Dijital Pazarlamanın Anahtarı Dönüşüm Hunisi

Paylaşmayı unutmayın.

Dijital Pazarlamanın Anahtarı Dönüşüm Hunisi – Dönüşüm hunisi, kullanıcılar için dijital pazarlamanın en önemli terimlerinden biridir.

Dönüşüm hunisi, dijital pazarlamanın son zamanlarda popüler terimi haline gelmiştir. Bu “huni” dediğimiz kavram aslında bir şemanın betimlemesi. Müşterilerinizin satış işlemleri gibi sonuç gerektiren teknik işlemleri tamamlamak için geçmesi gereken ön adımları içerir. Yani oranlar, adetler ile müşterilerinizin nasıl ve ne kadarının işlemin son adımına ulaştığını gösterir. Bu veriler sayesinde müşterilerinizin her bir adımını takip edebilirsiniz. Ayrıca verilerin kullanıcı dostu olup olmadığını da algılayabilirsiniz. Bundan dolayı dijital pazarlamada dönüşüm hunisini bilmek sizin için faydalıdır.

@crmmedya

Dijital Pazarlamanın Anahtarı Dönüşüm Hunisi

Müşterileriniz Nasıl Bir Yolculuğa Çıkıyor?

Verilen görevin tamamlanması, web sitesi performansının optimize edilmesi için önemlidir. En önemli davranışsal metrikleri düşünelim: Hedef Dönüşüm Oranı, Hemen Çıkma Oranı ve Tıklama Oranı. Bu verilerin hepsi göreve başlayan ve görevi tamamlayan kişilerin sayısının karşılaştırılmasıyla elde edilir.

Özel Dönüşüm Hunileri sayesinde herhangi bir görevi tamamlayacak kullanıcıların izlediği adımları görselleştirebilirsiniz. Her adımda ne kadar başarılı veya başarısız olduklarını hızlı bir şekilde izleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra dönüşüm hunilerinden ayrılan müşterilerle yeniden etkileşime geçmek isterseniz Yeniden Pazarlama Kitleleri de oluşturabilirsiniz. Sitenizi geliştirmek ve verimsizliği, yarıda bırakılan müşteri gezintilerini azaltmak için bu bilgiler işinize yarayabilir.

dijital-pazarlamanin-anahtari-donusum-hunisi
@seeweb

Dönüşüm Hunisi Bütün Dijital Pazarlarda

Bahsettiğimiz üzere, dönüşüm hunileri, sizin web site ziyaretlerinizin bir hedef doğrultusunda ne kadar tamamlandığını görmenize ve görselleştirmenize olana sağlar. Özellikle e-ticaret firmaları için bu oldukça önemlidir. Dönüşüm hunilerinden doğru raporlamalar elde edebilmek için verileri iyi yorumlayın. Sonra buna uygun işlemler gerçekleştirmelisiniz. Bir e-ticaret sitesi için dönüşüm hunisi basamakları çok önemlidir. Çünkü sitenin hızını, ürün detay sayfalarını, kargo ve ödeme sayfalarının güvenilirliğine kadar birçok detay içeriyor.

@webolizma

Dönüşüm Hunisinin Dijital Pazarda Önemi

Dönüşüm hunisi özellikle e-Ticaret vasıtasıyla satış gerçekleştiren firmaların önem verdiği bir konudur. Çünkü dönüşüm hunisi müşteriler ile ilgili doğru bilgi aktarımını sağlar. Doğru optimizasyon adımları ve teknik bilgiler ile size gelirlerinizi artırma imkanı da sunmaktadır. Peki, nedir bu dönüşüm hunisi, nasıl optimizasyonlar ile daha iyi noktaya getirilebilir?

 Dönüşüm Hunisinin Kullanım Amacı

dijital-pazarlamanin-anahtari-donusum-hunisi
@financialwoves

Dijital pazarlamanın son zamanlarda popüler terimi olan dönüşüm hunisi, müşterilerinizin satış işlemlerini ya da diğer sonuç gerektiren işlemleri tamamlamak için geçmesi gereken adımları içeren bir şemadır. Oranlar ve adetlerin bilgileriyle müşterilerinizin nasıl ve ne kadarının işlemin son adımına ulaştığını bizlere gösterir. Bu sayede her bir adımın işleyişini ve kullanıcı dostu olup olmadığını ölçebiliriz.

Dönüşüm hunisinde bulunan her adımı kendi içerisinde ölçebilirsiniz. Aynı zamanda akışı bozan herhangi bir durumu da kolayca fark edebilirsiniz. Bu sayede yapılacak optimizasyonlarınızı doğru şekilde yaparsınız. Temel olarak 3 ana kısımdan oluşur: üst, orta ve alt kısım.

1) Üst Kısım -Dijital Pazarlamanın Anahtarı Dönüşüm Hunisi

Müşterilerinizin arayışta olduğu ve istediği ürünle ilgili araştırma yaptığı kısımdır. Bu kısımda müşteri tam olarak hangi markadan ürün alacağı konusunda kararsızdır. Müşteri ihtiyacını tamamıyla karşılayan markayı öğrenmek gereklidir. Bunun için internette araştırmalar yapar, sosyal medyada sorular sorar ve topluluklardan fikir edinmeye çalışır.

dijital-pazarlamanin-anahtari-donusum-hunisi
@PCmag

2) Orta Kısım – Dijital Pazarlamanın Anahtarı Dönüşüm Hunisi

Bu kısma gelindiğinde müşteriler artık aradıkları ürünle ilgili en popüler markalardan haberdar hâldedir. Söz konusu markaların sitelerini ziyaret ederler. Daha sonra ilgili markaların sunduğu hizmetlere göz atarlar ve sitelerine üye olarak satın almaya doğru giden bir yola çıkarlar. Konuyla ilgili bilgi sahibi oldukları için bu aşamaya gelirken bazı markaları çoktan elemişlerdir. Sadece popüler ve ihtiyaçlarına yanıt vereceğini bildikleri markalara odaklanırlar.

3) Alt Kısım

Huninin bu son kısmına geldik. Burada müşteriler sevdiği markaları tamamen netleştirmiştir. Ve almak istedikleri ürünlerle ilgili inceleme ve yorumlara göz atmaya başlamıştırlar. Bu kısımda ürünle ilgili arama reklamları ve yeniden pazarlama reklamları oldukça önemlidir. Böylece markalar müşterilerin aklında kalabilir. Bu sayede müşterilerine ürün satın alma ihtimalleri önemli ölçüde artar.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar