İş Dünyasının Yeni Favorisi: Whatsapp Business

Paylaşmayı unutmayın.

Genellikle ‘acaba paralı mı olacak?’ diye endişelendiğimiz, hemen herkesin kullandığı bir yazışma programı Whatsapp. Rahat yazışma imkanı, geniş emoji dünyası ve uçtan uca korumalı sistemi ile güvenliğin ön planda olduğu biricik uygulamamız. En çok kullanılan mesajlaşma programlarımızdan olan Whatsapp, bu sefer iş dünyasının bir parçası olmaya karar verdi ve Whatsapp Business’ ı küçük işletmelerin hizmetine sundu.

WhatsApp Business

 

Whatsapp Business Nedir?

İşletmecilere hitap eden, hatta Whatsapp içinde birer kartvizit taşımalarına izin veren bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Bu oluşturulan profil sayesinde işletmeciler; kendi e-mail adreslerini, kendilerine ait yol tariflerini, telefon numaralarını yayınlayabilecek. Bu özellikler, özellikle girişimci ve küçük işletmeciler için oldukça değerli bir ayrıcalık gibi görülüyor.

Bunların yanı sıra Whatsapp Business, içerisindeki sistem sayesinde karşılaştığımız sorulara sıkça yazılan iletileri kaydedip size kolay cevaplama imkanı veriyor. Tüm bunlara ek olarak, size ulaşılamayan anlar için bir karşılama mesajı da yayınlamak mümkün. Sizi arayan bir müşteriniz olduğunu düşünün! Müsait olacağınız zamanı, basit bir ayarlama ile sempatik bir duruma çevirebilmek harika değil mi?

Whatsapp Business’ın sunduğu bir başka güzel özellik ise şirketlerin kendi kullanım raporlarını ve etkileşimlerini, istatistikler ve grafikler ile sunması… Böylece şirketler kimlerle ne kadar görüştüğü, hangi noktaları dikkate almaları gerektiği gibi stratejilerine yön verebilecekler. Ayrıca, herhangi bir uygunsuz durumda karşı tarafı şikayet edebilecek ve engelleyebilecekler. Bu sırada normal Whatsapp konuşmalarını da aynı ortamda sürdürebilmek büyük kolaylık olsa gerek.

Whatsapp Business kullanarak işletmelerin tanınırlığının artması beklenmekte. Bir süre sonra onaylanmış hesaplar ile karşımıza çıkma planı olan bu uygulamada, kullanıcılar iş ile ilgili konuşmaları da biliyor durumda olacak.

Whatsapp’ın bu yeni uygulamasının iş dünyasında nasıl bir etki yaratacağı, neleri değiştirebileceği bilinmez. Ancak şöyle bir gerçek var; bütün dünyayı birbirine bağlayan Whatsapp, artık işletmeler ve müşterileri de birbirine bağlayacak.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar