ayrıca bir marka ile yapılan olumlu bir mobil deneyim, insanların %89’unun o markayı tavsiye etme olasılığını artıracaktır.

Yapay Zeka (AI)

pazarlama-teknolojileri-istatistikleri
@pixabay

Yapay zeka kullanan şirketlerin %87’si bunu e-posta pazarlamasını geliştirmek için kullanıyor. (Leftronic, 2019)

PWC, yapay zekayı iş dünyasındaki sekiz temel teknolojiden biri olarak adlandırdı. Günümüzde işletmelerin sadece % 15’i yapay zekayı kullanıyor, ancak % 31’inin gelecek yıl boyunca eklemesi bekleniyor. Yapay zeka kullanımı son dört yılda %270 arttı. 12.24 milyar $ ‘dan fazla fon alan 1,652 yapay zeka start up’ı ve özel şirket var.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar